Quantcast

Geradarių šeima išgelbėjo šunį nuo vienatvės

Sunku patikėti, kad žiemą į gilų liūdesį po išsiskyrimo su savo šeimininke nugrimzdusi taksė mišrūnė dabar atrodo kaip laimingiausias šuo pasaulyje. Kodėl? Todėl, kad ją, vienišą ir liūdinčią, pasiėmė auginti kauniečių Gedvilų šeima.

Sunku patikėti, kad žiemą į gilų liūdesį po išsiskyrimo su savo šeimininke nugrimzdusi taksė mišrūnė (jos liūdna istorija buvo papasakota "Kauno dienos" skaitytojams) dabar atrodo kaip laimingiausias šuo pasaulyje. Kodėl? Todėl, kad ją, vienišą ir liūdinčią, pasiėmė auginti kauniečių Gedvilų šeima.

Naujųjų šeimininkų širdies šiluma ir dėmesys nelaimingam gyvūnui išgydė jo, atrodė, nepaguodžiamą liūdesį ir namų ilgesį.

Dabar Rika – toks mišrūnės vardas – nenuleidžia akių nuo savo naujo šeimininko, kuris kas dieną eina su ja pasivaikščioti, daug bendrauja, nes jau nebedirbdamas turi tam laiko.

"Iki Rikos pas mus namuose skirtingu laiku gyveno trys šunys – du pudeliai ir vienas priklydęs mišrūnas. Kai pastarasis nugaišo, liko tik katinas. Todėl, perskaitę laikraštyje liūdną rašinį apie Riką, su žmona nusprendėme ją pasiimti. Ir džiaugiamės šiuo sprendimu – Rika labai švelnus šuo. Ji gerai sutaria su katinu Tigrium, net leisdama jam ėsti iš jos dubenio", – vardijo priglobto šunelio gerąsias savybes Romualdas Gedvilas.

Romualdas pasidžiaugė, kad Rika labai sargi, bet dar neišmoko mandagiai pasisveikinti, o štai paklusti komandai "sėdėt" jau beveik įprato. Į klausimą "Kas čia šeiminkas?", Rika nedvejodama atsako akimis: "Tu. Tik tu" ir nesipriešindama maudoma, kai to prireikia.

Rika prisitaikė prie šeimininkų gyvenimo ritmo, įpročių. Neprieštaravo, kai jos minkštas guolis buvo įkurdintas virtuvėje, nors kartais jai šauna į galvą pakeisti "miegamojo" vietą.

Naujakurė mielai žiūri vakarais su savo šeimininkais įvairiais televizijos laidas, tačiau labiausiai jai patinka laidos apie gyvūnus – išgirdusi lojant šunis, neatsilieka nuo jų, glausdamasi prie šeimininko kojų. Tarsi norėdama pasakyti: "Ei, draugužiai, pažiūrėkite, kokia aš laiminga."


Šiame straipsnyje: šuošunysvienatvėgeradariai

NAUJAUSI KOMENTARAI

aciu

aciu portretas
Kokie žmonės puikūs! Sveikatos ir laimės Jiems!

Grazute

Grazute portretas
Tikrai...Aciu Jums mieli zmones uz pagalba benamiui gyvuneliui. Didelės laimes ir sekmes Jusu seimai...

Alisa

Alisa portretas
AČIŪ šiems geriems žmonėms.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių