Quantcast

Jubiliejinis Kauno maratonas kviečia siekti rekordų greičiausioje trasoje Lietuvoje

  • Teksto dydis:

Bėgikai iš Rusijos ir Baltarusijos nepageidaujami – taip nusprendė paskutinį balandžio sekmadienį vyksiančio Kauno maratono organizatoriai. Tarptautinės sporto organizacijos šių šalių sportininkams uždraudė dalyvauti tarptautinėse varžybose jau seniau, tačiau mėgėjams apribojimai kol kas netaikomi. Kauno maratonas nusprendė solidarizuotis su ukrainiečiais bei agresorių šalių bėgimo mėgėjų varžytis nepriims.

„Karas yra baisus ir norime, kad jis juo greičiau baigtųsi – dėl to prisidedame prie draudimų dalyvauti Rusijos ir Baltarusijos piliečiams lengvosios atletikos renginiuose, nors gana daug jų bėgdavo Kaune. Tuo tarpu Ukrainos gyventojus bėgti registruosime nemokamai, o renginio metu skatinsime aukoti pinigus Ukrainai. Tačiau raginame nelaukti ir prisidėti, kiek galite, jau dabar“, – sakė Kauno maratono įkūrėjas Algirdas Pukis.

Balandžio 24-ąją vyksiantis Kauno maratonas bus jubiliejinis – dešimtasis. Per šį laikotarpį dalyvių skaičius išsaugo trigubai, o pats bėgimo renginys atitinka aukščiausius tarptautinius reikalavimus – jo metu galima vykdyti normatyvus į visus svarbiausius čempionatus, įskaitant olimpines žaidynes. Tarptautinės lengvosios atletikos federacijos (World Athletics) patvirtintas sertifikuotas trasas turi vos trys bėgimo renginiai Lietuvoje.

Karas yra baisus ir norime, kad jis juo greičiau baigtųsi – dėl to prisidedame prie draudimų dalyvauti Rusijos ir Baltarusijos piliečiams lengvosios atletikos renginiuose.

„Labai gerai atsimenu pirmąjį maratoną 2013 metais. Per gerą pusmetį turėjome jį suorganizuoti ir tą padarėme. Buvo apie 1850 dalyvių, kurie startavo prie „Žalgirio“ arenos. Trasa buvo šiek tiek kitokia, 10 km ratas, tad maratono bėgikai tą ratą bėgdavo keturis kartus. Bėgimo renginių iki tol nebuvome organizavę, buvo daug naujų dalykų, kaip tą laiką matuoti, kaip suvaldyti tokį kiekį žmonių“, – prisiminė A. Pukis, idėją organizuoti maratoną Kaune išpildęs drauge su savo broliu Vytautu Pukiu.

Pasak renginio įkūrėjo, Kauno maratonas yra didžiausias ne sostinėje organizuojamas maratonas Baltijos šalyse. Tačiau iš didžiųjų maratonų Laikinosios sostinės renginys išsiskiria lygia lengva trasa, dėl ko bėgikams palanku siekti aukščiausių rezultatų. Prieš trejus metus olimpietis Remigijus Kančys 42,195 km distanciją Kaune nubėgo per 2 val. 18 min. 36 sek. – greičiau mūsų šalyje vykusiose varžybose nėra bėgęs joks lietuvis.

„Mūsų bėgimas Baltijos šalyse yra didžiausias tarp tų, kurie rengiami ne sostinėse. Tai didelis pasiekimas Kaunui ir Kauno bėgikams. Turime tikslą ir toliau būti didžiausiųjų ketvertuke bei neatsilikti nuo sostinių maratonų. Trasa Kaune yra labai greita, lygi ir tinkama siekti aukštų rezultatų. Šiemet pakeitėme starto datą, paankstinome, jog nebūtų taip karšta, o tai dar labiau pagerins sąlygas. Pirmais organizavimo metais išsikėlėme tikslą, kad Lietuvos maratono rekordas būtų pasiektas Kaune. Netoli to tikslo buvo Remigijus Kančys, vis artėjame ir tikimės, kad kada nors tas rekordas bus pagerintas Kaune“, – vylėsi A.Pukis.

E. Kniežausko nuotr.

2022 metais Kaunas yra Europos kultūros sostinė. Nors Laikinosios sostinės maratonas nėra šios programos dalis, tikimąsi, jog užsienio bėgikų skaičius renginyje bus rekordiškai didelis.

„Kaunas dabar sulaukia labai daug dėmesio, tad tikimės smarkiai didesnio užsienio dalyvių skaičiaus. Visada Kauno maratoną įsivaizduojame kaip miesto šventę, į kurią susirenka ne tik daug kauniečių bėgikų, bet ir tų, kurie juos palaiko. Norime šią tradiciją išlaikyti ir sieksime, kad šiemet dešimtasis Kauno maratonas būtų smagus“, – teigė A.Pukis.

Bėgimo entuziastai kviečiami varžytis šešiose skirtingose distancijose: „Impact Brands maratone“, „Hollister pusmaratonyje“, „Hella 10 km“, „SDG 5 km“, „Toyota 1,5 km“ bei „Agathum 400 m“ bėgimuose.

Daugiau informacijos – kaunasmarathon.lt.


Šiame straipsnyje: Kauno maratonasbėgimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių