Quantcast

I. Mikštaitė: noriu, kad vaikai po pamokos išeitų laimingi (Metų kaunietės finalas)

  • Teksto dydis:

09 INGA MIKŠTAITĖ – pasaulio čempionė, daugkartinė kiokušin karatė Europos čempionė, pati tebeskinanti laurus tarptautinėse varžybose, taip pat randanti laiko mokytojauti bei treniruoti darželinukus ir moksleivius.

Nauja patirtis

I.Mikštaitė, sužinojusi, kad Metų kaunietės rinkimuose sulaukė tokio didelio palaikymo, garantavusio jai vietą finaliniame dalyvių šešetuke, sakė, kad tai – labai malonus siurprizas.

"Esu devintam danguj", – neslėpė sportininkė, trenerė ir pedagogė. Ji kalbėjo, kad sportinės pergalės ir šis pasiekimas yra sunkiai palyginami dalykai, nes pačiai kažko siekti ir dėti pastangas dėl konkretaus tikslo yra daug paprasčiau.

Miestiečių nuomonę apie save, jos veiklos vertinimą I.Mikštaitė įvardijo nenuspėjamu dalyku. "Nauja patirtis. Tai teikia adrenalino, bet labai malonaus", – prisipažino čempionė.

Daugiau nei darbas

I.Mikštaitė labai daug laiko praleidžia su mažaisiais savo auklėtiniais.

"Negaliu išskirti vienos prasmingesnės veiklos, susijusios su pedagoginiu darbu su vaikais. Tiek dirbdama mokykloje, tiek vesdama karatė treniruotes jaučiuosi savo kelyje. Tai veikla, kuri man – daugiau nei darbas", – kalbėjo Lietuvos sporto universiteto absolventė.

Ringaudiškės Ingos vedamos kūno kultūros pamokos yra išskirtinės. Ir pati sportininkė yra pabrėžusi, kad mokytojos darbas jai labai patinka.

"Turime daugiau laisvės, interpretacijos, labiau galime atsižvelgti į vaikus. Čia daug judesio, įvairovės, emocijų, sportinio azarto, darbo komandoje. Man svarbiausia, kad vaikai po pamokos jaustųsi laimingi, išeitų su šypsena", – aiškino I.Mikštaitė, pridūrusi, kad kūno kultūros pamokos labai skiriasi nuo sporto būrelių, nes pamokos skirtos susipažinti su įvairiomis sporto šakomis, jas išbandyti. Jose taikomi įvairūs fizinio aktyvumo būdai, plečiamas vaikų fizinės veiklos akiratis, stengiamasi formuoti teigiamas požiūris į fizinį judėjimą.

"Negaliu pasakyti, kiek tai turi įtakos kitų žmonių gyvenimams. Bet jeigu mano pergalės kažkam yra ar buvo motyvas pradėti sportuoti, tai dėl to būsiu laimingesnė", – teigė sportininkė, kurios įsimintiniausia pergalė, suteikusi bene daugiausiai emocijų, – pirmasis Europos čempionato aukso medalis 2010 m. bei užpernai iškovotas pasaulio čempionės titulas.

Didelis noras ir palaikymas

Treniruoti kitus I.Mikštaitė pradėjo, kai pajuto, kad gali prisiimti atsakomybę ne tik už save, bet ir už auklėtinius.

"Sportuojant sunkių akimirkų pasitaiko gana dažnai. Visuomenė mato tik galutinį rezultatą. Kasdienybė nėra visada rožėmis klota. Kaip ir visur gyvenime – norėdamas kažko pasiekti, turi labai daug dirbti, skirti tam laiko, kartais kažko atsisakyti. Būna, pavargsti ne tik fiziškai, bet dažnai ir psichologiškai. O kur dar atsakomybės našta. Sunkiausia turbūt atsitiesti po nesėkmingo starto. Bet didelis noras, tinkamas treneris šalia, šeima, supantys žmonės padeda visa tai ištverti", – neabejoja I.Mikštaitė.

Metų kaunietės rinkimų finalo dalyvė pasakojo, kad mokosi kartu su mažaisiais savo auklėtiniais, bręsta kaip trenerė, o kartu ir džiaugiasi pirmaisiais auklėtinių pasiekimais. Treniruotes žinoma sportininkė veda keturias dienas per savaitę.

Ji aiškino, kad sportas jai padėjo sužinoti, ką reiškia režimas, atsakomybė, pagarba ir nuoseklumas siekiant tikslo. "Nors gal didesnę įtaką daro ne pats sportas, o treneris, kuris yra šalia, ir kokias vertybes jis skiepija. Sunku pasakyti, kokia šiandien būčiau, jeigu ne sportas. Bet manau, kad užaugau neblogas žmogus", – šypsojosi pretendentė į dar vieną garbingą – "Metų kaunietės" – titulą.

Pralaimėjimai užgrūdina

Nusiminusiems dėl nesėkmių ji pataria nemesti visko, nesilygiuoti į kitus, tiesiog treniruotis toliau ir nuosekliai gerinti asmeninius rezultatus.

"Viskas ateis laikui bėgant, pralaimėjimai užgrūdins, o pergalės suteiks dar daugiau motyvacijos nesustoti", – skatino I.Mikštaitė, pati sportuojanti nuo paauglystės.

"Tai metas, kada daug visokių pagundų aplinkui. Bet aš atradau karate, kuris man buvo ir yra VISKAS. Su sportu užaugau, su juo formavosi charakteris", –kalbėjo sportininkė, trenerė ir mokytoja.

Jos diena prasideda darbu mokykloje, paskui – karate treniruotės vaikams, po jų - jos asmeninės treniruotės. Prieš varžybas, kuriose ji planuoja pati dalyvauti kaip sportininkė, prisideda rytinių treniruočių prieš darbą. Sekmadienį stengiasi skirti poilsiui, šeimai, draugams, filmams ar knygoms.

"Veiklos turiu labai daug, bet darau tai, kas patinka ir teikia džiaugsmą", –kalbėjo I.Mikštaitė.


Finalinis balsavimas prasideda vasario 20 d. Balsuoti galima iki kovo 5 d. Kovo 6–7 d. susumuosime rezultatus, o kovo 8 d. šventiniame renginyje paskelbsime Metų kaunietę bei pagerbsime visas finalo dalyves.

Balsuodami už pasirinktą kandidatę ar kandidates atkreipkite dėmesį, kad kiekviename projekto etape balsavimas ir balsų skaičiavimas pradedamas iš naujo.

BALSUOTI GALITE:

DIENRAŠTIS

Iš dienraščio išsikirpkite, užpildykite specialų kuponą ir siųskite jį adresu: Metų kaunietė, "Kauno dienos" redakcija, I.Kanto g. 18, 44296 Kaunas; arba atneškite ir įmeskite į specialias dėžes redakcijos skyriuje, I.Kanto g. 18, Kaunas. Vienas kuponas prilygsta dešimčiai balsų.

SMS ŽINUTĖS

Balsuoti galite SMS žinutėmis. Siųskite SMS žinutę (Lietuvoje) tel. 1398 su tekstu MKN XX.

XX – kandidatės numeris, esantis prie jos profilio. SMS kaina – 1 euras. SMS žinutė prilygsta dešimčiai balsų.

PORTALAS

Portale kauno.diena.lt, rubrikoje "Metų kaunietė". Portale galima balsuoti vieną kartą per parą iš vieno IP adreso. Vienas balsavimas internetu prilygsta vienam balsui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių