Quantcast

Gyventojai – be ramybės: iš „Kauno grūdų“ kasdien – šūvių serijos

Išgirdęs kasdien aidinčius šūvių garsus, Nacionalinio Kauno dramos teatro vadovas Egidijus Stancikas ėmėsi aiškintis, kas šaudo netoli jo namų. Šūvių garsai girdimi jau antras mėnuo.

Paaiškėjo, kad „Kauno grūdai“, įsikūrę H. ir O.Minkovskių gatvėje, taip baido laukinius paukščius.

„Blogiausia, kad girdisi visame Aleksote, dalyje Centro. Eidamas Senamiestyje irgi girdžiu. Ir savaitgaliais šaudoma. Po du šūvius kaskart paleidžiama. Sausio viduryje buvo ir po tris. Psichologiškai labai nejauku“, – neslėpė E.Stancikas. Jis stebėjosi, kad verslas neranda kitokių būdų, kaip apsaugoti produkciją nuo paukščių gripo užkrato.

Aleksoto seniūnas Vytautas Narkevičius patvirtino, kad gyventojai ir jis pats nuolat girdi vadinamuosius šūvius. „Kalbėjau su „Kauno grūdų“ vadovybe. Žadėjo kovą baigti viską. O savaitgaliais turėtų būti nutrauktas triukšmas. Reikia tikėtis, kad ši problema bus išspręsta“, – teigė seniūnas.

„Kauno grūdų“ Kenkėjų kontrolės skyriaus vadovas Ąžuolas Maštaras „Kauno dienai“ teigė, kad visoje Europoje fiksuojamas plintantis paukščių gripas, todėl įmonė privalo imtis priemonių, užtikrinančių, kad virusas neplistų.

Šūvių garsai imituojami, kad būtų atbaidyti laukiniai paukščiai ir produkcija būtų apsaugota nuo paukščių gripo. (Tomo Raginos nuotr.)

„Metų pradžioje paukščių gripo atvejai užfiksuoti ir Lietuvoje (paskutiniais duomenimis, vasario 12 d. paskelbta apie atvejį Kėdainiuose). Sausį pirmą kartą Lietuvoje užfiksuotas paukščių gripas naminių paukščių ūkyje – Kauno regione. Labiausiai paukščių gripas plinta per laukinius vandens paukščius ir per pašarą, kuriuos per tiesioginį kontaktą jie gali užkrėsti“, – aiškino Ą.Maštaras.

Dėl to įmonė priversta taikyti paukščių atbaidymo priemonę – vadinamąją garsinę užtvarą. Garsiniai signalai, panašūs į šaudymą, anot pašnekovo, tam tikrais intervalais skleidžiami darbo dienomis nuo 7 iki 18 val.

Planuojame, kad per mėnesį ištuštinsime prie minėto padalinio esančias grūdų rankoves, tuomet atjungsime garsinę užtvarą nuo paukščių.

„Laukinius paukščius baidome prie gamybinio padalinio, kuriame grūdų rankovėse laikomi grūdai, iš kurių gaminami kombinuotieji pašarai. Juos tiekiame į didžiuosius Lietuvos paukštynus ir kitus Lietuvos ūkius. Siekiame apsaugoti savo produkciją, kadangi suprantame, kad padariniai gali būti labai skaudūs, jei į jų ūkius kartu su pašarais būtų įneštas ir paukščių gripas“, – teigė Ą.Maštaras.

Anot jo, įmonė yra gavusi vieno asmens kreipimąsi dėl triukšmo. „Labai apgailestaujame ir nuoširdžiai atsiprašome už šį nepatogumą. Atsižvelgdami į tai, buvome kelioms savaitėms sustabdę paukščių atbaidymą minėta garsine užtvara, vis dėlto problema išliko labai intensyvi ir rizika didelė dėl jau minėto paukščių gripo plitimo. Kreipėmės į Higienos centrą, siekdami išsiaiškinti dėl mūsų atvejo, patys atlikome triukšmo matavimo bandymus. Mūsų atstovas vyko į kelias vietas (tarp jų ir į minėto asmens nurodytą vietą), garsumo pažeidimų nenustatyta. Kalbėjome su seniūnija, siekdami išsiaiškinti, ar nesulaukta nusiskundimų iš aplinkinių gyventojų. Sulaukėme atsakymo, kad seniūnija skundų negavo, išskyrus minėto to paties asmens“, – komentavo „Kauno grūdų“ atstovas.

Jis nurodė, kad tarp „Kauno grūdų“ vykdomų veiklų yra kenkėjų kontrolės paslauga (tarp kurių ir paukščių atbaidymas). Įmonėje dirba šios srities specialistai, kurie tokias paslaugas teikia Lietuvos ūkininkams, žemės ūkio bendrovėms.

„Planuojame, kad per mėnesį ištuštinsime prie minėto padalinio esančias grūdų rankoves, tuomet atjungsime garsinę užtvarą nuo paukščių“, – teigė Ą.Maštaras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dėl taip vadinamo aerodromo

 dėl taip vadinamo aerodromo portretas
Truputį juokinga, kai keli į šūvius panašūs garsai kelia diskusiją, o sveikatą ėdantis nepabaigiamas privačių oro blerbalų keliamas triukšmas tampa lyg ir norma. Absoliučiai nenormaliu, kai normalioj (taip turėtų būti) šaly, keliems ore besismaginantiems sutvėrimams leidžiama triukšmu niokoti didelę miesto dalį. Koks tokių veikėjų mentalitetas, parodo jų komentarų lygis. O jeigu kalbant apie aerodromo atsiradimo pirmumą, tai prieš jam atsirandant, ten pieva žaliavo. Su tokia filosofija iki akmens amžiaus galima nukeliaut

Pikčiau bobos tas vyras

Pikčiau bobos tas vyras portretas
Mat pliaukštelėjimų išsigasta. Įdomu ar jis tarnavo kariuomenėj? O oro žiūrkes karvelius reikia ne tik šaudyt , bet ir nuodyt, nes visas Kaunas aplipes karveliais, kiekvienam kampe tik karveliai do karveliai, kurie nušika visus suoliukus parkuose ir mieste

ALGIS

ALGIS portretas
Oi , tai tragedija , per dieną du šūviai , neturit didesnių bėdų , PONAI , KAI PAŠIKS ANT GALVOS GAL NUTILSIT . ..
VISI KOMENTARAI 37

Galerijos

Daugiau straipsnių