Quantcast

Į Kauną sugrįžo žiema, į gatves – kelininkai

  • Teksto dydis:

Antradienį Žemaitiją užklojusi sniego banga atsirito ir į Kauną. 

Dar prieš pat 12 val. kelyje Kaunas-Klaipėda, ties Kryžkalniu, fiksuotos itin sudėtingos eismo sąlygos.

Apie jas socialiniame tinklalapyje „Facebook“ pranešė ekonomistas Nerijus Mačiulis. „Pavasaris yra nuostabiausias metų laikas – viskas bunda, atgyja, sužaliuoja“, – šmaikštavo jis.  

Ypač gausus snygis žemę užklojo Tauragės apskrityje, Mažeikiuose.

Apie 13 val. snaigės pasirodė ir Kaune. Vairuotojai raginami tinkamai įvertinti vairavimo sąlygas ir pasirinkti saugų greitį.

Į Kauno gatves iškritęs sniegas grąžino ir kelininkus. Portalui kauno.diena.lt miesto gatves prižiūrinčios bendrovės „Kauno švara“ Miesto valymo ir atliekų tvarkymo direktorius Darius Stasikonis sakė, kad apie 14.40 val. į Kauno gatves jau buvo išvažiavę aštuoni barstytuvai, dar trys tuo metu ruošėsi išvažiuoti.

Kaip visuomet, kelininkai pirmiausia barsto pagrindines Kauno gatves, kuriomis važiuoja viešasis transportas ir nuolat važiuoja didelis automobilių srautas. Vėliau barstytuvai suka į mažesnes gatveles, esančias toliau nuo centrinės miesto dalies.

Kol kas sniegas nėra padengęs gatvių, todėl užtenka tik barstyti. Jei kritulių nemažės, tuomet reikės ne tik barstyti, bet ir specialia technika valyti gatves.

Sinoptikai praneša, kad sniego kiekis žiemos masteliais nebus įspūdingas. Sniego danga visoje šalyje kai kur gali pasiekti 5-7 cm., o maksimalus potencialas – iki 10 cm. Tokie kiekiai gali iškristi per trumpą laiką (1-3 valandas).

Vėjas pietvakarių, vakarų, pereinantis į šiaurės vakarų, šiaurės, 7–12 m/s, pajūryje gūsiai 15 m/s. Aukščiausia temperatūra 1–6  laipsniai šilumos.


Šiame straipsnyje: sniegasžiemasugrįžo žiema

NAUJAUSI KOMENTARAI

brrrr

brrrr portretas
mano seses p-tei siandien tai salta

Anonimas

Anonimas portretas
ei tu krabe nesu.....pasiilgai savo raudonuju .

Krabas-nesusitvarko

Krabas-nesusitvarko  portretas
nei su gatvėm, nei su oru. Kodėl prie pono konservatoriaus A. Kupčinsko nebuvo tokių nesamonių. Viskas buvo OKEI. Gatvės kaip gatvės ir oras, kaip oras.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių