Quantcast

Gatvė Aleksote tapo piktžaizde: gyventojai nesulaukia kelininkų

Dvejus metus gyventojai nesulaukia, kada bus pakeista Ilgosios gatvės senoji kelio danga. Ši gatvė tapo ne tik mikrorajono piktžaizde, rėžiančią akį, bet ir tikru iššūkiu vairuotojams.

Paliko nebaigtus darbus

„Maždaug prieš dvejus metus Aleksote buvo remontuojamos daugelis mikrorajono gatvelių – Žemoji, Kiečių, Sniegenų ir kitos. Tuo pat metu bendrovė „Kauno vandenys“ tvarkė lietaus nuotekų sistemą. Pamažu visos gatvelės buvo gražiai perasfaltuotos – net ir tos, kurios, mano nuomone, nebuvo prastos būklės. Tuo tarpu Ilgosios gatvės danga buvo nuskusta ir darbai prieš dvejus metus sustojo“, – pasakojo su „Kauno diena“ susisiekusi kaunietė Inga.

Pasak moters, dabar Ilgoji gatvė tapo Aleksoto piktžaizde.

„Čia važiuoti automobiliais – didelė problema. Kelio dangos beveik nėra. Per rudenį ir žiemą gatvelės gruntą išplovė lietus ir sniegas. Iš pagrindinės Veiverių gatvės įvažiuoti į Ilgąją neapgadinus automobilio, galima sakyti, neįmanoma“, – keblią situaciją nupasakojo pašnekovė.

Ieško pagalbos

Kai darbai sustojo, gyventojai iš pradžių metus laukė sugrįžtančios technikos, tačiau jų kantrybė trūko, todėl kreipėsi į savivaldybę.

„Pernai vasarą pati paskambinau į savivaldybės Miesto tvarkymo skyrių. Man pasakė, kad susisiekčiau su „Autokausta“. Jų atstovas nupasakojo situaciją ir sužinojau, kad miesto valdžia pasamdė „Autokaustą“, jie sėkmingai vykdė projektą, tačiau tada bendrovės „Kauno vandenys“ atstovai esą neįrengė kvartale lietaus nuotekų sistemos ir paprašė luktelėti, kol bus pakeista lietaus nuotekų sistema, kad vėliau netektų ardyti naujai išlieto asfalto. Tačiau „Autokausta“ laukti nesutiko ir sutartį nutraukė. Kiek čia tiesos, nežinau“, – kalbėjo Inga.

Skundų nerašėme, automobilį suremontavome už savo lėšas, bet, manau, jog tokie esame ne vieni.

Iššūkis vairuotojams

Kauno savivaldybės atstovai buvo pažadėję išspręsti prastos būklės Ilgosios gatvės situaciją artimiausiu metu, bet gatvės tvarkymo darbai taip ir nebuvo atnaujinti.

„Vieną kartą buvo atvažiavę kelininkai, kurie prie įvažiavimo iš Veiverių gatvės į Ilgąją dar labiau nuskuto kelio dangą, kad vairuotojai galėtų lengviau čia įvažiuoti. Daugiau nieko. Važiuodami pro tą vietą neseniai pramušėme automobilio dugną. Teko vykti į autoservisą ir už transporto priemonės taisymą sumokėti 500 eurų. Skundų nerašėme, automobilį suremontavome už savo lėšas, bet, manau, jog tokie esame ne vieni“, – apmaudo neslėpė kaunietė.

Neįvertino turimo biudžeto

„Kauno diena“ kreipėsi į bendrovę „Autokausta“ dėl nebaigtų darbų Aleksote. Kaip teigė projektų vadovas Gintaras Tribandis, „Autokausta“ buvo laimėjusi bendrovės „Kauno vandenys“ skelbtą konkursą dėl lietaus nuotekų įrengimo, tačiau projektui įsibėgėjant paaiškėjo, jog tam, kad būtų galima tęsti pradėtus darbus, reikia iškelti ir geriamojo vandens tinklus. Tačiau, pašnekovo teigimu, „Kauno vandenys“ nusprendė skelbti naują konkursą minėtiems darbams atlikti.

Pastarąjį faktą patvirtino ir „Kauno vandenų“ Techninio projektų skyriaus specialistai. Jie aiškino, jog pradėjus projektuoti paviršinių nuotekų (lietaus, aut. past.) liniją Ilgojoje gatvėje, paaiškėjo, kad dėl gausaus esamų komunikacijų kiekio ir esą neracionalaus jų išdėstymo, būtina perkloti vandentiekio liniją.

„Rengiant pirminius rangos darbų pirkimo dokumentus, ši problema nebuvo žinoma, todėl nebuvo įvertintas ir projekto biudžetas. Paaiškėjus problemai, buvo nuspręsta Ilgosios gatvės vandentiekio ir lietaus nuotekų tinklus statyti kitu projekto vykdymo etapu. Konkursas šiems darbams bus skelbiamas šių metų trečiajame ketvirtyje. Įmonė deda visas pastangas, kad darbai Ilgojoje gatvėje prasidėtų kaip įmanoma greičiau“, – sakė bendrovės atstovai.

Terminas – preliminarus

„Ilgoji gatvė Aleksote išties yra įtraukta į prioritetinių sąrašus, niekas jos nepamiršo. Kai tik „Kauno vandenų“ atstovai įrengs lietaus nuotekų tinklą, gatvę asfaltuosime“, – patikino ir Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Pasak jo, atnaujinti pradėtus darbus planuojama dar šiemet, tačiau jei užtruktų viešųjų pirkimų ir kitos privalomosios procedūros, Ilgosios gatvės asfaltavimą teks atidėti kitiems metams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kreipkites

Kreipkites portretas
I kauno raj. Ten kaimu reikalus sprendzia

nieko tokio

nieko tokio portretas
Kaune yra baisesniu gatviu.

Anonimui Pydarui

Anonimui Pydarui portretas
Tegul mažiau samane verda, nuo samanės klientu keliai blogi
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių