Quantcast

„Hollister“ pradėjo 50 mln. eurų vertės gamyklos statybas Kauno rajone

  • Teksto dydis:

Šiandien iškilmingos ceremonijos metu tarptautinė medicinos produktų gamintoja „Hollister Incorporated“ pradėjo naujos, 50 mln. eurų kainuosiančios gamyklos statybas Kaune. Naują gamybos padalinį planuojama užbaigti 2019 metais ir sukurti apie 300 naujų darbo vietų.

Ceremonijoje dalyvavo „Hollister Incorporated“ prezidentas ir generalinis direktorius George Maliekel, Vyriausybės kanclerė Milda Dargužaitė, Kauno rajono meras Valerijus Makūnas, Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis, Kauno technologijos universiteto l.e.p. rektorė Jurgita Šiugždinienė, užsienio investicijų plėtros agentūros „Investuok Lietuvoje“ generalinis direktorius Mantas Katinas, kiti aukšti pareigūnai ir bendrovės verslo partneriai.

„Sprendimą vystyti šį projektą Lietuvoje priėmėme viską kruopščiai apsvarstę. Tai yra strateginis mūsų bendrovės investicinis projektas ir, atsižvelgdami į Vyriausybės atstovų, verslo lyderių, mūsų verslo partnerių, Kauno miesto ir rajono savivaldos vadovų palaikymą, galime teigti, kad priėmėme teisingą sprendimą, padėsiantį užtikrinti tolesnę mūsų įmonės sėkmę. Svarbiausias „Hollister Incorporated“ tikslas ir įsipareigojimas – kurti pridėtinę vertę sveikatos priežiūros industrijoje ir pagerinti žmonių, priklausančių nuo mūsų produktų, gyvenimo kokybę. Naujoji gamykla Kaune leis ne tik patenkinti dabartinius rinkos poreikius (ypač Europoje), bet ir atremti globalius XXI amžiaus iššūkius“, – oficialios ceremonijos metu sakė G. Maliekel.

Priimdamos sprendimus dėl naujų gamyklų statybos vietų, tokios tarptautinės gamybos įmonės kaip „Hollister Incorporated“ atsižvelgia į daugelį veiksnių. Lemiamas kriterijus priimant sprendimą yra vietos darbuotojų kvalifikacija ir gebėjimai bei regiono gyventojų ir bendrovės kultūros atitikimas. Didelę reikšmę turi ir vietos švietimo įstaigų galimybės pritaikyti specialistų rengimą pagal verslo poreikius, todėl „Hollister Incorporated“ pasiryžusi glaudžiai bendradarbiauti su Kauno technologijos universitetu, Lietuvos sveikatos mokslų universitetu ir kitomis šalies mokymo įstaigomis: padėti joms tobulinti mokslinių tyrimų, inžinerijos ir technologijų programas, rengti aukštos kvalifikacijos specialistus ir toliau stiprinti vietos darbo rinką.

Naujoji gamykla Kaune leis ne tik patenkinti dabartinius rinkos poreikius (ypač Europoje), bet ir atremti globalius XXI amžiaus iššūkius.

„Rinkdamiesi lokaciją naujai gamyklai „Hollister Incorporated“ atstovai ypatingą dėmesį atkreipė ne tik į geografinę padėtį ir investicinę aplinką, bet ir į mūsų regiono darbuotojų kvalifikaciją, gebėjimus bei vertybes. Džiaugiamės, kad Lietuva, o tiksliau – Kauno regionas, atitiko jų lūkesčius, ir tikimės, jog ši sėkmės istorija taps puikiu pavyzdžiu kitoms medicinos įrangos gamybos bendrovėms“, – teigia M. Katinas.

Statybos patikėtos „YIT Kausta“

Naujosios „Hollister Incorporated“ gamyklos Kaune pirmojo etapo statybos darbus atliks bendrovė „YIT Kausta“.

„Naujos investicijos Kauno regione – puiki žinia visam miestui ir medicinos bei inžinerijos sričių specialistams, bei šias žinias įgyjantiems studentams. Vertiname reiklaus ir tik aukščiausios kokybės besitikinčio užsakovo pasitikėjimą. Džiaugiamės, kad būtent Kauno rajone statysime pastatą, kuriame darbuotojai dirbs saugiai, o darbo sąlygos išties bus komfortiškos“, – teigia statybas vykdančios „YIT Kausta“ vadovas Kęstutis Vanagas.

Tai ne pirmos gamybinės patalpos, kurias stato „YIT Kausta“. Bendrovė yra atlikusi „Finnfoam“ gamyklos, metalo gaminių štampavimo laboratorijos, VICI gamybinių pastatų Plungėje, „Scania“ gamybinių bazių ir kt. statybas. Šiuo metu vykdo pramonės ir sandėliavimo pastato statybas Kauno LEZ bei „Philip Morris Lietuva“ sandėliavimo patalpų statybos darbus Klaipėdoje.

Apie „Hollister Incorporated“

„Hollister Incorporated“ yra darbuotojams priklausanti bendrovė, kurianti, gaminanti ir visame pasaulyje parduodanti sveikatos priežiūros produktus. Įmonė kuria ir gamina stomos priežiūros, šalinimo sistemos sutrikimus lengvinančias priemones, o taip pat intensyvios terapijos bei žaizdų priežiūros įrangą. Bendrovė taip pat rengia mokomąją medžiagą pacientams ir sveikatos apsaugos sistemos profesionalams.

„Hollister Incorporated“, daugiau kaip 95 metus tiekianti produktus sveikatos priežiūros specialistams ir vartotojams, rūpinasi, kad juos naudojančių žmonių gyvenimas būtų kuo lengvesnis ir oresnis. Bendrovės būstinė įsikūrusi JAV, Ilinojaus valstijoje, Libertivilyje, o gamybos ir platinimo centrai išsibarstę trijuose žemynuose. „Hollister Incorporated“ savo gaminius parduoda daugiau kaip 80 pasaulio valstybių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ruslanas

Ruslanas portretas
Aš taip pasakysiu,kad dauguma komentatorių trenkti plaktuku bukapročiai,kurie niekada nieko nekūrė ir nesukurs. Jūs tik piktai lojate kad jums nieko neduoda,net šaukiate kad jums turi duoti,bet nė vienas nesakote kad va aš eisiu dirbti,būsiu atsakingas ir pareigingas darbuotojas,kuris su laiku pasikels savo darbo užmokestį. O dauguma ką loja,kad va bus maža alga,ir taip nekvalifikuotiems žmonėms ir bus maža alga,nes jie nieko ir nemoka daugiau dirbti,jie negali būti atsakingi už gamybą,pardavimus ir klientų paieškas ir t,t... Jei norite daugiau patys kurkite versliukus ir juose dirbkite,pamatysite kaip sudėtinga rasti gerą darbuotoją....

KEMBRIKAS

KEMBRIKAS portretas
Idomu ,kaip jos kvepes ,Ramuciai jau dziaugiasiSANEL kvapu.

to numerus....ir "neįtikėtina"

to numerus....ir "neįtikėtina" portretas
Mano nuomone, tai pirmiausiai paskaityk LEZ įstatymą, ir parašyk kokius mokesčius mokės tie " investuotojai", o tada ir bus aišku, kad ne nauda, o žala Lietuvai tokios įmonės, nes sudaro nelygias konkurencines sąlygas.
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių