Quantcast

Jau paaukota per 15 tūkst. knygų, už kurias Kaune bus sodinamos liepaitės

  • Teksto dydis:

Per beveik septynis akcijos mėnesius kauniečiai į miesto seniūnijas ir Knygų turgų atnešė daugiau kaip 15 tūkst. knygų. Už parduotas knygas gautos lėšos skirtos liepų alėjai Karaliaus Mindaugo prospekte atsodinti.

„Pastarosiomis dienomis į surinkimo vietas atnešama daugiau knygų nei įprastai, todėl surinktų leidinių skaičius sparčiai artėja prie 20 tūkst. Manome, kad besibaigiant akcijai prie jos suskubs prisidėti ir dar daugiau kauniečių, todėl galutinis paaukotų knygų skaičius gali būti ir didesnis nei 20 tūkst., – pasakojo Jonas Plenta, vienas iš „Žaliosios knygų akcijos“ organizatorių. – Nors liepaitės Karaliaus Mindaugo prospekte bus sodinamos jau šį penktadienį, knygas į seniūnijas ir Knygų turgų dar bus galima atnešti visą savaitę po jo – iki lapkričio 1-osios“.

Greta Nemuno nusidriekusi viena svarbiausių ir didžiausių miesto gatvių naujomis liepaitėmis pasipuoš spalio 25 dieną. Medžiai bus sodinami prospekto atkarpoje nuo S. Daukanto gatvės pėsčiųjų tilto į Nemuno salą iki I. Kanto gatvės.

Knygas galima atnešti į arčiausiai esančią miesto seniūniją arba tiesiai į prekybos miestelyje „Urmas“ įsikūrusį Knygų turgų, kuriame jos ir parduodamos, o dalis už tai gautų lėšų skiriamos sodinukų įsigijimui.

Pirmosios akcijos metu prieš dvejus metus surinktos lėšos buvo skirtos sodinti medeliams prie Kauno miesto vaikų darželių ir mokyklų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ciniska

ciniska portretas
kadangi Urmo savininkai (ar bendrasavininkai) "kilmes dokumentuose" galetu nurodyti viena garsu koncerna, kuris per savo holdinga isviliojo is zmoniu per 80 mln. Lt, tai tokios akcijos tikrai negali pakakti "munduro nuplovimui"". Ciniska pardavineti zmoniu suaukotas knygas. As beje, keturis maisus knygu nuveziau i vienos ligonines kiema, is ten glebiukais seseles isnesiojo po skyrius. Savo a.a. Tevelio sukaupta biblioteka padovanojau(aptikusi skelbima) Jonavos rajone isikurusiems seneliu globos namams. O medziu Kauno gatvese isipareigojusi pasodinti Irgita. Ji senus medzius pjausto, parduoda malkom ir sukaupia pinigu naujiems medziams, ar tuos pinigus sau pasilieka?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių