Quantcast

„Juodas“ – nauja vieta, interjeras ir valgiaraštis

Pakeitęs vietą, restoranas „Juodas“ kviečia į skonių kelionę. Joje ne tik kauniečių pamėgti azijietiški patiekalai, bet ir europietiškos virtuvės skanėstai.

Prasidėjo nuo plytelių

Beveik dešimtmetį kauniečius viliojęs skaniausiais sušiais mieste, restoranas „Juodas“ metų pradžioje pasitraukė iš azijietiškos virtuvės mėgėjų akiračio. Tiesa, maždaug prieš tris mėnesius iškaba į Savanorių prospektą vėl grįžo. Ne toje pačioje vietoje, o keliomis dešimtimis metrų toliau nuo senosios – Savanorių pr. 290.

„Persikėlėme į kitas patalpas. Prieš tai buvome įsikūrę 115 kv. m erdvėse, dabar turime beveik tris kartus didesnes“, – plačiai atvėręs duris restorano savininkas Nerijus Stravinskas kvietė užsukti vidun.

Nuo baro ir jame besisukančių darbuotojų nenutolo – stabtelėjo prie šlapio asfalto spalvos plytelių, anuomet buvusių „Pergalės“ fabrike. Jo projekto autoriui, architektų biuro „Archa“ architektui Tomui Kulešai, tai tapo atspirties tašku pildant architektūrines fantazijas.

„Patikėkite, kiek reikalų dėl jų buvo. Plytelės sunkios, sveria apie šešias tonas. Iš Kauno „Senukų“ išpirkome visus metalinius šveistukus, kad plytelės būtų tinkamai paruoštos. Vėliau jos buvo dažomos, keliamos iš vienos patalpos į kitą. Tada – į mikroautobusą ir gabenamos čia“, – istorinės grindų dangos kelią į restorano erdves prisiminė N.Stravinskas.

Restorano „Juodas“ interjeras sulaukė ypač aukštų įvertinimų.

Rengiami banketai

Plytelės diktavo ir kitas industrinio stiliaus interjero detales. Taip 400 kv. m erdvėse atsirado metaliniai šviestuvai, sendinto medžio stalai, veliūru trauktos kėdės, šviečiantys užrašai. Senosios erdvės, pradedant grindimis ir baigiant lubomis, buvo persismelkusios juoda, o naujosiose patalpose įsipynė kur kas daugiau spalvų – raudona, balta ir pilka.

„Teko girdėti atsiliepimų, kad jei būtų nominacija už restorano metų interjerą, mes pretenduotume į prizinę vietą. Visiškai sutinku, – N.Stravinskas džiaugėsi, kad jo ir architekto supratimas, kaip turi atrodyti modernus, visiems prieinamas restoranas, sutapo. – Su Tomu dirbame jau ne prie vieno projekto. Šis – ypatingas. Ne veltui įrengimo darbai truko penkis mėnesius. Nė vienam kitam tiek laiko nesugaišome.“

Vos prieš savaitę iš Kinijos lėktuvu atskraidinti trys prabangūs stikliniai šviestuvai. Jie sudėlios taškus banketinėje restorano erdvėje, kuriai privatumo suteikia užtraukiamos užuolaidos. Planuojama, kad ateityje čia pat stovės išmontuojama scena, o joje bent kelis kartus per savaitę vyks koncertai.

„Čia tik planai, o kol kas kviečiame pas mus švęsti gimtadienius, įmonių vakarėlius ir kitas jums svarbias šventes. Stalus papuošime, gėlėmis pasirūpinsime. Be abejonės, maistu taip pat“, – banketams, pasak N.Stravinsko, paruošti specialūs pasiūlymai.

Restorano erdvės pritaikytos ir jaukiems pasisėdėjimams, ir siautulingiems vakarėliams.

Pasirinkę juos, restorano svečiai už tam tikrą sumą gauna degustacinį rinkinį, kuriame, be įvairiausių sušių, dabar yra ir europietiškos virtuvės patiekalų. Porcijos didelės, pasirinkimas – įvairus, todėl neretai po banketų lankytojai išeina su dėžutėmis.

Viliojantys pasiūlymai

Pasikeitė ne tik kauniečių pamėgto restorano vieta, personalas, bet ir meniu.

„Dabar savo lankytojams galime pasiūlyti ne tik azijietišką, bet ir europietišką virtuvę – įvairiausių kepsnių, salotų, makaronų ar tiesiog užkandėlių prie alaus, kurių anksčiau nebuvo“, – paklaustas, ar europietiška virtuvė spėjo prisijaukinti ragautojus, N.Stravinskas šyptelėjo.

Azijietiškiems patiekalams, kurių specialioje keptuvėje per 56 sek. virtuvės šefas gali paruošti net šešis, nėra konkurentų. Dauguma lankytojų pirmenybę ir toliau teikia traškiai vištienai saldžiarūgščiame padaže, kiaulienai su bambukais, sultingiems  baklažanams ir, žinoma, restorano pasididžiavimui – sušiams, kurių restorano meniu yra daugiau nei 50 rūšių.

„Ar yra dienos pietūs? Žinoma. Nuo 11 iki 15 val. Dar kelios minutės, ir pro duris plūstelės srautas. Pasiūlymai pas mus geri, stovėjimas – nemokamas“, – arčiau stalelio su garuojančia dienos sriuba žengė restorano šeimininkas.

Jei būtų nominacija už restorano metų interjerą, mes pretenduotume į prizinę vietą.

Savitarnos metodas, anot jo, labai pasiteisino, o besimėgaujant pirmuoju, antrojo patiekalo laukimas neprailgsta. Restorane rengiami ir juodieji penktadieniai. Jų metu visai virtuvei taikoma 20 proc. nuolaida.

„Iš lankytojų kelis kartus teko girdėti palyginimą, kad restoranas „Juodas“ – vieta tarp Azijos ir Europos. Mums tai skamba kaip komplimentas“, – į viliojančią skonių kelionę po pasaulio virtuves kvietė N.Stravinskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mikolas

Mikolas portretas
Labai skanus maistas, porcijos milzinoskos, neseniai pradejo gaminti europietiskus patiekalus,ragavom,patiko. Sekmes darbuose

...

... portretas
O šunienos ten galima gaut?.. :s

......

...... portretas
į svečius tenai užsuka Enrikas Doctor :) paplepėti su juoda "pupyte" turbūt vietoje deserto :D
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių