Quantcast

Irkluotojams iš Kauno rajono – mero vardinės stipendijos

  • Teksto dydis:

Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas ir Lietuvos sporto universiteto (LSU) rektorė Diana Rėklaitienė pasirašė sutartį, pagal kurią iš Kauno rajono savivaldybės mero fondo LSU studentams, irkluotojams iš Kauno rajono Domantui ir Dovydui Stankūnams, bus skiriamos dvi vardinės stipendijos. Studentų stipendijoms meras skirs 2200 eurų.

Broliai Stankūnai yra Europos Jaunimo čempionai, pasaulio jaunimo vicečempionai. Šiuo metu jie mokosi antrame kurse.

„Kauno rajonas garsėja gražiomis sporto tradicijomis, užauginome ne vieną Lietuvos, Europos ir pasaulio čempioną. Džiaugiamės, kada galime padėti savo krašto jaunimui siekti įspūdingų laimėjimų. Dar šiais metais planuojame parengti naują koncepciją dėl stipendijų krepšelio. Tai leistų mums paskatinti iš pakaunės kilusius įvairių sričių studentus“, – sakė meras V. Makūnas.

Dar šiais metais planuojame parengti naują koncepciją dėl stipendijų krepšelio.

Kauno rajono savivaldybė ir LSU bendradarbiauja jau dešimtmetį. Universiteto mokslininkai pakaunėje vykdo apklausas, atlieka įvairius mokslinius tyrimus. Itin sėkmingas projektas – Kauno rajono visuomenės sveikatos biuro inicijuotos nemokamos treniruotės senjorams, kurias veda universiteto treneriai. Jų dėka seniūnijose išpopuliarėjo zumba, pilatesas, aerobika.

Kauno rajono savivaldybės nuotr.

Meras su rektore aptarė ir naujas partnerystės galimybes. Universitetas norėtų labiau prisidėti prie sportinės klasės projekto, kuris vykdomas Garliavos Adomo Mitkaus pagrindinėje mokykloje. Planuojama vykdyti šios klasės mokinių monitoringą, LSU dėstytojai įsitrauktų į ugdymo procesą. „Minčių turime labai daug, belieka tik aptarti visas detales su mokykla ir pasirašyti sutartį“, – patvirtino D. Rėklaitienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
šitą homo sovieticus bebrą jau seniai reikia patraukti iš tribūnos

baba

baba portretas
Mero stipendijos? Ar iš jo nuosavos kišenės mokės? Čia rajono savivaldybės stipendijos.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių