Quantcast

Į Laisvės alėją – išdidžiai su šlepetėmis

Karštis Kauną pavertė pajūrio kurortu. Taip atrodo šią savaitę pasižvalgius po Laisvės alėją, kurioje apnuogintas kojas ir liulančias krūtis demonstruoja ne tik paauglės, bet ir vyresnės moterys, o vyrai išdidžiai žingsniuoja įsispyrę į paplūdimio šlepetes.

Karštis Kauną pavertė pajūrio kurortu. Taip atrodo šią savaitę pasižvalgius po Laisvės alėją, kurioje apnuogintas kojas ir liulančias krūtis demonstruoja ne tik paauglės, bet ir vyresnės moterys, o vyrai išdidžiai žingsniuoja įsispyrę į paplūdimio šlepetes.

Tačiau etiketo ir įvaizdžio specialistai teigia, jog miesto gatvėms tinka ne bet kokia apranga. 

„Vakar ėjau gatve ir galvojau: nors nufotografuok“, – itin trumpus šortus dėvinčias merginas kritikavo etiketo žinovė Alvyda Jasilionytė.

Jos nuomone, tinkamo ilgio šortai gali išryškinti kojų grožį, o per trumpi dažnai ne tik atidengia kojų trūkumus, bet ir atrodo neskoningai. Panašų įspūdį palieka ir netinkamai dėvimos tamprės.

„Būtinai kartu su tamprėmis reikia vilkėti tuniką ar suknelę, kuri pridengtų užpakalį. Kitaip merginos atrodo neestetiškai“, – kalbėjo pašnekovė.

Stilistė Milda Sabockytė pataria šortus derinti su marškiniais ir pinta lenktakrašte skrybėle. Vietoj pliažui skirtų šlepečių siūloma pasirinkti sandalus arba basutes.

„Merginoms gražiai derės basutės su platforma arba gladiatoriaus stiliaus sandalai“, – sakė ji.

M. Sabockytė kritikuoja daugelio vyrų mėgstamą margų marškinėlių ir languotų šortų derinį bei siūlo verčiau rinktis vienspalvį drabužį. Karštą dieną ypač tinka apranga iš lino, medvilnės ar kitų natūralių audinių, nes jie leidžia odai kvėpuoti, todėl nebūna nemalonaus prakaito kvapo.

Darbo aplinkoje stilistės moterims pataria nevilkėti itin permatomų, berankovių palaidinių, vengti labai aptemptų apdarų ir trumpų sijonų. Taip pat reikia atkeipti dėmesį ne tik į sijono, bet ir į skeltuko ilgį.

„Mačiau oficialioje aplinkoje merginų, kurios vilkėjo tinkamo ilgio (apie 10 cm virš kelių) sijonus, tačiau skeltukas buvo vos ne iki sėdmenų“, – pavyzdį pateikė etiketo specialistė A. Jasilionytė. 

Oficialiuose susitikimuose moterims rekomenduojama avėti basutes atviru kulnu, bet būtinai su dirželiu. „Jokiu būdu negali būti šlepsėjimo!“ – pabrėžė žinovė.

Vasarą pėdkelnių dėvėti nebūtina, nebent jūsų darbo aplinka itin oficiali, tuomet reiktų rinktis itin plonas – 10 ar 5 denų.

Kontoroje dirbantiems ir etiketo paisantiems vyrams stilistės vasarą pataria rinktis marškinius ne trumpomis, o ilgomis rankovėmis. Jie taip pat turėtų būti iš natūralaus pluošto.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gaila

gaila portretas
nepateikėt šitų lesbožinovių - stilisčių foto, aptariant etišką užpakalio ar galūnių demonstravimo stilių po liepomis..........nėra iš ko pasimokyt

w

w portretas
Kaip raso komentatorius Silver "svarbu,kad zmogus patogiai jaustusi". Na,zinote,nemanau kad zmogus jausis nepatogiai,jei eidamas i miesto centra uzsimaus ne sortus,o ilgas kelnes ir apsiaus ne sliopkem,o basutem su dirzeliais. Patogiai galima jaustis gal tik namie ant sofkutes ir tinkama apranga nemanau,kad sudarytu nepatogumu. Kiekvienas bando pateisinti savo apsileidima - man patogu ir taskas. gal jums namie patogu vaikscioti is viso be kelniu,juk patogu,kai karsta,bet i gatve neinate su apatiniais? Stai ir atsakymas.

Kaunietis

Kaunietis portretas
Pagal viso pasaulio uzterstus miestus ir miestelius protingi zmones senai Kauna laiko kurortiniu miestu, taip kad ir aprangos etiketa taiko kurortiniam miestui, ir ne visi kaunieciai yra darboxodai.
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių