Quantcast

Dėl šiltos kėdės partijos kryžiuoja ietis

Dienraščio „Kauno diena“ rašinys

Trejus metus Kauno miesto savivaldybės tarybos sekretoriaus pareigas ėjęs Mindaugas Šivickas kelia sparnus iš savivaldybės, o norintieji užimti jo vietą jau rikiuojasi eilėje. Dėl šiltos kėdės pusmečiui ietis kryžiuoja skirtingos politinės jėgos.

Trejus metus Kauno miesto savivaldybės tarybos sekretoriaus pareigas ėjęs Mindaugas Šivickas kelia sparnus iš savivaldybės, o norintieji užimti jo vietą jau rikiuojasi eilėje. Dėl šiltos kėdės pusmečiui ietis kryžiuoja skirtingos politinės jėgos.

Laukia pažymos

"Esu laimėjęs konkursą Kauno apylinkės teismo kanclerio pareigoms užimti. Miesto tarybos kadencija eina į pabaigą, tad dairiausi kitų galimybių. Norėjau išeiti iš politikos ir susitelkti į asmeninę karjerą", – kalbėjo jau paskutines dienas savivaldybėje skaičiuojantis M.Šivickas.

Kol kas valdininkas negali tiksliai pasakyti, kada bus paskutinė jo darbo diena savivaldybėje, nes Apylinkės teismas laukia pažymos iš specialiųjų tarnybų apie M.Šivicko tinkamumą užimti teismo kanclerio pareigas.

Savivaldybėje prieš šešerius metus pagal darbo sutartį pradėjęs dirbti M.Šivickas, vėliau tapo karjeros valstybės tarnautoju, o prieš trejus metus jam buvo patikėtas tarybos sekretoriaus vairas. Šias pareigas jis galėjo eiti iki savivaldybių tarybų rinkimų, vyksiančių 2015 m. vasarį, tad jo vietą artimiausiu metu užimsiančiam įpėdiniui po gero pusmečio gali tekti vėl užleisti kėdę kitam tarybos sekretoriui.

Norinčiųjų netrūksta

Žinia apie greitai atsilaisvinsiančią kėdę savivaldybėje sujudino pastaruoju metu gerokai nusistovėjusius politinius vandenis.

"Kauno dienos" žiniomis, į tarybos sekretoriaus postą nusitaikė kelios politinės jėgos. Jame savo atstovą norėtų matyti frakcija "Tvarka ir teisingumas". Savo kandidatą sako jau turinti ir Jungtinė frakcija. Socialdemokratai mini Vytauto Juodagalvio pavardę. Į lojaliai nusiteikusį tarybos sekretorių nespjautų ir konservatoriai.

"Reikia klausti mero, nes tai politinio pasitikėjimo pareigybė, į kurią skiriama mero potvarkiu. Girdėjau, kad tarybos sekretoriaus pareigomis domisi įvairūs kandidatai, bet su manimi apie tai jau niekas nebekalba", – kortų nenorėjo atskleisti karjerą savivaldybėje baigiantis M.Šivickas.

Valdininkas priminė, kad pagal koalicijos sutartį tarybos sekretoriaus postas kaip politinio pasitikėjimo pareigybė buvo patikėta tuometei Liberalų ir centro sąjungos frakcijai, pasiūliusiai M.Šivicko kandidatūrą. "Dabar ši frakcija taryboje pasivadino Jungtine frakcija, tad logiška, kad ir turėtų siūlyti savo atstovą. Nuo koalicijos sutarties pasirašymo praėjo nemažai laiko, įvyko įvairių pokyčių, tad sunku prognozuoti, kaip viskas bus", – mįslingai svarstė M.Šivickas.

Vertina kaip savo

"Šis postas priklauso mūsų frakcijai pagal koalicijos sutartį, tad jokių kalbų negali būti. Nemanau, kad kuri nors kita politinė jėga galėtų pretenduoti į tarybos sekretoriaus vietą. Norėti galima visko, bet geisti svetimo neleidžia net Dievo įsakymai", – šmaikštavo Jungtinei frakcijai vadovaujantis miesto tarybos narys Arvydas Garbaravičius.

Šis apgailestavo, kad savivaldybę palieka nemenką patirtį sukaupęs M.Šivickas. "Jis puikiai jaučia politinį nepastovumą. Nors ir jaunas, sportuojantis žmogus, bet, matyt, pavargo nuo viso to. Dabar užleisime vietą moteriai, nes moterys yra atsparesnės", – šyptelėjo A.Garbaravičius.

Jis neslėpė, kad į tarybos sekretoriaus vietą Jungtinė frakcija siūlys Ritą Pucilauskienę, dabar dirbančią savivaldybėje Jungtinės frakcijos sekretore. "Šią kandidatę palaiko ir socialdemokratai", – tvirtino šiai partijai dabar priklausantis A.Garbaravičius.

Svarstymai – tik koridoriuose

Miesto meras Andrius Kupčinskas tikino, kad klausimas dėl tarybos sekretoriaus pareigybės tebėra atviras. "Oficialių pasiūlymų dar nebuvo, nes dar nėra ir M.Šivicko prašymo atleisti jį iš pareigų. O svarstymų gali būti visokių", – šyptelėjo A.Kupčinskas ir pripažino, kad savivaldybės koridoriuose apie galimus kandidatus tikrai kalbama.

"Daugiausia variantų girdžiu iš socialdemokratų ir iš "Tvarkos ir teisingumo". Pastarieji šio posto tikisi kaip politinės kompensacijos", – užsiminė miesto vadovas. Su partijos "Tvarka ir teisingumas" frakcijos seniūne Aušra Ručiene susisiekti nepavyko. Šios partijos deleguotas vicemeras Vytautas Vasilenka tikino neturintis informacijos apie galimus kandidatus.

Neoficialiomis žiniomis, kaip realiausia pretendentė užimti tarybos sekretoriaus kėdę minima dabartinė tarybos sekretoriato vedėja Rasa Labulytė. "Tai būtų pats paprasčiausias sprendimas, likus kiek daugiau nei pusmečiui iki rinkimų. Kaip laikina tarybos sekretorė ji baigė ir praeitą kadenciją, kai reikėjo pakeisti Dainių Ratkelį", – priminė meras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

sekta

sekta portretas
o merijoj liko dar kos specialistas?ar tik partniai nomenklaturininkai liko?

jurgutis

jurgutis portretas
o kada jie ietis sukryziuos dirbdami lietuvos labui?uzdraust partijas is viso!

4d

4d portretas
geriau butu pavad.;;;;;kas daugiau pavoks;;;;;
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių