Quantcast

Gatvių remontas Kaune neužsitęs?

Kaunas skuba sutvarkyti pagrindines gatves, kad rudenį į miestą sugrįžęs intensyvesnis gyvenimo ritmas galėtų sklandžiai tekėti. Kai kuriose gatvėse eismas bus atnaujintas jau artimiausiu metu.

Šiuo metu įvairiuose Kauno rajonuose kelininkai skuba atlikti darbus, kad rugsėjo 1-ąją tėvai galėtų patogiai pristatyti vaikus į mokyklas, o miesto dar gerai nepažįstantys studentai mažiau klaidžiotų apylankomis.

Vasaros pradžioje kapitaliniam remontui buvo uždaryta Nemuno gatvė. Joje neleista važiuoti net ir viešajam transportui. Čia atnaujintos požeminės komunikacijos, troleibusų kontaktinis tinklas, sutvarkyta lietaus surinkimo sistema. Dabar keičiama gatvės ir šaligatvių danga. Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis „Kauno dienai“ nurodė, kad visus darbus šioje gatvėje planuojama baigti iki vasaros pabaigos.

Dar viena ypač svarbi susisiekimo gija su miesto centru – Vydūno alėja – taip pat jau laukia atidarymo. Čia eismas uždarytas nuo liepos pradžios. Šioje gatvėje patiesta nauja šilumos trasa,  atnaujinta ir kelio danga.

Vairuotojai labai laukia, kada bus atverta ši miesto vieta, nes kitu atveju spūsčių nebus įmanoma išvengti K.Petrausko gatvėje, ties Parodos kalnu ir aplinkinėse gatvelėse. Todėl miestas žada ir šioje gatvėje eismą atnaujinti iki rugsėjo 1-osios.

Pluša: kelininkai Kauno gatvėse turi skubėti, kad spėtų laiku atlikti visus darbus.

Primename, kad kartu su Vydūno alėja buvo uždaryta ir dalis Radvilėnų plento, vedanti nuo Lietuvos zoologijos sodo iki Tunelio gatvės. Šioje atkarpoje darbai dar nebaigti. Planuojama, kad jie bus vykdomi dar mažiausiai porą mėnesių, galbūt net iki metų pabaigos, todėl ši jungtis kol kas dar lieka automobilių eismui neprieinama.

„Iki rugsėjo planuojama darbus užbaigti Hipodromo gatvėje. Čia atnaujinta važiuojamoji dalis ir takai“, – dar vieną artimiausiu metu atidaromą gatvę paminėjo A.Pakalniškis.

Dėl tvarkomų paviršinių nuotekų tinklų kol kas eismas šiek tiek apribotas Jonavos gatvėje, atkarpoje tarp Kapsų ir Eigulių gatvių. Specialistai skelbė, kad darbus čia baigs iki naujų mokslo metų pradžios.

Nemažai Kauno gatvių bus tvarkoma ir po rugsėjo 1-osios.

Terminas: kai kuriose šiuo metu remontuojamose gatvėse eismas bus atnaujintas iki rudens.

Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas vardijo, kad šiuo metu darbai vyksta Vilniaus, Nemuno, S.Žukausko, P.Lukšio, Alyvų, M.Yčo, Gervių, A.Kriščiukaičio, Linkuvos, Hipodromo, Tunelio gatvėse ir Radvilėnų plente.

Kalniečių ir Eigulių rajono gyventojams kol kas tenka manevruoti remontuojamose S.Žukausko ir P.Lukšio gatvėse. Kadangi šios gatvės susikerta, jų aplinkkelis yra sudėtingesnis. Vis dėlto šiose gatvėse jau iš dalies paklota nauja asfalto danga. Kelininkai tvarko tai vieną, tai kitą eismo juostą, todėl eismas čia nevisiškai sustabdytas.

„Pačioje P.Lukšio gatvėje, ties Pakraščio gatve ir Čečėnijos nepriklausomybės aikšte, numatytos dvi šviesoforo reguliuojamos perėjos. Pokyčių sulauks ir P.Lukšio gatvės sankirtos su Ukmergės ir S.Žukausko gatvėmis – čia sudarysime kur kas saugesnes ir patogesnes sąlygas visiems eismo dalyviams“, – apie pokyčius minėtose gatvėse kiek anksčiau kalbėjo A.Pakalniškis.

Sutvarkius šias gatves bus patogiau tiek pėstiesiems, tiek dviratininkams, nes bus atnaujintas šaligatvis, įrengtas naujas dviračių takas. Pagrindinius šių gatvių remonto darbus planuojama atlikti dar šiais metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tadas zurnalistei

tadas zurnalistei portretas
kaip uzkniso klaustukai antrastese, atrodo, kad zurnaliste pati nezino apie ka raso.bet ka noret kai tokia pavarde...

??????????????????!!!!!!!! Skaityti daugiau: https://kauno.

??????????????????!!!!!!!!  Skaityti daugiau: https://kauno. portretas
??????????????????!!!!!!!! kodel reklamuojat viada ??????????????????!!!!!!!!

Faktas

Faktas portretas
korumpuotosius jedinstvenikus gina kruvinąjį liliputiną šlovinantys troliai.
VISI KOMENTARAI 43

Galerijos

Daugiau straipsnių