Quantcast

Įžūlu: verslininkai sunaikino savivaldybės turtą?

Kauno miesto savivaldybės administracija kreipėsi į teisėsaugą, kai patikrinimo metu pastebėjo, kad nebėra dalies buto, kuris priklausė miestui. Savanorių prospekte buvęs pastatas – nugriautas.

Kreipėsi į teisėsaugą

Peržiūrėdami miesto savivaldybės turimą nekilnojamą turtą, atsakingi tarnautojai pastebėjo, kad Savanorių pr. 127 namas sulygintas su žeme. Šiame pastate miestui priklausė dalis trečiojo buto.

"Šiuo adresu savivaldybei priklausė dalis nenaudojamo buto. Ją buvo ruošiama parduoti. Savivaldybės dalį sudarė keliasdešimt kvadratų", – apie pasigestą turtą "Kauno dienai" pasakojo Nekilnojamojo turto skyriaus vyresnysis patarėjas Donatas Valiukas.

Savivaldybės atstovai turi įtarimų, kad miestui priklausiusią buto dalį galėjo nugriauti kitas minėto buto savininkas arba tie, kuriems priklausė didžioji dalis viso pastato. Tačiau tai tik prielaidos. Kas kaltas dėl dingusio savivaldybės buto aiškinsis teisėsauga.

"Viską aiškinsis policija, nes mes nežinome nei kas, nei kaip. Skaičiuojame, kad nuostoliai gali siekti iki 30 tūkst. eurų. Iš tiesų, tokie atvejai mūsų darbo praktikoje labai reti", – pažymėjo D.Valiukas.

Savanorių pr. 127 namas sulygintas su žeme.

Atlieka tyrimą

Tiek Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato (VPK), tiek Generalinės prokuratūros atstovai dienraščiui patvirtino, kad yra gavę iš Kauno miesto savivaldybės administracijos skundą. Pradėtas tyrimas, kurio metu bus siekiama išsiaiškinti visas aplinkybes ir kas nugriovė Kaunui priklausantį nekilnojamąjį turtą.

"Spalio 23 d. gavus skundą dėl spalio 3 d. pastebėto namo, esančio Kaune, Savanorių prospekte, sunaikinimo, nustatyta, kad kartu su namu nugriauta ir Kauno miesto savivaldybei priklausanti buto dalis. Dėl šio įvykio atliekamas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 187 str. 1 d., dėl turto sunaikinimo ar sugadinimo. Už tai gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų", – "Kauno dieną" informavo Kauno apskries VKP atstovė spaudai Justina Kazragytė.

Ji nurodė, kad tyrimą organizuoja ir jį kontroliuoja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros Trečiojo skyriaus prokurorė Rasa Nora Kamantauskienė.

"Šiuo metu įtarimai niekam nėra pareikšti. Ikiteisminis tyrimas yra atliekamas, atliekami įvairūs ikiteisminio tyrimo proceso veiksmai", – teigė Kauno apylinkės prokuratūros atstovė spaudai Izabelė Bočkienė.

Teisėsaugos specialistams Kauno miesto savivaldybė pateikė praėjusių metų vasaros pabaigoje darytą raštą, kuriame įvertinta žala. Pagal vertinimą, Savanorių pr. 127-3 dalies buto vertė buvo 15,3 tūkst. eurų. Tačiau įvertinus administravimo išlaidas, panašių objektų pardavimo kainas, miesto savivaldybės atstovai prarastą turtą įvertino 30 tūkst. eurų žala. Nurodyta, kad savivaldybei priklausė du trečdaliai minėto buto.

"Atsižvelgiant į pateiktą padarytą turtinę žalą, sprendžiamas klausimas dėl padarytos nusikalstamos veikos perkvalifikavimo", – pridūrė I.Bočkienė.

30 tūkst. eurų – skaičiuojama, kad tokia žala padaryta sunaikinus savivaldybei priklausiusią buto dalį.

Nenugriovė, o sudegė?

Remiantis Registrų centro duomenimis, Savanorių pr. 127 namo didžioji dalis priklausė bendrovei "NT verslo namai". O trečiasis butas – Kauno miesto savivaldybei bei privačiam asmeniui V.P. (vardas ir pavardė redakcijai žinomi). Šių savininkų teigimu, savivaldybės turtas specialiai nebuvo nugriautas, o sudegė, todėl sklype tiesiog išvalyti gaisro padariniai tam, kad nekiltų pavojus kitiems.

"Ten tikrai niekas specialiai nieko nenugriovė. To pastato būklė buvo avarinė ir jis ne kartą degė. Gaisro metu išdegė stogas ir viskas iki rūsio įkrito. Yra padarytos visos ekspertizės", – tikino bendrovės "NT verslo namai" vadovė Eglė Norkienė.

V.P. atstovaujantis advokatas Aurelijus Gruodis "Kauno dienai" taip pat aiškino, kad nekilnojamas turtas sudegė. Siekiant išvengti nelaimių, buvo nuspręsta sklypą visai išvalyti.

Pastebėta, kad neliko ir savivaldybei priklausiusios buto dalies.

"Gaisro metu stogas su perdangomis įkrito. Tam, kad daugiau nebūtų aukų ar niekas nesusižeistų, viskas buvo sutvarkyta. Savivaldybei dar prieš kelis metus buvo siūloma arba parduoti tą dalį, kuri jiems priklauso, arba iš mano klientės nupirkti jos dalį. Siūlėme bent suremontuoti, bet jokio sutarimo nepavyko rasti, kol galiausiai viskas sugriuvo. Savivaldybė nurodė, kad jiems pirkti dalį buto neapsimoka, tada bandėme teisiniu keliu spręsti, kad mums priteistų turtą, jiems – kompensaciją, bet teismai pasisakė, kad galima tik atvirkščiai, jog savivaldybė negali perduoti turto", – aiškino A.Gruodis.

Jis nežinojo planų, ar atlaisvintame Savanorių pr. 127 sklype ketinama ką nors statyti. Anot jo, kaip išnaudoti sklypą spręs jo savininkai, o jo klientė buvo tik dalies buto, o ne sklypo savininkė, todėl V.P., kaip ir miesto savivaldybė, dabar ten realiai egzistuojančio nekilnojamojo turto nebeturi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tevas

tevas portretas
Tas pats yra ir Liepojos g.Nr.13 ir Nr.15 apdegusiomis lūšnelėmis! Na. jau 4 metai. Vieno jų sklypą apsitvėrė aukšta tvora ir net vartus užsirakino - kaip ir individualus sklypas, nors tokių tvorų mieste statyti nevalia! Bet, jei šeimininkui- savivaldybei gerai, tai kodėl nesinaudoti jos turtu! O čia žmogus nugriovė ir pagražins miesto dalelę! Kam pavydėti! Juk čia ne krabų gamyba, o savivaldybės turtas! Dzin visiems

Nebloga

Nebloga portretas
Kvadrato kaina

as

as portretas
Imamas geras pvz kai meras nugriovė prie savo pilies paveldui priklausanti statinį ir pasistatė kita-istatymai apeinami darau ką noriu
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių