Quantcast

Gyventojai stebisi: kol visi taupo elektrą, Kauno gatvėse dega kalėdinės dekoracijos

Kauniečius stebina, kad net ir esant aukštoms elektros kainoms, Savanorių prospekte ant apšvietimo stulpų dega kalėdinės dekoracijos.

Ar tikrai taupo elektrą?

Portalą kauno.diena.lt pasiekė kauniečio Jurgio nuotraukos, kuriose užfiksuota, kaip kalėdinės girliandos šviečia šiomis rudens naktimis. Vyras stebėjosi, kad iki didžiųjų metų švenčių dar nemažai laiko, tačiau jos jau dabar uždegtos. Kilo klausimų ir dėl bereikalingo elektros naudojimo.

Jurgis pasakojo, kad prieš kelias dienas Savanorių prospekte, netoli sankryžos su Geležinio Vilko gatve, jis pastebėjo du apšvietimo stulpus, ant kurių degė užvyniotos kalėdinės lemputės.

„Keistai atrodė, kai dar kaštonų lapai nenukritę, bet kalėdiniai akcentai jau dega. Baltomis lemputėmis buvo apvynioti du stulpai, kitur lemputes lyg mačiau, bet jos nebuvo įjungtos“, – kalbėjo kaunietis.

Skaitytojo nuotr.

Jis ironizavo, jog taip Kaunas taupo elektrą, kurios kainos dabar šokusios į neregėtas aukštumas. „Visi sako taupyti, bet Kaunas čia išsiskiria ir Kalėdų pradeda laukti dar rugsėjį. Čia gal tos lemputės turėtų džiuginti žmones, kad šie nepultų į rudeninę depresiją. Nežinau, kodėl tos lemputės įjungtos, bet visumoje naktį tokiu metų laiku atrodė keistai“, – nuomonę išsakė portalo skaitytojas.

Sutapimas ar ne, bet žurnalistams pradėjus domėtis šia tema, lemputės šioje vietoje netrukus buvo išjungtos. Tačiau sujudimas kilo ne tik Savanorių pr. – Laisvės alėjoje taip pat pastebėti darbininkai, kurie nuiminėjo liepose išraizgytas ir jau kelis metus kabojusias lemputes.

Skaitytojo nuotr.

Miesto pozicija

Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis aiškino, kad uždegtos kalėdinės lemputės tebuvo patikrinimas.

Mieste reguliariai vyksta apšvietimo patikrinimas, Savanorių prospektas – ne išimtis. Šiemet miesto gatvėse galima pastebėti įjungtą šventinį apšvietimą dėl Kultūros sostinės metų. Laisvės alėjoje atėjo laikas liepų genėjimui. Užbaigus darbus girliandos bus patikrintos ir sutvarkytos“, – komentavo specialistas.

Energijos taupymo planas

Portalas primena, kad miesto atstovai buvo svarstę, kaip sumažinti elektros energijos vartojimą. Plane buvo numatyta ir mažinti gatvių apšvietimą, ir naktimis kai kuriose Kauno vietose visai išjungti lempas.

Visi sako taupyti, bet Kaunas čia išsiskiria ir Kalėdų pradeda laukti dar rugsėjį.

„Nusprendėme, kad miesto parkuose, kurie yra šalia daugiabučių namų rajonų, nevertėtų taupyti – patogumas ir saugumas vis dėto yra svarbiau. Kai kuriose vietose nuspręsta apšvietimą atjungti tik nakties metu, nuo vidurnakčio iki 5 val. ryto. Vienas pavyzdžių – Panemunės šilas. Tai yra vieta, kuri nakties metu lankytojų nesutraukia ir nesulaukia“, – dabar teigė A.Pakalniškis.

„Diskutuojame, kad iš tikrųjų galbūt reikėtų šiam sezonui apmažinti dekoratyvinio apšvietimo skaičių, jį įrengiant tik senamiestyje ir Laisvės alėjoje“, – kaip dar galima taupyti elektrą, svarstė Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas.


Šiame straipsnyje: lemputėsKalėdinės dekoracijosapšvietimas Kauneskaitytojo naujienaelektrabrangi elektra

NAUJAUSI KOMENTARAI

nėra

nėra portretas
O kam ją taupyti? Ar eilinį kartą avių banda pradės mekent, nes kažkam taip reikia? :)

TO PIRMAS

 TO PIRMAS portretas
Tu purviasklaidos sekėjas AR SPĖJI SU ŠIA PURVIASKLAIDA KOJA KOJON

ko norėt iš jedinstvenikų

ko norėt iš jedinstvenikų portretas
dėl tualeto turistams prie Kauno pilies sukėlė piarinį šaršalą, o patys kasmet ištratina kelis kart daugiau "švęsti Kalėdoms', kurių sovietinis obxs nešvenčia. Bet pinigėliai plaukia....
VISI KOMENTARAI 39

Galerijos

Daugiau straipsnių