Quantcast

Jaunam vyrui – maniako etiketė: merginos prabilo apie traumuojančias seksualines patirtis

Dienraščio „Kauno diena“ rašinys

„Atsipeikėjau, kai jis mane prievartavo automobilyje, miške“, – šie šiurpūs prisiminimai apie išžaginimą šiuo metu drebina internetą. Kitos istorijos šokiruoja ne mažiau.

Daugybė istorijų

Socialiniuose tinkluose „Facebook“ ir „Instagram“ pastaruoju metu tas pats jaunas vyras minimas daugybės merginų pasakojimuose su seksualinio priekabiavimo prieskoniu. Jos prabilo apie traumines patirtis.

Labai aukštas, lieknas, išraiškingų skruostikaulių, šviesių pečius siekiančių plaukų, meniškos išvaizdos, maždaug 30 metų vyras, vilkintis liekną figūrą išryškinančius drabužius, – taip I.V. apibūdino tos, kurioms teko jį sutikti.

Prisiminimais apie nemalonias su šiuo vyru susijusias patirtis dalijasi ir nepilnametės. Dominuojantis aspektas – seksualinis priekabiavimas. Vienoje istorijoje užsimenama ir apie išžaginimą. Šis kraupus įvykis esą nutiko prieš ketverius metus, kai tuomet aštuoniolikmetė sutiko I.V. Kaune esančiame naktiniame klube. Nepažįstamas vyras apipylė merginą komplimentais. Tačiau netrukus viskas esą pasisuko netikėta linkme.

„Instagram“ grupės „T3traedras“ nuotr.

„Užsisakiau gėrimo ir nė nepastebėjau, kai jis man į jį pripylė kažkokio „mėšlo“. Pradėjo liesti pečius, veidu artėti prie mano veido. Pasakiau, kad atstotų, nes pasidarė labai bloga. Jis pasisiūlė išvesti mane į lauką, kad pakvėpuočiau grynu oru. Nesuprasdama, kas vyksta, sutikau. Nuo to momento viskas, atrodo, dingo... Atsipeikėjau, kai jis mane prievartavo automobilyje, miške. Mano kūnas tarsi susirakino – iš streso nebegalėjau nieko padaryti. O jis man pasakė: nebijok, mažyte, tave tai turi atpalaiduoti.“ Mano širdis daužėsi – galvojau, kad namo jau nebegrįšiu“, – anonimišku merginos įrašu dalijamasi vienoje „Instagram“ grupėje.

Čia taip pat rašoma, kad merginą iki šiol lydi psichologiniai padariniai, dėl jų ji tebevartoja vaistus, vengia bendrauti su žmonėmis ir neprisileidžia artyn jokių vyrų. Deja, su šios istorijos autore "Kauno dienos" žurnalistams susisiekti nepavyko. Į išsiųstą žinutę ji taip ir neatsakė. Tad neaišku, ar apie traumuojančią patirtį mergina pranešė pareigūnams.

Iš Kauno į Vilnių

Į atmintį merginoms įsirėžusių nemalonių situacijų, kuriose minimas I.V., būta ir daugiau. Tai „Kauno dienai“ patvirtino trys pašnekovės. Viena jų – nepilnametė. Kaip teigė Lukrecija (vardas ir pavardė redakcijai žinomi – aut. past.), pirmasis jos ir I.V. susitikimas įvyko šių metų rugpjūčio pradžioje, kai socialiniame tinkle „Facebook“ esančioje pavėžėjimo grupėje ji pamatė šio vyro paskelbtą įrašą, siūlantį vykti iš Kauno į Vilnių.

Ne vieną kartą tokį keliavimo būdą išbandžiusi jauna moteris susitarė, kad, kaip įprasta, už piniginį mokestį I.V. atvažiuos į sutartą vietą ir nuveš ją į sostinę. Viskas klostėsi sklandžiai ir netrukus ji jau sėdėjo juodos spalvos BMW automobilyje, kurį vairavo I.V.

Lukrecija įsitaisė priekinėje sėdynėje, kad prireikus palaikytų pokalbį, nes kitų keleivių nebuvo. Pašnekovė neslėpė šiek tiek suglumusi, kai, vos ją pamatęs, I.V. ėmė žerti komplimentus girdamas gražiai nudažytus jos plaukus ir įdomų aprangos stilių.

Priekabiavo automobilyje

Prasidėjus kelionei ir jiems šnekučiuojantis, Lukrecija teigė pajutusi, kad I.V. netikėtai ranka perbraukė per apnuogintą jos šlaunį – jauna moteris dėvėjo šortus.

„Bandžiau situaciją rutulioti draugiškai – rankos iš karto nenumečiau, nes jaučiausi išsigandusi. Juk važiavau su nepažįstamu žmogumi autostrada. Nebūčiau galėjusi paprastai išlipti. Paprašiau nustoti taip daryti. Jis nusijuokė ir atsakė: čia – draugiškai, jeigu nenori, tai nedarysiu. Tačiau paskui vis tiek tęsė. Penktą kartą uždėjęs ranką ant šlaunies, ne perbraukė, o sugriebė taip, lyg būtų mano vaikinas“, – atviravo pašnekovė.

Apie save I.V. jai beveik nieko nepasakojo, tačiau domėjosi keleivės amžiumi, veikla, klausė, ar ji pasiliks Vilniuje, kokių planų turi vakare. Jaunai moteriai užsiminus, kad laiką ji leis su draugais ir savo vaikinu, vyras bandė iškvosti, ar jų santykiai – rimti, vis kviesdamas į barą išgerti limonado. „Daug kartų pasakiau: ne, manęs nedomina“, – tarstelėjo ji.

Praėjus dviem dienoms po šios kelionės, ilgai dvejojusi, ar verta, Lukrecija savo istorija vis dėlto nusprendė pasidalyti asmeninėje socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje. Įrašas pradėjo masiškai plisti tarp naudotojų. Nors pažintis su I.V. baigėsi keliais nepageidaujamais prisilietimais, jauna moteris apie tai, kas įvyko, pranešė pareigūnams, kad apsaugotų kitas merginas ir šios neįkliūtų į I.V. spąstus.

Prisiviliojo nepilnametę

Savo istoriją "Kauno dienai" pasakojusi nepilnametė Neringa (vardas ir pavardė redakcijai žinomi – aut. past.) su I.V. susipažino praėjusią vasarą taip pat Kaune. Nors paauglė tąkart buvo su draugais, vyras esą nesikuklino ir prašė apsikeisti „Instagram“ paskyrų ar kitais kontaktais net žinodamas, kad Neringa – nepilnametė.

„Nuo to laiko vis man rašydavo, teiraudavosi, kada būsiu mieste, kada galėtume susitikti. Neatstojo, kol sutikau“, – atviravo ji.

Pasak Neringos, I.V. tikino, kad jam tėra devyniolika ir siūlė pasivažinėti jo automobiliu kartu. Čia, paauglės teigimu, vyras ėmė ją liesti, o netrukus pasakė turįs nuvažiuoti į savo butą šio to pasiimti.

Kai paauglė užsiminė, kad palauks I.V. automobilyje, vyras, manipuliuodamas tuo, kad nežino, kiek užtruks, prisiviliojo ją užeiti. Bute I.V. įjungė kompiuterį ir ėmė rodyti nepilnametei fotografijas sakydamas, kad tai jo darbai, žarstė komplimentus ir vėl lietė ją rankomis.

Neringa pasakė vyrui, kad išsikvies taksi, nes nebenori čia būti. Tuomet nuo šios minties I.V. ją atkalbėjo pasiūlydamas nuvežti pas draugę.

Toliau neatstojo

Po kurio laiko vyras vėl parašė nepilnametei. Nors ji teigė bandžiusi išsisukti nuo susitikimo, I.V. vis dėl to įtikino šešiolikmetę nuvažiuoti išgerti kavos ir pasišnekučiuoti prie Lampėdžių.

Susitikęs su Neringa I.V. gyrėsi daug uždirbantis ir siūlė pervesti pinigų. „Sėdėdamas automobilyje mane lietė kur nors vis uždėdamas ranką, nors stengdavausi ją patraukti. Netoli mano namų sustabdęs automobilį, užrakino ir pasakė: kol nepasibučiuosime, neišleisiu. Pasakiau, kad nekalbėtų nesąmonių, bet I.V. vis tiek lindo – bandė kišti rankas ir į kelnes, bet neleidau – sukėliau isteriją. Jis išsigando ir mane išleido“, – prisiminė Neringa.

Pasakiau, kad nekalbėtų nesąmonių, bet I.V. vis tiek lindo – bandė kišti rankas ir į kelnes, bet neleidau – sukėliau isteriją. Jis išsigando ir mane išleido.

Socialiniuose tinkuose paskaičiusi kitų merginų istorijas, kuriose minimas I.V., paauglė, paskatinta artimųjų, nusprendė kreiptis į teisėsaugą.

Paklausta, kodėl apie savo atvejį nusprendė prabilti tik dabar, nepilnametė buvo atvira. „Nelabai kažkam apie tai pasakojau. Kaltinau save, kad, jei nebūčiau vieno ar kito padariusi, taip atsitikę nebūtų. Bijojau pasakyti ir tėvams. Jie žinojo, su kuo ir kur aš buvau, bet nenutuokė, kas vykdavo“, – neslėpė Neringa.

Persekiojo darbe

Trečiosios pašnekovės Saulės (vardas ir pavardė redakcijai žinomi – aut. past.) pažintis su I.V. įvyko dar anksčiau – prieš ketverius metus. Tuomet, kai ji taip pat dar buvo nepilnametė ir fotografavo vieno renginio užkulisius.

„Jis priėjo prie manęs lyg pažinodamas, apsikabino, bet tuomet viskas pasibaigė gana greitai, nes renginyje laukė mano tėvai. Kai pasakiau, kad jie tuoj ateis, jis išsigando“, – prisiminė pašnekovė.

Tačiau nemalonus susitikimas pasikartojo 2020-aisiais. Tuomet jauna moteris studijavo ir dirbo vienos Kaune įsikūrusios drabužių parduotuvės kasoje. Čia I.V. dažnai užsukdavo vakarais ir, pasak jos, pirkdavo bet ką, kad priėjęs sumokėti galėtų pasikalbėti.

„Kai paduodavau drabužius arba grąžą, pradėdavo glostyti mano ranką ir laukdavo po darbo valandų prie įėjimo į prekybos centrą. Tuomet man nebuvo baisu, nes turėjau vaikiną, o iš darbo išeidavau kartu su kolegėmis. Tačiau situacija dar labiau pablogėjo, kai persikrausčiau studijuoti į Vilnių. Labai nustebau, nes jį sutikau ir čia“, – atviravo ji.

Tempė į automobilį

Pašnekovė teigė dažnai matydavusi I.V. vienoje populiarioje sostinės kavinėje, kur per pertraukas tarp paskaitų ji ateidavo mokytis. Vyras ten sėdėdavo vis su kitomis merginomis.

„Vieną vakarą I.V. prie šios kavinės manęs laukė. Pagriebė už rankos ir pasakė: einam pasivažinėti. Bandžiau ištraukti ranką sakydama, kad niekur neisiu. Tada jis ėmė tempti mane savo automobilio link, kuris stovėjo netoliese. Spyriau ir nuėjau neatsisukdama“, – praėjusių metų vėlyvo rudens įvykius prisiminė Saulė.

Tada ji į pareigūnus nesikreipė, nes neturėjo jokių I.V. seksualinio priekabiavimo įrodymų ar liudininkų. Tačiau pastarosiomis dienomis, sužinojusi, kad viena pažįstama mergina buvo įsodinta į I.V. automobilį, jauna moteris pratrūko.

„Pasidalijau tuo pasakojimu ir nė nesitikėjau, kad per kelias valandas „sprogs internetas“. Paskui su manimi susisiekė teisininkai, kurie pateikė pranešimą pareigūnams apie nuo I.V. nukentėjusias merginas, o mane įrašė kaip kontaktinį asmenį“, – teigė pašnekovė.

Saulė nežino, kuriame tiksliai mieste I.V. gyvena. Mano, kad vyras yra kaunietis, turi butą Vilniuje ir nuolat migruoja tarp šių dviejų miestų.

Sutiktoms merginoms jis meluoja savo amžių, apsimeta fotografu, nors, tikėtina, iš tiesų turi verslą – siūlo didinti sekėjų skaičių socialiniuose tinkluose.

„Instagram“ grupės „T3traedras“ nuotr.

Šiuo metu dėmesio centre atsidūrusių socialinių tinklų įrašuose taip pat teigiama, kad I.V. esą priekabiauja, svaigina ir prievartauja mergaites, merginas ir moteris jau seniai – apie dešimtmetį. Dažniausiai lankosi didmiesčiuose – Kaune, Vilniuje ir Klaipėdoje esančiose kavinėse ar klubuose. Čia jis savo aukas esą bando prisivilioti siūlydamas kartu išgerti arbatos, suvalgyti ledų ar pavaišinti pietumis.

Teisėsaugos akiratyje

„Kauno diena“ bandė susisiekti su minėtu vyru ir išklausyti poziciją apie merginų jam žeriamus kaltinimus. Tačiau to padaryti nepavyko nei socialiniame tinkle „Facebook“, nei internete rastu telefono numeriu.

Pareigūnai patvirtino, kad informacija, kurioje minimas I.V., teisėsaugai yra žinoma – tikslinamos aplinkybės. Ikiteisminis tyrimas dar nepradėtas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vidute

Vidute portretas
Tokiam maniakui reikia perpiauti pilvą, kad žarnos išvirstų. Greitu laiku taip ir bus.

šansas

šansas portretas
kiekviena gaudo šansą susirasti patiną, ir nieko čia naujo. Bet kai ieškai nuotykių, tai bėda tave pati susiranda, o tai dauguma panelių supranta per vėlai. Nes vis dar tiki, kad jų prievolė vilioti ir...neduoti. O kai pana atrodo tarsi su plakatu ant kaktos "iMKIT MANE IR VARTOKIT", nesistebėkit, kad tie "vartotojai" nepatiria jokių pasekmių.

siuolaikines merginos

siuolaikines merginos portretas
totiruote,dantyse cigarete,arba kramtoske, ir zodynelis -karocia,lialia ir vel karocia, lial;ia ir vel karocia irt.t.
VISI KOMENTARAI 27

Galerijos

Daugiau straipsnių