Quantcast

Iškritus gausesniam sniegui „drifto“ asus teko drausminti pareigūnams

Ketvirtadienio vakarą gausiau pasnigus Kaune nestigo šonaslydžio – vadinamojo drifto mėgėjų. Šios pramogos neatsigynė ir žiedinių lenktynių trasa „Nemuno žiedas“. Drausminti greitį mėgstančių vairuotojų čia kviesti ir pareigūnai.

Drausminti vyko pareigūnai

„Pirmas sniegas ir nei vartai, nei blokai ant įvažiavimų nepadeda. Šį vakarą netrūko važinėjančių ne tik senojoje trasoje, bet ir pačiame žiede. Jau šią savaitę dar kartą bus „užbarikaduoti“ visi įvažiavimai, o su pareigūnais sutarėme, kad iškritus sniegui profilaktiškai aplankys ir mūsų trasą“, – apie priemones kurių ketinama imtis vaikant „drifto“ aistruolius, socialiniame tinkle „Facebook“ rašė „Nemuno žiedo“ atstovai.

Pasak jų, gausiau pasnigus tarp važinėjančiųjų žiedinių lenktynių trasa esą tenka matyti ir profesionalius sportininkus, už saugumą autosporte atsakingus asmenis bei teisėjus. „Ypatingai šiuo metu, kai didžioji dauguma autosporto renginių solidorizuojasi ir nevykdo renginių“, – skelbiama socialiniame tinkle.

Kaip paaiškėjo, gruodžio 10 dieną Kauno apskrities pareigūnai gavo pranešimą apie į „Nemuno žiedo“ trasą suvažiavusius lenktyniaujančius, draguojančius ir pavojingai manevruojančius automobilius.

„Facebook“ nuotr.

„Atvykus pasitiko pranešėjas, kuris norėjo, kad pareigūnai įspėtų vairuotojus, kad teritorijoje važinėti draudžiama“, – sakė Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Komunikacijos poskyrio vedėja Odeta Vaitkevičienė.

Skirtingų nuomonių lavina

Po feisbuke pasirodžiusiu „Nemuno žiedo“ atstovų įrašu pasipylė šimtai komentarų. Vieni stojo į „drifto“ mėgėjų pusę ir ragino bandyti suorganizuoti pramogą susimokant už ją lenktynių trasos atstovams, o kiti smerkė greičio mėgėjus sakydami, kad toks užsiėmimas – pavojingas sveikatai ar net gyvybei.

Mieste negalima – pavojinga, trasoje – negalima, tai kur tada galima? Absurdas, lyg sugadins tą trasa... Skersai lėkti apskritai pavojinga, tai gal išvis to nebedarykime? Absurdiška skaityti tokius įrašus – nebūtų Lietuva..

„Bene kiekvienais metais vykdavo „byterių vakaras“. Nesvarbu, kuri savaitės diena, svarbu, sniego yra. Susimokėdavai apie 15 eurų ir „driftini“ ten tris valandas. Viskas kontroliuojama buvo. Daug kas su kasdiene mašina atvažiuodavo išbandyti slydimą. Suvažiuodavome tikrai daugiau kaip 100 automobilių ir „Nemuno žiedui“ vis tiek susirinkdavo kažkokia moneta. Ar svarstėte apie tokią galimybę ir šiemet, kad problemą paverstumėme pajamomis?“ – komentaruose teiravosi Vygantas.

„Juk dabar lengviausia pasakyti – COVID-19, juk dėl to negalima...“ – ironizavo Almantas. „Slystant reikės laikytis atstumo, nes dar užsikrėsi“, – jam antrinti suskubo Andrius. „Ar suvokiate, kad dabar yra karantinas ir organizatoriai neša atsakomybę?“ – kelią pastarosioms kalboms bandė užkirsti Audrius.

„Draudžiami žmonių susibūrimai – apie mašinų susibūrimus nerašo. Taip, kad nelipk iš mašinos. Atsiskaitymai ir bendravimas internetu“, – prieštaravo Mantas. „Bet atsiras tokių, kurie trasoje pervertins savo galimybes ir neįvertins dangos – lips chebra stumti tas mašinas ir panašiai. Šitoje vietoje neprisisaugosi – ne visi tokie sąmoningi, dėl to ir kils bėdų“, – spėjo Lukas.

„Man gaila skaityti komentarus tokius. Visiems atrodo, kad tai – tik nekaltas pasivažinėjimas, truputį pamąstymui: įsivaizduokite, jūs su keturiais draugais stadiono apačioje neišvairavote ir nulėkėte į žvyrą! Tada lipate lauk stumiate visi paimti azarto. Sustoja dar vienas ekipažas – jau kokie aštuoni žmonės stumia. Tuo metu nelegaliai įvažiavęs dar vienas ekipažas apimtas adrenalino pilnas azarto pasileidžia žiedu, tam pačiam stadione jie nesitiki sutikti būrelio entuziastų, stumiančių mašiną lauk, pasimeta blokuoja stabdžius ant ledo ir lekia tiesiai į linksmą kompaniją. Na, vaizdas būtų liūdnas. O apdaužytus atitvarus po žiemos trasos valdytojai, aišku, pasikeis, svarbu gyvybės“, – apie galimas graudžias pramogos pasekmes rašė Edvardas.

Visiems atrodo, kad tai – tik nekaltas pasivažinėjimas, truputį pamąstymui: įsivaizduokite, jūs su keturiais draugais stadiono apačioje neišvairavote ir nulėkėte į žvyrą!

„Mieste negalima – pavojinga, trasoje – negalima, tai kur tada galima? Absurdas, lyg sugadins tą trasa... Skersai lėkti apskritai pavojinga, tai gal išvis to nebedarykime? Absurdiška skaityti tokius įrašus – nebūtų Lietuva...“, – piktinosi Marius.

„Kokie blokai? Pats buvau pasižiūrėti, kas vyksta. Smagu, kad jaunimas nedaro tokių dalykų gatvėje ir važiuoja į atsakingas vietas. O, kaip visada atsiras tokių, kuriems tai nepatiks. Nieko nesakau, į pagrindinę trasą važiuoti tikrai neatsakinga, bet ta sena trasa – kodėl ne?“ – šviesiąją reikalo pusę bandė įžvelgti vienas iš internautų.

„Labai tikiuosi, kad policija nubaudė visus vakar vakaro „Nemuno žiedo“ lankytojus maksimaliomis baudomis. Gėda, kad tiek nemąstantys esate...“ – rėžė Tomas.

Nenubaudė nė vieno

„Kauno apskrities policija šių metų pradžioje reagavo į taip pat socialiniuose tinkluose pasirodžiusią informaciją apie planuojamą „driftą“ Šilainiuose, tačiau atvykus patikrinti ir stebėti, informacija nepasitvirtino – jokios nelegalios lenktynės nevyko. Per visus metus nefiksuotas nei vienas atvejis dėl „driftų“. Tad ir nubaustų asmenų nebuvo“, – sakė Kauno apskr. VPK atstovė O. Vaitkevičienė.

Pasak jos, už pavojingą ir chuliganišką vairavimą numatomos baudos nuo 170 iki 230 eurų, o neturintiems teisės vairuoti transporto priemones – nuo 450 iki 600 eurų.

„Facebook“ grupės „Kur stovi policija Kaune“ nuotr.

Kauno apskrities pareigūnų pateiktais duomenimis, iškritus sniegui eismo nelaimių pagausėja, tačiau tokios nelaimės esą atskirai nefiksuojamos. Dažniausiai tai – technikinio pobūdžio įvykiai, su minimaliais automobilių apgadinimais, kai vairuotojai užsipildo eismo įvykių deklaracijas, todėl į atskirą statistiką tokie įvykiai nepatenka.

Vis dėlto, O. Vaitkevičienės teigimu, daugiausia eismo įvykių fiksuojama besiparkuojant aikštelėse, prie sankryžų ir perėjų, nesuspėjus laiku sustabdyti automobilio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

LLL

LLL portretas
paslidinėjimas ant ramaus kelio labai sveikintinas dalykas. Žmonės išmoksta suvaldyti slystantį automobilį, pajaučia kada automobilis pradeda slysti, prie kokio greičio tas įvyksta. Tai yra reali avarijų profilaktika. Senais sovietiniais laikais aš nemažai čiuožinėjau ir dėl to labai džiaugiuosi. O dabar bukagalviai draudžia ramiose aikštelėse čiuožinėti, tas labai gaila. Jeigu Nemuno žiede atidarytų tokią traselę būtų liuks. Jaunimas galėtų pasimokyti normaliai važiuoti, suvaldyti automobilį. To pasekmėje mažiau avarijų būtų

Asilu gaujai

Asilu gaujai portretas
Man nuo gylios jaunystes labai patinka driftas.Nors man 45,ir esu moteris :)Ir niekas nekaltas,kad Kaune nesugebama tam skirti spec.aiksteliu...juk ten geriau pastatyti daugiabucius.Todel soriuks pareigunai.Vaziuosim i bet kuria aikstele Kauno rajone,ar Kauno mieste :)Ir siaip jeigu ka,driftos megeju negasdina jokios baudos :):)

Būtų gerai jei

Būtų gerai jei portretas
Pastaytų daugiau vietų, megėjiškai išbandyti mašina ekstremaliomis salygomis.-
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių