Quantcast

G. Bukinė: visos – tarsi perlai (Metų kaunietės rinkimai)

  • Teksto dydis:

03. Gabrielė BUKINĖ – Kauno valstybinio muzikinio teatro solistė, 2021 m. sužibėjusi pagrindiniais vaidmenimis „Traviatoje“ (Violeta) ir „Turkas Italijoje“ (Dona Fiorila). Kol mokėsi Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Muzikos akademijoje, jai du kartus skirta Prezidento Antano Smetonos stipendija. Šiuo metu pati moko užsienio studentus dainavimo.

Dalyvės – tarsi perlai

„Dėkoju kiekvienam balsavusiam ir smarkiai išbučiuoju! Būti finale – didelis laimėjimas!“ – teigė G.Bukinė, pridūrusi, kad tiek Violetai iš „Traviatos“, tiek Fiorilai iš „Turko Italijoje“ skiria visą savo širdį.

„Į šiuos vaidmenis einu atvira siela, kad visa spektaklio visuma, kurioje juk dalyvauja toli gražu ne tik mano kuriami personažai, bet visas būrys kolegų, pasiektų žiūrovą ir jį paliestų, paveiktų“, – kalbėjo solistė.

Jos nuomone, visos „Metų kaunietės“ projekto dalyvės yra tikri perlai, visos šios moterys nusipelno atskiros padėkos už savo pastangas, įdedamą darbą. Tačiau kelias išskyrė.

„Labai palaikau ir linkiu sėkmės savo kolegei, operos solistei Nomedai Kukulskienei. Šis palaikymas yra labai natūralus ir nieko sau negaliu padaryti, juk dirbame toje pačioje srityje ir suprantu, kiek tai reikalauja jėgų. Taip pat tikriausiai niekas niekuomet nepralenks ir nedrįs ginčytis, koks sunkus ir reikšmingas yra gydytojo darbas arba rūpinimasis Lietuvos ateitimi – vaikais!“ – dėstė G.Bukinė, paminėjusi M.Dambrauskienę ir M.Mizgaitienę.

Menas gydo

Finalo dalyvė neslėpė lietuviško kuklumo: „Pagalvoju, kas tas dainavimas, palyginti su nuolatiniu gyvybių gelbėjimu? Ar teisinga, kad stovime šalia tokių moterų tarsi lygios su lygiomis? Tačiau tikriausiai savo veiklos nuvertinimas yra kiekvieno lietuvio kraujyje. Geriau pagalvojus, menas savotiškai gydo žmonių sielas, išlaisvina net slapčiausias ir seniai užgniaužtas emocijas, kurias išliejus tampa lengviau žengti toliau...“

Apibendrindama G.Bukinė „Metų kaunietės“ rinkimų iniciatyvą vadina šaunia ir sveikintina. „Tai yra šventė, dėl kurios galėjau atrasti ir susipažinti su nuostabių moterų vykdomomis veiklomis, apie kurias prieš tai nežinojau. Dėl projekto moterys gali prisistatyti platesnei auditorijai, žmonės turi galimybę išgirsti ne vien apie pasaulį ir Lietuvą užgriuvusias problemas, tačiau ir apie šaunias, įdomias ir kilnias veiklas vykdančias moteris“, – sakė pašnekovė.

Kauno trauka

Solisto profesija – ne vien tik spindinti išorė. Visą gyvenimą reikia mokytis, nesvarbu, kokia solidi patirtis būtų įgyta. „Turi ruošti naujas partijas, valandų valandas mokytis jas mintinai (tai gerai sveikatai – smegenų veiklai), nemažai darbo su dirigentais, režisieriais, kompromisų ir sprendimų ieškojimas, kartais sulaukiame ir nemažai kritikos, kurią irgi reikia išmokti priimti. Taip pat reikalingas fizinis aktyvumas, treniruotės tiek kūnui, tiek balsui“, – vardijo G.Bukinė.

Ji apibendrino, kad čia panašiai kaip sporte – dainavimo negalima apleisti, reikia nuolat palaikyti meistriškumą ir judėti pirmyn. „Visgi, man pirmiausia tai yra malonumas, ypač kai visas įdėtas pastangas žiūrovai įvertina savo aplodismentais“, – dėstė pašnekovė.

Visoms moterims, merginoms ji palinkėtų jėgų siekti savo slapčiausių svajonių profesiniame kelyje, galimybių dvasiškai augti ir žydėti aplinkoje, kurioje jaus visokeriopą pagarbą, pagalbą ir palaikymą. „Puoselėti savo moteriškumą ir, kas yra sunkiausia, pirmiausia meilę jausti sau, o tada dalytis ja su kitais“, – akcentavo solistė, augusi Šeduvoje, bet kai atėjo metas rinktis, kuriame mieste pradės siekti aukštojo mokslo ir karjeros, abejonių nekilo – Kaune.

„Kaunas visuomet turėjo ypatingą trauką. Čia iš karto jaučiausi kaip namuose, labai mėgstu šį miestą“, – kalbėjo G.Bukinė.


Balsuoti galite:

DIENRAŠTIS

išsikirptą ir užpildytą specialų kuponą siųsti adresu: Metų kaunietė, „Kauno dienos“ laikraščio redakcija, I.Kanto g. 18, 44296 Kaunas, arba įmesti į specialias balsavimo dėžes redakcijos skyriuje.

Vienas kuponas prilygsta dešimčiai balsų.

! Jeigu turite galimybę, dienraščio iškarpas į redakciją prašom siųsti paštu.

SMS

trumpąją žinutę (Lietuvoje) siųsti numeriu 1398 su tekstu „MKN XX“. XX – kandidatės numeris, esantis prie jos profilio portale.

SMS kaina – 1 Eur.

SMS žinutė prilygsta dešimčiai balsų.

PORTALAS

Portalo rubrikoje „Metų kaunietė“ kauno.diena.lt/mk. Portale už vieną kandidatę galima balsuoti vieną kartą per parą iš vieno IP adreso. Vienas balsavimas internetu prilygsta vienam balsui.

Iki kovo 4 d. 12 val. balsuodami iš šešių finalininkių rinksite nugalėtoją.

Kovo 5–6 d. susumuosime rezultatus.

Kovo 8 d. Metų kaunietę paskelbsime finaliniame renginyje.

Dienraštis „Kauno diena“ dėkoja projekto mecenatui „Mano būstas“, pagrindiniams rėmėjams „Vikonda grupė“, „Kauno tiltai“, „Bosca/be alkoholio“, rėmėjams „Etapas group“, „Volfas Engelman nealkoholinis“, „SDG“, partneriams „Clinic DPC“, „East Island SPA“, „Centro kredito unijai“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių