Quantcast

Ieškinys energetikams numuilintas?

Greta kitų klausimų turėjusi svarstyti, ar pateikti ieškinį Kauno termofikacinei elektrinei (KTE) dėl investicinių įsipareigojimų nevykdymo, "Kauno energijos" (KE) valdyba per posėdį jokio ryžtingo sprendimo nepriėmė.

KE generalinis direktorius Rimantas Bakas, praėjusią savaitę duodamas interviu "Kauno dienai", užtikrino, kad šį trečiadienį KE valdybos posėdyje bus priimtas sprendimas, ar teikti ieškinį KTE, kuri nevykdo investicinių įsipareigojimų. Esą visi dokumentai, susiję su investicijomis ir delsimais, valdybos nariams jau yra pateikti, belikę sulaukti sprendimo.

Tuomet R.Bakas teigė, kad valdyba gali nuspręsti arba teikti ieškinį KTE, arba įpareigoti įmonė investuoti į KE šilumines trasas. Bet kuriuo atveju išieškoma suma siektų apie 17 mln. litų.

Trečiadienio popietę po posėdžio R.Bakas patvirtino, kad KTE netesybų klausimas valdybos posėdyje buvo svarstytas, tačiau kalbėti apie priimtą sprendimą atsisakė.

"Visą informaciją pateiksime per atstovą spaudai. Nuo šiol pas mus tokia tvarka", - rėžė iki šiol asmeniškai su žurnalistais bendravęs R.Bakas.

Naujoji KE atstovė spaudai Rasa Masiokaitė trečiadienį jokios informacijos apie ieškinį KTE pateikti negalėjo, bet žadėjo, kad ketvirtadienį 8 val. ryte bus išplatintas pranešimas spaudai apie sprendimą dėl ieškinio. Toks pranešimas buvo išplatintas tik 16 val., o jame - jokios konkrečios informacijos.

KE pranešime spaudai teigiama, kad "valdyba laikosi pozicijos, jog kreiptis su netesybų ieškiniu dera tik gerai tam pasirengus, atlikus visas reikiamas procedūras. Tai šiuo metu "Kauno energija" ir daro."

KTE 2003 m. pasirašytoje Šilumos energijos pirkimo-pardavimo sutartyje, Elektrinės pirkimo-pardavimo sutartyje įsipareigojo per pirmuosius trejus metus investuoti 135 mln. litų.

Po dvejų metų, 2005 m., KE valdyba nusprendė atidėti pirmąjį 135 mln. litų dydžio investicijų etapą iki 2008 m. gruodžio 31 d. Investicijų susitarime numatyta, kad neįvykdžiusi investicijų įsipareigojimo, KTE 2009 m. pradžioje sumokės nustatytą baudą.

Esą KE valdyba iki šiol negali priimti sprendimo dėl ieškinio dėl to, kad KTE delsia pristatyti ataskaitą apie 2008 m. įvykdytas investicijas. Pranešime spaudai rašoma, kad KE "nuolat ragina KTE pateikti ataskaitą apie atliktas investicijas. Vien per šių metų pirmąjį ketvirtį išsiųsta keliolika raginamojo pobūdžio raštų bei priminimų, surengta susitikimų".

"Suskaičiavus, kiek investuota, paaiškės ir tiksli baudos suma", - teigė R.Bakas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių