Quantcast

Įžūliems vairuotojams išleisti milijonai nė motais

Dienraščio „Kauno diena“ rašinys

Atrodo, kad miestiečiai nevertina milijonų, įdėtų į A.Juozapavičiaus pr. rekonstrukciją – sutvarkytame prospekte atsiranda nelegalių kelių.

Atrodo, kad miestiečiai nevertina milijonų, įdėtų į A.Juozapavičiaus pr. rekonstrukciją – sutvarkytame prospekte atsiranda nelegalių kelių.

Susikūrė kelią

Rekonstruojant A.Juozapavičiaus pr. sutvarkyta ne tik važiuojamoji kelio dalis. Nutiesti nauji lietaus ir nuotekų kanalizacijos tinklai, plytelėmis iškloti šaligatviai, sutvarkytos žaliosios vejos. Ko gero, A.Juozapavičiaus pr. galima vadinti pavyzdine Kauno gatve.

Tačiau Šančių gyventoja Viktorija Šiaulienė pirštu baksnoja į vairuotojų išvažinėtą naują kelią šalia A.Juozapavičiaus pr. per šiemet taip ir nespėjusią sužaliuoti žolę. "Kai tvarkė prospektą, čia pasėjo žolę ir iki šio pavasario čia buvo tvarkinga kaip ir visoje gatvėje. Nežinau, kas čia pradėjo, tačiau dabar čia nuolat važinėja automobiliai", – stebėjosi V.Šiaulienė.

Ši vieta yra priešais Šančių polikliniką. Lygiagrečiai A.Juozapavičiaus pr. driekiasi Sodų g., tačiau ji baigiasi aklagatviu. Vairuotojai įsigudrino nepaisyti pasibaigusio asfalto ir, važiuodami per dabar jau vėžiomis virtusią žolę, išlįsti į Mažeikių g.

Pavojus pėstiesiems

"Mažeikių g. šaligatviu vaikšto pėstieji, bet įžūliems vairuotojams tai nė motais – jie šaligatvį kerta ir jau važiuojamojoje dalyje", – naujo kelio ypatumus dėstė šalia naujo transporto mazgo gyvenanti moteris. V.Šiaulienė neslėpė apmaudo, kad šitaip brangiai kainavę darbai niokojami. Moteris parodė važiuojančių automobilių nuskaldytus šaligatvio kraštus.

"Kauno diena" nebuvo pirmoji, kur moteris ieškojo pagalbos. Pirmiausia ji kreipėsi į Šančių seniūniją. Nesulaukusi jokio dėmesio, padrąsinta kitų patriotiškų šančiškių, paskambino į savivaldybės Miesto tvarkymo skyrių. Pasak V.Šiaulienės, čia jai patarė pranešti Viešojo saugumo skyriui.

"Viešojo saugumo skyriuje liepė skambinti į Miesto tvarkymo skyrių", – atsiduso V.Šiaulienė. Nuo pirmojo signalo dėl atsiradusio nelegalaus keliuko, Šančių gyventojos tvirtinimu, eina jau ketvirtas mėnuo. "Šitiek pinigų sudėta, o juk tereikia įkalti kelis kuoliukus! Bet sako – nėra lėšų", – neūkiškumu ir valdininkų atsikalbinėjimu stebėjosi 40 metų netoliese gyvenanti kaunietė.

Papildomos išlaidos

Labiausiai moteris stebėjosi, kad šiuo keliuku naudojasi ne tik lengvųjų automobilių vairuotojai. Juo lekia ir taksi, ir nedideli sunkvežimiai, savo akimis moteris matė važiuojant ir dujų tarnybos mašiną. Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis teisinosi apie situaciją sužinojęs tik iš "Kauno dienos" žurnalistų.

Po kelių minučių A.Pakalniškis jau tivrtino, kad viską išsiaiškino Šančių seniūnijoje. "Seniūnas patvirtino, kad tikrai yra problema. Teks įrengti fizinę kliūtį, nes ženklais vargiai ar sustabdysime", – svarstė A.Pakalniškis.

Kol kas, žinoma, dar nesuskaičiuota, kiek kainuos įrengti tą fizinę kliūtį, tačiau vienai duobei užtaisyti tų pinigų greičiausiai pakaktų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

monikute

monikute portretas
vairuotojai ne gali pakęsti žaliu vejų kurios randasi toli nuo jų langu ir durų, būtinai jas išvažinės.gal tai tokia jų kultūra? o gal tiesiog nebaudžiamumas skatina taip elgtis? o gal negerbia žmoniu kurie tas pievas puoselėja?

aisku

aisku portretas
juk labai aisku kas atsakingas tai garsusis PAKALNISKIS juk tai miesto tvarkymo skyriaus KENKEJAS.

vietinis

vietinis portretas
Kada sutvarkysit A.Juozapaviciaus pr.ivaziavimus i kiemus,kiek dar laiko reikes gadint automobilius,laipiojant per paliktus astrius ir aukstus bortu kampus??? Kodel Jurbarko,ar Parodos gatvese padaryti lygus ivaziavimai i kiemus,o mes turim laipiot po kelis kart per diena???
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių