Quantcast

Jau čia pat: „Metų kaunietė 2022“ apdovanojimai ir koncertas

  • Teksto dydis:

Po savaitės paaiškės, kuri finalo dalyvė taps Metų kauniete 2022. Paskelbimo ir apdovanojimų iškilmės vyks kovo 8 d. Kauno valstybiniame muzikiniame teatre.

Vienuoliktus metus dienraščio „Kauno diena“ organizuojamas socialinis projektas „Metų kaunietės rinkimai“ skirtas pagerbti veiklias moteris, atkreipti dėmesį į moteris socialinėje, visuomeninėje, akademinėje, kultūros ir kitose srityse.

Apdovanojimų iškilmėse bus pagerbtos visos šešios finalo dalyvės. Jas ir kitas šaunias moteris sveikins garbūs svečiai, o Kauno valstybinio muzikinio teatro artistai paruošę specialią šiai progai muzikinę programą.

Renginio režisierius – Kęstutis S. Jakštas, dirigentas Jonas Janulevičius. Programoje – dainos iš operečių, pasaulinio garso miuziklų ir kino filmų, orkestrinės ir choreografinės miniatiūros su solostais Adrium Apšega, Marija Arutiunova, Egidijus Bavikiu, Martynu Beinariu, Gabriele Bielskyte, Akvile Garbenčiūte, Iveta Kalkauskaite, Ingrida Kažemėkaite, choro ir baleto artistais, teatro orkestru.

„Metų kaunietės 2022“ rinkimų finalo dalyvės:

01. Asta KUKTIENĖ – įtraukiojo ugdymo vaikų dienos centro „Vilties spindulėlis“ įkūrėja. Centras išskirtinis, nes skirtas ir turintiems specialiųjų poreikių, ir neturintiems jų vaikams. Visos šeimos, kurių vaikai lanko centrą, priklauso socialinės rizikos grupėms. A. Kuktienė taip pat yra įkūrusi diskusijų, patirčių, džiaugsmų ir pagalbos dalijimosi grupę neįgalių vaikų tėveliams.

04. Eglė ŠIUGŽDINYTĖ – teisininkė, mediatorė, kauniečiams nemokamai teikianti mediacijos paslaugas ir teisines konsultacijas. Visuomenę šviečia viešojoje erdvėje teisiniais ir mediacijos klausimais, taip garsindama šį taikų ginčų sprendimo būdą – mediaciją.

07. Irutė DOVYDAITYTĖ – sesuo salezietė, pedagogė, du dešimtmečius dirbanti Palemono vaikų dienos centre su socialinės rizikos vaikais, koordinuoja šio centro veiklą, padeda sunkiau besimokantiems, ugdo bendravimo įgūdžius ir skiepija žmogiškąsias vertybes asmeniniu pavyzdžiu, suteikia vaikams saugumo jausmą, apgaubia šiluma.

11. Marija ARUTIUNOVA – Kauno valstybinio muzikinio teatro solistė, 2022 m. itin ryškiai sužibėjusi vokališkai ir dramaturgiškai sudėtingu Elizabet vaidmeniu Michailo Kunze’ės ir Sylvesterio Levay miuzikle „Elisabeth“, Kauną ir Lietuvą garsinanti vokalinėmis galimybėmis muzikiniuose žanruose nuo miuziklo iki operos ir savo aktoriniais gebėjimais scenoje, būdama kino filmų balsu.

15. Rebeka BRUDER – tapytoja, pernai išrinkta Lietuvos dailininkų sąjungos Kauno skyriaus vadove ir jau spėjusi svariai prisidėti prie vietinių kūrėjų ir kultūros sklaidos. Ji yra pavyzdys, kad tapytojos talentas gali puikiai derėti su teisės mokslų diplomu ir su Generolo J. Žemaičio karo akademijoje įgytu atsargos leitenanto laipsniu.

17. Vilija DABRIŠIENĖ – socialinių mokslų daktarė, matematikos vadovėlių, mokomųjų knygų autorė, 2022 m. Kauno metų mokytoja, švietimo lyderė, 2021 m. inovatyviausia Lietuvos matematikos mokytoja. Noras suvokti, kaip mokinys mąsto, noras išmokyti veda vis į naujas platumas, kurių viena – švietimo inovacijų startuolis, skirtas padėti jaunajai kartai suprasti ir pamėgti matematiką.

O kol kas laukiame jūsų balsų, lemsiančių nugalėtoją. Balsuoti galima iki kovo 4 d. (imtinai) portale kaunodiena.lt/mk, SMS arba užpildant kuponus, spausdinamus dienraštyje „Kauno diena“.


BALSUOTI GALITE:

DIENRAŠTIS

Iš dienraščio išsikirpkite ir užpildykite lapelį ir siųskite adresu: „Metų kaunietė“, „Kauno dienos“ redakcija,  I.Kanto 18 g. 44296, Kaunas;

arba atneškite ir įmeskite į specialias dėžes redakcijos skyriuje, I.Kanto g.18, Kaunas.

! Esant galimybei dienraščio iškarpas prašome į redakciją siųsti paštu.

Vienas kuponas prilygsta dešimčiai balsų

SMS ŽINUTĖS

Balsuoti galite SMS žinutėmis.

Siųskite SMS žinutę (Lietuvoje) tel. 1679 su tekstu „MKA XX“.

XX – kandidatės numeris, esantis prie jos profilio.

SMS kaina – 1 Eur.

SMS žinutė prilygsta dešimčiai balsų

Nuo vasario 24 d. SMS žinute iš vieno telefono numerio galima balsuoti vieną kartą per parą. Kiti balsai nebus užskaitomi.

PORTALAS

Portale kauno.diena.lt, rubrikoje „Metų kaunietė“. Portale galima balsuoti vieną kartą per parą iš vieno IP adreso. Vienas balsavimas internetu prilygsta vienam balsui.

Nuo vasario 22 d. iki kovo 4 d. 12 val. (balsai priimami internetu, sms žinutėmis ir paštu). Kovo 6-7 d. susumuosime rezultatus.

Kovo 8 d. Metų kaunietę paskelbsime finaliniame renginyje. Bilietus galima įsigyti čia.

Dienraštis „Kauno diena“ dėkoja projekto mecenatui „Mano būstas“, pagrindiniams rėmėjams „Vikonda grupė“, „Kauno tiltai“, „Bosca/be alkoholio“, rėmėjams „Heiga“, „Volfas Engelman nealkoholinis“, „SDG“, „Mega“, partneriams „Centro kredito unijai“, „Etapas Group“, „lgiausi limuzinai“, „Hegelmann Group“, „Jaukūs namai“, „Ribas Jewellery“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kauniečiai

kauniečiai portretas
Mes už teisininkę Bruder!

Kaunietis

Kaunietis portretas
Nematau rinkimuose būsimos leitenantės E.I.Adomaitytės.Gaila
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių