Quantcast

Kaune – paroda, kurią ne kiekvienas išdrįs pamatyti

Kaune atidaryta pasaulyje daug atgarsių sulaukusi anatomijos paroda “Body Worlds Vital”. Prekybos ir laisvalaikio centre “Mega” eksponuojama apie du šimtai unikaliu plastinavimo metodu konservuotų kūno dalių, organų ir žmogaus kūnų.

Į parodos atidarymą atvykusi Plastinacijos instituto dizaino vadovė dr. Angelina Whalley džiaugėsi, kad paroda pirmą kartą atvyko į šį pasaulio kraštą.

“Paroda keliauja jau 20 metų, ją pamatė apie 40 mln. lankytojų, ir ji laikoma pačia sėkmingiausia paroda pasaulyje. Kodėl? Todėl, kad žmonės žiūri į eksponatus, bet juose mato tik save. Ir tas žinojimas, kaip funkcionuoja tavo kūnas, keičia supratimą apie save”, – anot “Body Worlds” parodų kuratorės A.Whalley, žmones paroda labai sukrečia ir dauguma sau pažada, kad niekada neapleis savo kūno.

“Būdama gydytoja galėjau gydyti vienu metu vieną pacientą, o ši paroda man suteikia galimybę gydyti daugybę žmonių”, – sakė A.Whalley, pabrėždama, kad kūnas yra ne tiek gamtos kūrinys, kiek mūsų gyvenimo rezultatas. Ji taip pat padėkojo donorams, kurių paaukoti kūnai padeda ugdyti ateities kartas.

“Pažadu, kad paroda jus palies emociškai, fiziškai, filosofiškai. Žinau, kad išėję pasijusite įkvėpti”, – tikino parodos kuratorė ir plastinacijos metodo išradėjo anatomo Giunterio von Hagenso žmona.

Šešiais vilkikais iš Vokietijoje esančio Plastinacijos instituto atvykę parodos darbai visą savaitę buvo eksponuojami vokiečių specialistų.

Nuo rytojaus trims mėnesiams ekspozicija duris atvers ir Lietuvos žiūrovams.

Organizatoriai teigia, kad jau dabar susidomėjimas paroda yra labai didelis. Bilietus sparčiai perka mokytojai, norintys vaikus supažindinti su anatomija, kurios prireikia ne tik bendram kūno pažinimui, bet ir dailės pamokose.

Pasak organizatorių, lankytojų amžius yra neribojamas. Atsakomybė paliekama tėvams – jie turi nuspręsti, ar vaikui apsilankymas parodoje nesukels neigiamų emocijų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Beatričė

Beatričė portretas
Aš turbūt važiuosiu su klase. Labai noriu pamatyti.

Buvau

Buvau portretas
Ką tik parsiradom su žmona iš šios parodos. Pakalbėjom, manom, kad tikrai verta. Įdomu pažiūrėti, kaip žmogaus kūnas "pabertas dalimis" :)

Jūra

Jūra portretas
Nebesuprantu šiais laikais žmonių... Turėtumėt džiaugtis, kad turit galimybę apžiūrėti tokius unikalius reiškinius. O jūs tik murmat... Norit nueiti - nueisit. Pinigėlių iki balandžio pataupyt įmanoma. O jeigu nenorit - tai bent jau neniurzgėkit, nes yra žmonių, kurie tuo domisi ir jiems tai įdomu...
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių