Quantcast

Istorija, padėjusi pagrindus progresui

  • Teksto dydis:

Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidentas Zigmantas Dargevičius, artėjant Prekybos ir pramonės rūmų 95-ajam gimtadieniui, pasidžiaugė, kad prieš beveik 30 metų atkurti prieškario Kaune veikę rūmai padėjo pamatus verslo bendruomenės santykiams, pagrįstiems solidarumu ir savitarpio pagalba. "Tapome pripažintais ir atsakingais veikiančios valdžios partneriais, sukūrėme paslaugų verslui sistemą, efektyviai veikiame Europos ir pasaulio verslo aplinkoje", – sako Z.Dargevičius.

Augimas – svarbus

Rūmai labai vertina narių lojalumą ir puoselėjimą mūsų visų kuriamos, patikimos, gerbiamos, etiškai veikiančios ir iš kitų verslo asociacijų išsiskiriančios organizacijos.

Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų bendruomenė per paskutinę kadenciją išaugo 138 nariais. Tai labai didelis pasiekimas įvertinus tai, kad 2016 m. narių skaičius mažėjo, o 2017 m. tik nežymiai augo. Iliustruojant pastarųjų metų bendruomenės augimo šuolį, būtina paminėti, kad 2012–2015 m. bendruomenė išaugo tik 87 nariais, kai vien per 2019 m. narių skaičius padidėjo 81, o narystės augimas siekė net 17 proc.

Esame verslo partneriai

Viena esminių rūmų funkcijų – atstovavimas bendriesiems verslo interesams. Bendradarbiaujame su valdžios ir valstybės valdymo institucijomis vietiniu, regioniniu, nacionaliniu ir tarptautiniu mastu. Esame verslo partneriai, padedantys auginti ir kompetencijas, ir verslus.

Vieninga, stipri ir patikima verslo bendruomenė – tai mūsų siekis ir ekonomiškai stabilios valstybės bei klestinčios visuomenės poreikis.

Pirmieji Prekybos rūmai pasaulyje buvo įsteigti dar 1599 m. Marselyje. Kaune verslo savivaldos etapas prasidėjo prieš 95-erius metus, kai buvo atidaryti Prekybos ir pramonės rūmai. Išlaikydami ilgaamžes rūmų funkcijas ir tradicijas, keičiamės ir savo paslaugas pritaikome besikeičiančiam verslui.

Pasaulinė pandemija ir krizė dar ryškiau nubrėžė kryptį naujų technologijų poreikiui ir skaitmenizacijai. Sudėtingu periodu Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų nariai neliko vieni. Mums pavyko persiorientuoti ir perkelti konsultacijas bei seminarų rengimą į virtualiąją erdvę. Skaitmenizacijos ir technologinis tobulėjimas padarė įtaką ir tam, kad pradėjome išdavinėti elektroninius prekių kilmės sertifikatus.

Konferencijų rengimo lyderiai

Rūmai pastarųjų kelerių metų laikotarpiu tapo konferencijų organizavimo lyderiu Kauno ir Marijampolės apskrityse. Konferencijos finansų, eksporto, personalo, moterų verslumo skatinimo srityse sulaukė ypatingo verslo bendruomenės susidomėjimo. 2016 m. dar negalėjome pasigirti puiku rezultatu – organizavome keturias konferencijas, kuriose dalyvavo 200 dalyvių. Tačiau 2019 m. mes jau turime dešimt metinių konferencijų, pritraukiančių aštuonis kartus daugiau dalyvių nei anksčiau. Galime didžiuotis jau gerai žinomais konferencijų prekių ženklais "Formulė: versli ir laiminga", "Eksporto kodas", "Kolibris".

Pagalba tarptautiniu mastu

Suprasdami, kad Lietuvos ekonomikos variklis yra eksportas, įmonėms padedame rinkų plėtroje. Besidomintiems verslo partnerių paieškos užsienyje galimybėmis, organizuojame verslo misijas, verslo kontaktų renginius prie didžiųjų pasaulinių parodų, o nuo 2018 m. pabaigos – ir dalyvavimą tarptautinėse parodose su įmonių stendais. Tarptautinių renginių skaičius augo nuo penkių 2016 m. iki dvidešimt dviejų 2019 m. Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmai yra didžiausio pasaulio verslo paramos tinklo "Enterprise Europe Network" dalis.

Ieškodami tarptautinių partnerių įmonėms, pasitelkiame 3 tūkst. ekspertų 65 šalyse. Per pastaruosius ketverius metus perdavėme 1 405 užsienio įmonių kontaktus Lietuvos įmonėms, atsakėme į 220 užklausų apie verslo aplinką Lietuvoje ir užsienio šalyse, suteikėme 362 konsultacijas dėl verslo plėtros užsienyje. Dėl kryptingo darbo 2019 m. įvyko proveržis ir įmonių pasirašytų tarptautinių verslo sutarčių, kurių geografija apima net 25 pasaulio šalis, skaičius išaugo penkis kartus, palyginti su 2016 m.

Vieninga, stipri ir patikima

Verslininkai visada buvo tie žmonės, kurie geriausiai žino kaip įveikti iššūkius, spręsti problemas, sėkmingai persiorientuoti ir atrasti naujas galimybes.

"Svarbiausia, – pabrėžia Kauno prekybos, pramonės ir amatų prezidentas Z.Dargevičius, – yra žmogiškumas, savitarpio pagalba ir supratimas. Turime palaikyti vieni kitus, rūpintis savo žmonėmis. Vieninga, stipri ir patikima verslo bendruomenė – tai mūsų siekis ir ekonomiškai stabilios valstybės bei klestinčios visuomenės poreikis."



NAUJAUSI KOMENTARAI

Baisu

Baisu portretas
Senas geras aferistas zigmulis, eik nusibaust bjaurybe

burbulas

burbulas portretas
muilo

Anonimas

Anonimas portretas
nepisk proto Zigmai,esi vergvaldys,dziaukis kad Lt negru nera,nulinciuotu
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių