Quantcast

Pakaunėje įsteigtas naujas apdovanojimas – „Metų kultūros smaragdas“

  • Teksto dydis:

Kultūra Kauno rajono savivaldybei visada buvo vienas iš prioritetų. Be jos negali būti nei geros gyvenimo kokybės, nei dvasinio augimo. Todėl savivaldybė, siekdama ne tik įvertinti, bet ir motyvuoti kultūros darbuotojus, šiaip metais įsteigė naują apdovanojimą „Metų kultūros smaragdas“.

„Tai kultūros premija, skirta kultūros srities kūrėjų, tyrėjų ir kitų darbuotojų reikšmingiausiems metų darbams ir išskirtiniams profesiniams pasiekimams kultūros, bibliotekininkystės, muziejininkystės, darbo su vaikais ir jaunimu srityse įvertinti ir juos paskatinti. Tokio įvertinimo iki šiol pakaunėje nebuvo“, – pabrėžė Kauno rajono savivaldybės Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėjo pavaduotojas Lukas Alsys.

Kultūros premijos skyrimui pritarė ir ketvirtadienį posėdžiavusi Kauno rajono savivaldybės taryba.

Premija galės būti apdovanojami ir kultūros centrų, muziejaus, viešosios bibliotekos, Raudondvario dvaro ir kitų įstaigų darbuotojai, kurių savininkė yra Kauno rajono savivaldybė.

Premijos dydis – 24 bazinės socialinės išmokos, t.y. 1 176 eurai.

Ji bus įteikiama renginio, skirto Tarptautinei kultūros dienai paminėti (balandžio 15 d.), metu.

Kandidatus premijai nuo kovo 1 d. iki balandžio 1 d. galės siūlyti Kauno rajono savivaldybės kultūros įstaigos, asociacijos ir organizacijos, bendruomenių centrai.

Siūlymus skirti premiją vertins komisija, sudaryta iš penkių narių: trijų savivaldybės administracijos darbuotojų, vieno Kauno rajono kultūros įstaigų direktorių visuotiniame susirinkime išrinkto ir vieno bendruomeninių organizacijų sąjungos deleguoto atstovo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIRDAS.

ALGIRDAS. portretas
Lietuvoje tokių akmenų nėra ,iš kur atsirado tie SVETIMKŪNIAI .

Smagratis irgi nieko

Smagratis irgi nieko portretas
Gal geriau žulikų miestui buvo plytos?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių