Quantcast

Jaunieji mokslininkai stebino savo žiniomis

  • Teksto dydis:

Prezidento Valdo Adamkaus gimnazijoje vyko jau septintoji respublikinė praktinė konferencija „Jaunasis Einšteinas“, kuri kasmet suburia pačius drąsiausius ir smalsiausius jaunuosius šalies mokslininkus su savo eksperimentais, tyrimais, atradimais, stendiniais pranešimais.

Šįkart saugiai visi susitiko nuotoliniu būdu ir renginyje dalyvavo per 100 mokinių ir mokytojų iš Kauno ir Kauno rajono, Alytaus ir Alytaus rajono, Marijampolės ir Marijampolės rajono, Širvintų, Kybartų, Vilkaviškio rajono mokyklų. Virtualus renginys prasidėjo gimnazijos administracijos pasveikinimu ir magišku filmuku, kuriame Prezidento Valdo Adamkaus gimnazijos pradinukai demonstravo savo „magiškas galias“ ir drąsiai teigė, jog jie kuria magiją. Kvietė visus patikėti, kad magija yra. Galiausiai atskleidė tai, jog magiją galima kurti tuomet, kai žinai jos paslaptį. Mokinukų pastangos įtikino – žinios yra magija!

Visi dalyviai virtualiai nukeliavo į jiems skirtus kambarius, kuriuose demonstravo ir pasakojo kaip atliko tiriamąją veiklą, kokias netikėtas išvadas gavo, kaip sugebėjo ragauti per nosį, kokiu būdu privertė net pirštinę linksmintis, kaip iš vandens ištraukė sausą smėlį ir po vandens dušo skristi paleido sausutėlius pienės pūkelius.

Giliai į paslaptingą magijos pasaulį panirę renginyje dalyvavę svečiai, džiaugdavosi sužinoję visas jo paslaptis. Tad organizatoriai atsisveikindami po truputį sugrąžino visus į realybę, pademonstruodami filmuką ir linkėdami magiją kurti, atrasti ir pajusti visur, net ir pačiuose mažiausiuose dalykuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių