Quantcast

Investuoti į orlaivių remontą norėtų ir užsienio, ir Lietuvos įmonės

  • Teksto dydis:

Orlaivių remontu ir priežiūra Kauno laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) domisi mažiausiai keturios užsienio ir viena Lietuvos įmonė, bet investicijas, kurios sukurtų iki 2 tūkst. gerai mokamų darbo vietų, o vidutinis darbuotojo atlyginimas viršytų 2 tūkst. eurų, stabdo neapsisprendžianti Vyriausybė, rašo „Verslo žinios“.

Penktoji potenciali investuotoja galėtų būti Gedimino Žiemelio valdomos aviacijos paslaugų grupės „Avia Solutions Group“ bendrovė „FL Technics“, kuri LEZ sukurtų ne mažiau nei 600 darbo vietų - Kauno LEZ valdymo bendrovės generalinis direktorius Vytautas Petružis pripažįsta, kad su „FL Technics“ yra seniai kalbamasi, bet konkrečių prašymų ar sprendimų kol kas nėra.

Pasak V.Petružio, problema, stabdanti investicijų į LEZ atėjimą, yra palyginti nedidelė investicija - riedėjimo takui nutiesti, kuris sujungtų LEZ ir oro kilimo taką, reikėtų apie 0,8 mln. euru, bet LEZ valdymo bendrovė investuoti oro uosto teritorijoje, kuris yra strateginis objektas, neturi teisės, o Vyriausybė neapsisprendžia, nors investicija renkant gyventojų pajamų mokestį atsipirktų greičiau nei per 1,5 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Stasys

Stasys portretas
O ką,Žiemelis dar nesėdi? O vyriausybė kaip visuomet,amžinas stabdys.Joje gi dirba "profesionalai".Jau geriau dirbtų paprasti,bet protingi megejai,o ne klounai

Almantas

Almantas portretas
Kada girdėjot ,kad Kaunui valdžia ar Vilniečiai gero linkėtu ir gero darytu ,net stadijono renovacijai jau pagalius kiša .

Toni

Toni portretas
Ar i Kauna ar kitur,svarbu ,kad i Lietuva.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių