Quantcast

Geležinkelis pasieks ir Kauno oro uostą?

  • Teksto dydis:

Europinės vėžės geležinkelis "Rail Baltica" turi būti nutiestas iki Vilniaus ir Kauno oro uostų, o ne eiti tik šalia jų, teigia susisiekimo ministras Marius Skuodis.

"Jau dabar nemažai keliautojų, vykdami tarp Kauno ir Vilniaus, renkasi traukinį dėl greitesnio susisiekimo ir patogumo, todėl tęsiame diskusijas, ką turėtume padaryti, atsižvelgdami į šių miestų poreikius ir lūkesčius, kad kelionė iki šalies oro uostų būtų dar lengvesnė ir patogesnė", – teigė M.Skuodis, antradienį idėją aptaręs su abiejų miestų ir Kauno rajono merais, "Lietuvos geležinkelių" ir oro uostų atstovais.

Šiuo metu atrinktos keturios alternatyvos, kur galėtų būti tiesiamas "Rail Baltica" geležinkelis tarp Vilniaus ir Kauno, šiemet iš jų bus pasirinkta viena.

Susisiekimo ministerijos iniciatyva balandį–gegužę vyks nuotoliniai susitikimai su savivaldybių, per kurių teritorijas bus tiesiama "Rail Baltica", merais.

"Rail Baltica" integruos Baltijos šalis į Europos geležinkelių tinklą. Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje bus nutiesta 870 km greitojo elektrifikuoto geležinkelio, kuriuo traukiniai važiuos iki 249 km/val. greičiu. Projektą planuojama užbaigti iki 2026 m. pabaigos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIS

ALGIS portretas
Gal saugiausia būtų nutiesti tarp Kauno ir Vilniaus metro tunelį , kartu būtų įgyvendinta ir Zuoko svajonė ., ES NETURI KUR DĖTI PINIGŲ .

Anonimas

Anonimas portretas
pasityčiojimas . Tai gal dar dirižablį nusiperkam , jei autobusai netinka

Anonimas

Anonimas portretas
tai kapos karmėlavos mišką , 54.9642626, 24.1259766
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių