Quantcast

Geroji kauniečių vakcinavimo nuo COVID-19 patirtis sudomino latvius ir estus

Latvijos sveikatos apsaugos ministerijos specialistai šią savaitę kreipėsi į Kauno miesto polikliniką, prašydami pasidalyti patirtimi, organizuojant vakcinavimą nuo COVID-19 ligos. Sutarta ilgai nedelsiant surengti nuotolinę diskusiją, prie kurios ketina prisijungti ir už vakcinavimą atsakingi kolegos iš Estijos.

ELTA skelbė, kad Kaunui sekasi gyventojus skiepyti nuo koronaviruso infekcijos sparčiau nei kitiems Lietuvos didmiesčiams. Pagal vakcinavimo apimtis kauniečiai kitus lenkia 2-3 procentiniais punktais.

ELTOS šį trečiadienį kalbintas Kauno miesto poliklinikos, atsakingos už vakcinavimą, vadovas Paulius Kibiša, vardindamas sėkmės prielaidas, pirmiausia paminėjo faktą, kad gyventojų skiepijimo procesas, talkinant daugybei savanorių, vyksta specialiai tam skirtame vakcinavimo centre, kurį įrengti naujuose Ledo rūmuose padėjo Kauno miesto savivaldybė.

Vilmanto Raupelio nuotr.

Netrukus, kai trijų šalių atstovai sutars dėl nuotolinės diskusijos datos, mielai pasidalinsime savo patirtimi ir su latviais bei estais.

„Tokiu būdu geriau reguliuojami norinčiųjų skiepytis srautai, neapkraunant stacionarių poliklinikos padalinių, kurie gali netrukdomi dirbti savo įprastinius darbus, besirūpindami gyventojų pirmine sveikatos priežiūra. Geresnę vakcinavimo eigą padeda užtikrinti ir tai, kad nusipirkome puikią skiepijimo posistemę, kuri pasitarnauja registracijai, proceso sekimui. Visiems džiugu, kad pasiteisino ir elektroninė registracijos skiepijimui sistema, kai kiekvienas norintis gali internetu užsiregistruoti save ar savo artimą vakcinuotis. Tokią sistemą pradėjome naudoti pirmieji šalyje“, – teigė P. Kibiša.

„Kaip ir ką mes darome dėl sklandesnio vakcinavimo, neretai pasakojame kolegoms, kurie su mumis susisiekia iš kitų Lietuvos miestų ar rajonų savivaldybių. O netrukus, kai trijų šalių atstovai sutars dėl nuotolinės diskusijos datos, mielai pasidalinsime savo patirtimi ir su latviais bei estais“, – ELTAI sakė Kauno miesto savivaldybės įsteigtos Kauno poliklinikos vadovas P. Kibiša.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pensininkė

Pensininkė portretas
Kaune jau pasiskiepijau abiem dozėm. Viskas šauniai organizuota, erdvu ir daug savanorių,

OFICIALI INFO

OFICIALI INFO portretas
Po teismo sprendimo, Belgijoje per 30 dienų privalo būti atšaukti visi ribojimai dėl koronaviruso .AUSTRIJOS TEISMAS PRIPAŽINO ,JOG PGR TESTAI NETINKA TESTAVIMUI. YOUTUBE: GOLOS GERMANIJI

kauno

kauno portretas
meras yra meras tai ne vilniaus vamzdinis
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių