Quantcast

Išdegę želdiniai – ne stichinė nelaimė

Saulės išdegintus ir pamirštus plotus primena Pramonės pr. žiedinės sankryžos. Šis nemalonus reginys – dėl geresnio gatvės vaizdo.

Saulės išdegintus ir pamirštus plotus primena Pramonės pr. žiedinės sankryžos. Šis nemalonus reginys – dėl geresnio gatvės vaizdo.

Kauniečiai įpratę, kad žiedinės sankryžos žaliuotų. Mieste nėra nė vieno nuo senų laikų likusio žiedo, kuris būtų kitoks. Asfaltuoti dažniausiai yra neseniai įrengti žiedai. Jie taip pat yra gerokai mažesni už esančius Pramonės pr.

Kauno savivaldybės miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis nuramino, kad toks vaizdas tikrai nėra kokia nors stichinė nelaimė. "Nuvalytas perteklinis žemių sluoksnis, kuris skaičiuojama, kad susikaupė per dešimtmečius", – aiškino A.Pakalniškis.

Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas priminė, kad Tunelio g. buvo panaši situacija. Karšto regeneravimo darbai jau buvo atlikti anksčiau ir kai kur skiriamoji juosta jau sužaliavusi. K.Baršausko g. ir Pramonės pr. pirminiai valymo darbai baigti neseniai.

"Manome, kad pagerės bendras gatvės vaizdas. Dar bus sėjama žolė. Vizualiai atsinaujins ir taps gražiau", – vylėsi A.Pakalniškis. Tikimasi, kad greitai vaizdas pasikeis. "Papildomai laistyti nelaistysime. Jei bus drėgniau, tai viskas pasikeis greičiau, o jei kritulių nebus, vėliau sužaliuos", – žiedų virsmą iš bjaurių ančiukų į gulbes skaičiavo vedėjas.

Pramonės pr. ir Taikos pr. žiedinė sankryža garsėja drėgme. Kitą kartą po lietaus šiame žiede net būna vandens sankaupos, o ankstyvą pavasarį renkasi pulkai vandens paukščių. Didelių pokyčių šioje vietoje miestas neketina imtis. Planuojamas kelio bortų paklojimas lietaus vandens nutekėjimui pristabdyti, tačiau pačiame žiede jokių kitų darbų nenumatyta.

Kol kas neketinama puošti šių vietų gėlėmis. Vedėjas paaiškino, kad pirmiausia puošiama centrinė miesto dalis. "Buvo galvojama gyviau puošti ir tuos žiedus. Tačiau įvertinta, kad plotai šiek tiek per dideli, kad efektingai atrodytų pavienės gėlės ar kokie nors gėlių stovai. Pirmiausia galvojama apie centrinės miesto dalies ir Senamiesčio išgražinimą gėlėmis", – paaiškino A.Pakalniškis.

Apželdintojai ne kartą kritikavo mieto pasirinkimą kiekvienais metais Kauną apsodinti vienmečiais augalais. Esą gerokai ir ekonomiškiau, ir gražiau būtų daugiametės gėlės ir augalai. A.Pakalniškis nuramino, kad apie daugiamečius augalus kol kas negalvojama.

"Vienmetės gėlės nėra brangios, o jų žiedai ryškūs, todėl vasarai tokie akcentai rodosi tinkamesni", – svarstė A.Pakalniškis. Pasak vedėjo, yra mieste ir daugiamečių gėlių plotų, tačiau centrinėje dalyje vienmečiai augalai esą yra gyvesni.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vaizdas žiaurus

Vaizdas žiaurus portretas
Nuvalyt nuvalė,bet atrodo tai kaip sacharoje.ar tokie darbai daromi vasara?gal chebrryte nesimoke gamtos mokslu.na,o siaip pastebejimas-paziuresim kaip bus ziema-barsausko g. Link gelz.stoties bus slidi ,o bordiuru tai beveik nera.kai bus slidu ziema,tai manau ne viena avarija ivyks automobiliams nuskriejus i kita gatves puse.kas mokes draudimo islaidas?

Finansu GURU

Finansu GURU portretas
Savivaldybės direktoratui pridėjo prie algų po 60% už gerą darbą. gal dar kokį 60% dadėt kad pradėtų dirbti?

Pranas MO

Pranas MO portretas
Kupčinskas kaltas...kad nedirba už naują merą...kol tas kažkam ruošiasi
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių