Quantcast

„Gerumo rankos“ skaičiuoja gerus metų darbus

  • Teksto dydis:

2013 m. įsikūrusi nepelno siekianti organizacija viešoji įstaiga „Gerumo rankos“ gali pasigirti dideliu būriu vaikų ir jaunuolių, savanorių, bei rėmėjų. Ir ne tik tuo, nes per metus nuveikta daugybė gerų dalykų.

„Mūsų veiklos metus vainikavo advento vakaras, kuriame visi kartu kūrėme advento vainiką, dalijomės geriausiais šių metų prisiminimais bei padėkojome mūsų organizacijos savanoriams bei rėmėjams. Patys jaunuoliai organizavo visos šventės programą, vaišes bei papuošimus. Kiekvienas atvykęs svečias turėjo atsinešti simbolinę dovanėlę ir pasakyti pasižadėjimą, kurio laikysis iki šv. Kalėdų arba visus metus“, – metų veiklą vainikuojančiu renginiu džiaugėsi „Gerumo rankų“ administratorė Gabrielė Markūnaitė.

„Gerumo rankos“ veikia atviros jaunimo erdvės principu, todėl nuolat inicijuoja įvairias veiklas moksleiviams, susijusias su karjeros galimybėmis, verslumu, savanoryste bei krikščioniškomis vertybėmis. Pasak „Gerumo rankų“ narių, šie metai organizacijai buvo ypač sėkmingi, nes į savo veiklą pritraukė labai daug jaunimo bei geros valios žmonių.

Vienas iš pagrindinių organizacijos tikslų – nemokamos vasaros stovyklos moksleiviams. G.Markūnaitė suskaičiavo, kad šiais metais stovykloje dalyvavo net 55 dalyviai, o kiekvieną dieną stovyklautojus lankė svečiai iš visos Lietuvos. „Džiaugiamės, kad mūsų inicijuojamos veiklos jaunimui yra įdomios ir vertingos, o kiekvienas prisidėjęs prie jaunimo ugdymo yra užkrečiamas gerumo virusu“, – pastebėjo „Gerumo rankų“ administratorė.

Anot jos, svarbiausia organizacijos stiprybė, kad čia savo vietą gali atrasti kiekvienas. „Jaunimas nėra skirstomas pagal jokias socialines grupes, o jei ateina mažesni vaikai, niekada jų neatstumiame. Taip pat nuolat laukiame idėjų iš įvairių organizacijų, įmonių bei esame atviri bendradarbiavimui. Mums ypač patinka lankytis įvairiuose įmonėse ir susipažinti su skirtingomis profesijomis. Vėliau mes susidraugaujame ir tampame draugais!“ – džiaugėsi G.Markūnaitė.

Džiaugiamės, kad mūsų inicijuojamos veiklos jaunimui yra įdomios ir vertingos, o kiekvienas prisidėjęs prie jaunimo ugdymo yra užkrečiamas gerumo virusu.

„Gerumo rankos“ nariai neabejodami šiuos metus vadina savanorsytės metais, nes į organizaciją kreipiasi vis daugiau įstaigų, norinčių pritraukti kuo daugiau savanorių. „Mūsų jaunuoliai savanoriavo Lietuvos jaunimo dienose, Kauno zoologijos sode, Vilijampolės vaikų globos namuose, tvarkė apleistus kapelius, lankė vienišus senolius bei padėjo namų ruošos darbuose. Savanoriauti technologijų ir verslumo renginyje #SWITCH jaunuoliams buvo neįkainojama patirtis ir galimybė susipažinti su laba įdomiu IT pasauliu. Renginio organizatoriai pastebėjo mūsų organizacijos savanorius ir už tai apdovanojo rėmėjų dovanomis bei pažintine ekskursija po Kauno oro uostą“, – pasakojo viena iš „Gerumo rankų“ narių Jurgita.

Nuo pavasario „Gerumo rankos“ vykdo Jaunimo reikalų departamento prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos finansuojamą projektą „Kauno jaunimas gali“, kurio metu nestinga aktyvių bei prasmingų veiklų. „Mūsų globojamas jaunimas aktyviai dalyvauja sporto varžybose, įvairiuose žygiuose, važinėja dviračiais bei plaukioja baidarėmis. Prasidėjus mokslo metams kartu lankome Kauno miesto aukštąsias mokyklas ir renkamės profesijas. Nors susitikimai vyksta tik keletą kartų per mėnesį, jaučiame didelį poreikį savo veiklą plėsti ir siūlyti jaunuoliams praleisti laiką kartu kiekvieną dieną“, – apie dar didesnius darbus ir siekius užsiminė „Gerumo rankų“ administratorė G.Markūnaitė.

„Gerumo rankos“ laukia žmonių ar įmonių paramos maisto produktais, įvairiais daiktais ar higienos priemonėmis ir džiaugiasi, kad turi nuolatinių rėmėjų. „Mūsų organizacijoje gerą darbą gali padaryti kiekvienas, o mūsų tikslas – užkrėsti kuo daugiau žmonių savo šūkiu „Gera daryti gerą“, – geriems darbams ragina organizacijos „Gerumo rankos“ nariai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių