Quantcast

Įspūdingo dydžio Kalėdų žvaigždė atkeliauja į Kauną

  • Teksto dydis:

Nenustebkite, jei šiandien Vienybės aikštėje išvysite didžiulę šviečiančią žvaigždę. Tamsiausiais metų mėnesiais ji keliauja po didžiuosius Lietuvos miestus, o vakar pasiekė Kauną. Žvaigždė aikštėje bus iki gruodžio 8 d.

„Tamsiuoju ir šaltuoju laikotarpiu dovanoti šviesą didžiausiems Lietuvos ir kitų Baltijos šalių miestams jau tapo gražia tradicija. Kaip atskleidė mūsų užsakymu atliktas tyrimas, beveik trečdaliui Lietuvos gyventojų daugiausia džiaugsmo teikianti Kalėdų tradicija yra šventiškai išpuoštos gatvės. Nuo šiandien visą savaitę galėsime pasidžiaugti labiau spindinčia ir šviečiančia Vienybės aikšte Kaune“, – sakė bendrovės „IKEA Lietuva“ rinkos vadovė Jolita Juodzevičienė.

Iš Kauno žvaigždė vėliau keliaus į Klaipėdą, o vėliau sugrįš į Vilnių. Toks pat projektas šventiniu laikotarpiu vyksta ne tik Lietuvoje. Žvaigždė puošia miestų erdves Rygoje ir Taline.

Tamsiuoju ir šaltuoju laikotarpiu dovanoti šviesą didžiausiems Lietuvos ir kitų Baltijos šalių miestams jau tapo gražia tradicija.

Žvaigždės aukštis siekia beveik 4 m. Didžiulės šviečiančios dekoracijos formą įkvėpė viena populiariausių bendrovės IKEA kalėdinių dekoracijų – šviestuvo gaubtas STRÅLA. Tačiau tai dar ne viskas – paspaudus prie jos esantį mygtuką, pasigirs specialiai šių metų šventėms sukurta poema.

„Ši poema – tai eiliuota istorija apie tai, kaip per Kalėdas skamba namai. Ji primena paprastą šeimos buvimą kartu: kažkas kepa, kažkas kramto, kažkas pakuoja dovanas ar juokiasi ir žaidžia. Juk būtent namai, pilni namiškių ir svečių skleidžiamo šventinio šurmulio, susiliejančio į bendrą skambesį, ir yra tikrasis Kalėdų grožis“, – sakė J. Juodzevičienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Hahaha

Hahaha portretas
Plet jo, kaunas issigime, kaip ir kauno tabloidai! Vis gi ne sviestas.

Prašom

Prašom  portretas
perdažyti ilgai nelaukiant ...... perdažyti ilgai nelaukiant ............

Mukas

Mukas portretas
jawa motociklas krutas
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių