Quantcast

Įvaikinimo į Naująją Zelandiją istorija tęsiasi: globos namai skųs teismo nuosprendį

Kauno savivaldybės globos namai ruošia skųsti teismo sprendimą neleisti įvaikinti mergaitės į Naująją Zelandiją. Globos namų vadovai įsitikinę, kad brolio noras globoti mergaitę, tebuvo viešųjų ryšių akcija.

Trečiadienį paplito žinia, jog Kauno savivaldybės globos namai ruošia dokumentus ir skųs teismo sprendimą, kuriuo nebuvo leista devynių metų kaunietę įvaikinti šeimai iš Naujosios Zelandijos.

„Taip, dabar rengiame dokumentus, nes įžvelgiame tam tikrų neatitikimų ir procesinių nusižengimų. Buvo palikta galimybė skųsti, todėl mes ir skundžiame teismo sprendimą. Pati šeima iš Naujosios Zelandijos taip pat turi tokią teisę. Dar kol kas negaliu apsakyti, kada bus dokumentai įteikti teismui, nes juos dar tik rengiame“, – „Kauno dienai“ sakė Kauno savivaldybės globos namų direktoriaus pavaduotojas, laikinai einantis direktoriaus pareigas Gintaras Bagdžiūnas.

Negaliu nei patvirtinti, nei paneigti, kad brolio apsirodymas tebuvo viešųjų ryšių akcija.

Jis tikino, kad svarbiausia yra pačios mergaitės noras. Anot jo, jei su nauja šeima, kuri pasklidus skandalui panoro įsivaikinti mergaitę, ji nenorės bendrauti, niekas tai šeimai vaiko ir neleis globoti.

„Mergaitės nepriversi gyventi su šeima, kuri iš niekur atsirado, o dėl brolio, labai sunku vertinti, nes tiek laiko su ja nebendravo ir tik po to taip pat iš niekur atsirado. Mergaitė net nelabai jo pažino, kai tiek daug metų nebendravo. Negaliu nei patvirtinti, nei paneigti, kad brolio apsirodymas tebuvo viešųjų ryšių akcija“, – sakė G.Bagdžiūnas.

„Kauno diena“ skelbė, kad devynmetei kaunietei naujos šeimos ieškoma nuo 2015 metų. Jau kurį laiką mergaitė buvo įtraukta į tarptautinius globos sąrašus ir buvo užmezgusi ryšį su šeima iš Naujosios Zelandijos. Kaunietė su šeima susirašinėjo apie pusmetį, vieni kitiems siuntė nuotraukas.

Šių metų pradžioje minėta užsieniečių šeima buvo atvykusi į Lietuvą ir siekė gauti mergaitės globą, buvo leista jai su užsieniečiais praleisti šiek tiek laiko.

Užsieniečių šeima jau globoja du berniukus iš Lietuvos, tačiau norėjo įsivaikinti ir mergaitę.

Iškilus informacijai į viešumą, jog mergaitę nori įsivaikinti užsieniečiai, į įvaikinimo procesą buvo įsikišęs ir mergaitės brolis Arūnas Leščiauskas, gyvenantis Anglijoje. Jis siekė, kad sesuo nebūtų išvežta į Naująją Zelandiją ir tikino, jog pats dabar gali globoti mergaitę. Kilus visuomenės pasipiktinimui, buvo skelbiama, kad mergaitės globos panoro dar viena lietuvių šeima.

Praėjusią savaitę Vilniaus apygardos teismas neleido užsieniečiams įsivaikinti mergaitės ir jį grįžo į globos namus. Šeima iš Naujosios Zelandijos į namus grįžo be lietuvės.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

kapisonai ar viesumas?

kapisonai ar viesumas? portretas
O vaiku ivaikinimo tarnybos nezino, kad vaiko negalima atiduoti ir atskirti jei yra broliai seserys, kad pirma reikia apie tai pranesti seimos nariams, kad norima ivaikinti ju broli ar seseri, kad iki desimties metu isvis negalima ivaikinti be vaiko sutikimo, kad zmogaus teises reikalauja, vaiko negalima siusti i tolimas salis nuo tevynes, Teismas pripazino, kad vaiko ivaikinimo tarnybos yra pazeidusios istatymus, todel ir neleido mergaites isvezti. Cia ne globos namai ir ivaikinimo tarnybos turi skusti nuosprendi, bet vaiku apsaugos tarnybos turetu issiaiskinti, kaip tie vaikai ivaikinami i tokius tolimus krastus, uz kokias babkes, kur tos babkes keliauja. Valstybe turi buti atsakinga uz tu vaiku ateiti, uz ju sauguma. Valstybe ir zmones turi tai zinoti, o nesislepti po kapisonais. Tai negali buti valstybes ir ivaikinimo tarnybu paslaptis. Viesumas ir tik viesumas apsaugos siuos vaikelius

...

... portretas
Ach: "Globos namų vadovai įsitikinę, kad brolio noras globoti mergaitę, tebuvo viešųjų ryšių akcija", - o štai JŪSŲ veiksmai tai jau KRIMINALU kvepia: kaip žinia, teismas jūsų BIZNIUI pasipriešino ne dėl to brolio norų (nors jis tokią teisę TURI!), o dėl to kad JŪS pažeidėt nustatytą įvaikinimo tvarką, nepasiūlėt TOMIS PAČIOMIS sąlygomis mergaitės vietiniams globėjams, ir čia jau ne paprastas pažeidimas, BET - kriminalas: kiek pinigų už tą įvaikinimą pažadėta, KIEK jau avanso paėmėt? Taip kad jums PINIGAI (ko gero, ne tik jie) DEGA, tad... ar galima paneigt kad ir teismas daugiau iš jūsų išsiderėt norėjo, ir todėl nenorėjo savo sprendimo viešinti?.. tai KOKIE pinigai šiame BIZNY sukas?

Raštingas brolis?

Raštingas brolis?  portretas
O gal Puidokas už jį parašė tekstą Feisbuke ir liepė įkelt,nes labai jau raštingai ir be klaidų...
VISI KOMENTARAI 34

Galerijos

Daugiau straipsnių