Quantcast

Kalba, kad masiškai atsisakoma augintinių: nusiraminkite, jie koronaviruso neplatina!

  • Teksto dydis:

Internete pradėjus plisti informacijai, kad žmonės pradeda masiškai vežti gyvūnus į prieglaudas, prieglaudos teigia, kad benamių augintinių srautai kol kas tokie patys kaip iki karantino.

Augintinių, kaip teigiama perspėjime, neva atsisakoma dėl klaidingo įsitikinimo, jog gyvūnai platina COVID-19. Tokią informaciją savo įraše feisbuke skelbia Jonavos veterinarijos centras.

Jo direktorė Viktorija Lokianskienė portalui kauno.diena.lt teigė, kad neturi konkrečios informacijos apie minimą gyvūnų atsisakymą dėl nepagrįstos baimės susirgti.

Centro vadovė sakė, kad tiesiog žmonės taip kalba. Tačiau tam, kad dėl gandų gyvūnai nenukentėtų ir netaptų benamiais, o jų savininkai nesigraužtų dėl prarastų augintinių, visi raginami pasidalyti vakar Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos išplatintu pranešimu, kad pagal turimus duomenis, naminiai gyvūnai ir gyvuliai neplatina koronaviruso užkrato.

„Prancūzijos maisto, aplinkos ir darbuotojų sveikatos ir saugos agentūra (ANSES) paskelbė, kad naminiai gyvūnai ir gyvuliai neplatina koronaviruso COVID-19. Tokias išvadas mokslininkai pateikė išnagrinėję visus šiuo metu turimus mokslinius duomenis apie naująjį koronavirusą. Analogiškas išvadas patvirtino ir Pasaulio gyvūnų sveikatos organizacija (OIE), Pasaulio sveikatos organizacija, Jungtinių Amerikos Valstijų ligų kontrolės ir prevencijos centras ir kitos tarptautinės organizacijos“, – teigiama centro minimame VMVT pranešime, kurį galima rasti tarnybos interneto puslapyje.

„Nuaro“, „Katino svajonės“ atstovai portalui kauno.diena.lt teigė nepastebėję, kad šią savaitę būtų padaugėję atsisakomų augintinių.

Tik nebepavyksta naudoti pasiteisinimo, kad emigruoja, todėl nebegali laikyti gyvūno.

„Penktos kojos“ atstovė Agnė taip pat tikino, kad benamiais tapusių gyvūnų srautas šią savaitę yra panašus kaip ir prieš karantiną. „Tik nebepavyksta naudoti pasiteisinimo, kad emigruoja, todėl nebegali laikyti gyvūno“, – sakė atstovė.

VMVT atstovai pastebi, kad nors gyvūnai Kinijoje buvo galimas pirminis infekcijos šaltinis, tačiau „dabar pagrindinis koronaviruso perdavimo būdas yra žmonių tarpusavio ryšys“.

„COVID-19 tarp žmonių plinta daugiausia oro lašeliniu būdu – čiaudint, kosint ar iškvepiant. Tačiau reikėtų nepamiršti, kad visi gyvūnai gali sirgti kitomis ligomis ir turėti mikrobų ar parazitų, dėl kurių žmonės gali susirgti. Todėl po kontakto su gyvūnu, tvarkius jo pašarą, tualetą, atliekas ar pan. būtina nusiplauti rankas, reikėtų neleisti gyvūnams laižyti veido, jų nebučiuoti, nesidalinti maistu“, –perspėja VMVT.



NAUJAUSI KOMENTARAI

draugą bėdoje pažinsi

draugą bėdoje pažinsi  portretas
ar ne? kas tu esi ar žinai?

Tam ...

Tam   ... portretas
Tu pats didžiausias virusas,tuščiagalvi.

...

... portretas
Šunys neserga, jie tik tą virusą NEŠIOJA!
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių