Quantcast

Iššūkiai vairuotojams prasideda: uždarytas Aleksoto tiltas

  • Teksto dydis:

Nuo antradienio uždarytas Aleksoto tiktas. Eismas šia jungtimi su centru bus draudžiamas mėnesį, todėl vairuotojai turi rinktis kitus maršrutus, kaip vykti į darbus ir namo.

Ryto iššūkiai

Iš karto po Joninių vairuotojus pasitinka nauji eismo išbandymai. Kai Kaune ir taip netrūksta kelių remonto darbų, nuo antradienio užverta ir dar viena ypač judri eismo arterija – Vytauto Didžiojo tiltas, jungiantis centrinę miesto dalį su Aleksotu.

Antradienį prasidėjo tilto ir jo prieigų tvarkymo darbai, kelios darbininkų brigados jau pradėjo rikiuoti savo techniką, todėl tenka rinktis kitus kelius. Uždarius tiltą remontui vairuotojai tiek į Aleksotą, tiek į centrą gali patekti M.K.Čiurlionio ir Č.Radzinausko tiltais. Tiesa, pėstiesiems kol kas apribojimų nėra ir jie laisvai gali naudotis Aleksoto tiltu.

Antradienį į darbus skubėję kauniečiai tikino, kad jau teko koreguoti kelionės maršrutą, tačiau bent jau ryte, apie 8 val. didesnio piko išvengti pavyko. Vairuotojai tikino, kad M.K.Čiurlionio tiltas užsikemša, jei įvyksta eismo įvykis. Tačiau vairuotojai neatmeta, jog vakarinio piko metu situacija bus gerokai labiau įtempta ir pasijus didesnis automobilių srautas.

Karaliaus Mindaugo prospekte vairuotojus iš tolo pasitinka ženklai, įspėjantys apie uždarytą tiltą, tačiau kai kurie vairuotojai vis tiek nepaisė informacijos, todėl Vytauto Didžiojo tilto prieigose teko apsisukti. Apie uždarytą tiltą informaciją pro ausis praleido ir kai kurie iš Aleksoto pusės važiavę kauniečiai.

Trys rangovai

Šiuos darbus anksčiau ar vėliau vis tiek reikės padaryti. Geriausia tai daryti vasaros viduryje, kai daugiausiai žmonių atostogauja ir eismas mieste būna pats mažiausias.

Maždaug mėnesį bus tvarkomas tiek pats tiltas, tiek jo prieigos, o darbus atliks trys rangovai. Miesto savivaldybė skelbė, kad birželio 25 dieną uždarius Aleksoto tiltą kelininkai vienu metu imsis net trijų darbų: remontuos tiltą, atnaujins prietilčio transporto mazgo važiuojamąją dalį bei Veiverių gatvės įkalnę.

„Šiuos darbus anksčiau ar vėliau vis tiek reikės padaryti. Geriausia tai daryti vasaros viduryje, kai daugiausiai žmonių atostogauja ir eismas mieste būna pats mažiausias. Nepatogumų uždarius tiltą ir jo prieigas tikrai bus. Bet tik tokiu būdu viską galime padaryti per keturias savaites. Jei remonto metu leistume automobiliams važiuoti tiltu, darbai užsitęstų iki rudens“, – prieš savaitę informavo Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Paulius Keras.

„Kauno diena“ primena, kad šiuo laikotarpiu bus atnaujintas ir pats Aleksoto tiltas – atnaujinti tilto turėklai, išvalyti deformaciniai pjūviai. Pėsčiųjų zonoje ir važiuojamojoje dalyje bus sutvarkyti įtrūkiai. Dėmesio sulauks ir į tiltą vedanti Veiverių gatvė. Įkalnėje kelininkai sutvirtins gatvės pagrindus bei paklos naują asfaltbetonio dangą.

Kompleksinį transporto mazgo atnaujinimą vykdys net trys rangovai: tilto prieigose – bendrovė „Autokausta“, Veiverių gatvę atnaujins – bendrovė „Kauno keliai“, o Vytauto Didžiojo tiltą remontuos bendrovė „Kauno tiltai“. Bus papildomų juostų

Po Aleksoto tilto tvarkymo darbų, eismas šiame mazge pasikeis, bus įrengtos papildomos eismo juostos, kurios pagerins susisiekimą tiek su Marvele, tiek su miesto centru.

„Vairuotojai, vykstantys Užnemunės gatve link Aleksoto, vietoje dviejų eismo juostų galės naudotis trimis. Ta pati situacija bus nuvažiavime Aleksoto tiltu link Marvelės ir H. ir O. Minkovskių gatvės – vietoje dviejų eismo juostų bus įrengtos trys. Tai reiškia mažiau spūsčių tiek ant tilto, tiek ir Užnemunės gatvėje“, – aiškino P. Keras.

Kaip važiuos viešasis transportas?

Uždarytas Aleksoto tiltas koreguoja ir viešojo transporto maršrutus, todėl keleiviai turi būti budrūs ir pasitikrinti, ar jiems reikalingi autobusai šiuo metu stos įprastose stotelėse.

Skelbiama, kad 6-ojo, 6-ojo A, 42-ojo ir 18-ojo maršrutų autobusai dėl uždaryto Aleksoto tilto nuo birželio 25 d. nestos Muzikinio teatro bei Karaliaus Mindaugo prospekto stotelėse – kauniečiai autobusų turės laukti S. Daukanto g. stotelėje.

Pasikeitusius viešojo transporto tvarkaraščius galima rasti http://www.stops.lt/kaunas/.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pasidomek darzeliu

pasidomek darzeliu portretas
remontas gerai bet kam reikejo taikos prospekte darzeli nugriauti...vaikucius apvogei kaip sake senam rusu filme ponas mere priesais 61 nama firmos grovimo darbai darbininkai darbo vietoje kai kurie be salmu dirba ir tarpusavyje apie firmoje dibancius nelegalius darbuotojus kalba..kur darbo ir mokesciu inspekcijos kai reikia a?

...

... portretas
Tiesiog negalim paneigti kad keerui prie karščio šizofrenija paūmėjo... įprastinė vaistų dozė per maža?

Jonas

Jonas portretas
Kada suremontuos Kovo 11-osios gatvę, išrausė kaip šernai, kaip prišiko,taip ir paliko. Žmonês griūva, rankos, kojos lúžta, o jie nieko nedaro, pasturgalius sau krapštinêja. Čia ties 73 namu.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių