Quantcast

Gyventojai pyksta: jaunimas – be kaukių ir nesilaiko atstumų

  • Teksto dydis:

Dainavos gyventojai piktinasi, kad ties daugiabučiais esančioje krepšinio aikštelėje būriuojasi jaunimas. Žmonės aiškino, kad susirinkusieji ne tik nesilaiko saugaus atstumo, bet ir nedėvi kaukių, kurios nuo penktadienio yra privalomos visiems, kurie būna viešojoje erdvėje.

 

 

Į portalo kauno.diena.lt redakciją parašė Dainavos mikrorajono gyventoja ir nurodė, kad ties V.Krėvės pr. 8A esančio daugiabučio yra aptverta krepšinio aikštelė, o joje suoliukai. Vietiniai jaunuoliai čia nuolat renkasi ir visai nepaiso  karantino taisyklių.

Miesto savivaldybė skelbė, jog penktadienį mieste buvo nuimta apie 200 krepšinio lankų tam, kad jaunimas mažiau buriuotųsi, tačiau panašu, jog tai jaunuoliams vis tiek nesutrukdė susirinkti į mėgiamą vietą. Tačiau krepšinio kamuolio dunksėjimą pakeitė sėdėjimas ant suoliukų. Į redakciją atsiųstoje nuotraukoje matyti, kaip ant vieno suolelio sėdi trys vyrukai, kiek tolėliau – dar trys ar keturi vyrai.

Portalas kauno.diena.lt primena, jog siekiant išvengti koronaviruso plitimo, reikia laikytis griežtų karantino sąlygų, nesibūriuoti, vaikščioti nosį ir burną pridengiančiomis kaukėmis. Už šių taisyklių nesilaikymą, gresia baudos. Vien penktadienį Policijos departamentas buvo sulakęs apie 200 pranešimų dėl karantino nesilaikymo, 80 žmonių dėl to buvo nubausta.

Už nusižengimus, kurie sukėlė pavojų išplisti koronavirusui, fiziniai asmenys gali būti baudžiami nuo 500 iki 1500 eurų, įmonių vadovai – nuo 1500 iki 6 tūkst. eurų.

Pirmą kartą nusižengusiems asmenims skiriama pusę minimalios baudos.Beje, kauniečiai, pastebėję, jog kažkas nesilaiko karantino sąlygų, gali apie tai anonimiškai pranešti. Visą informaciją apie koronavirusą ir kaip pranešti apie karantino sąlygų nesilaikymą galima rasti adresu svarbu.kaunas.lt.

 


Šiame straipsnyje: koronavirusasKoronavirusas LietuvojeDainavos mikrorajonasnesilaiko karantinoskaitytojo naujienanedėvi kaukių

NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIS

ALGIS portretas
Jie piktinasi , kad atimamajų teisė į pasirinkimą , bet tas pasirinkimas reikštų , kad jie mielai rinktūsi laisvai užkrėsti kitus žmones , į tai jiems nusispjauti, TAI BEMORALIAI MIMOZOS .

Mindaugas

Mindaugas portretas
Tai visur tas pats, Sąjudzio parke prie varpu 11 namo nuolatos vakarais suvazioja dviraciais jaunimas i maza futbolo aikstele alkoholio pagert, ta i faktas kd kol geria tai ir kaukiu nedėvi

Kaunietis

Kaunietis portretas
Ką padarysi - jų toks kultūros lygis. Tolius reiktų laikyti garduose.
VISI KOMENTARAI 48

Galerijos

Daugiau straipsnių