Quantcast

Garliavos Šimtmečio parke žaliuos Stelmužiukas

  • Teksto dydis:

Po ilgos pertraukos Garliavoje suorganizuotas Kauno rajono jaunimo festivalis „Noriu būti matomas 2022“. Ypatingas jo akcentas – iš seniausio ir storiausio Lietuvos ąžuolo gilės užauginto ąžuoliuko sodinimas Garliavos Šimtmečio parke. Simbolinis mažojo Stalmužiuko sodinimas skirtas Lietuvos jaunimo metams paminėti.

Nacionalinės jaunimo reikalų koordinatorių asociacijos iniciatyva iš Stelmužės ąžuolo gilės išauginti ąžuoliukai bus sodinami visose savivaldybėse. Tokiu būdu Lietuva susijungs į vieną didelį Jaunimo parką. Ąžuoliukus išaugino ir padovanojo Stelmužės bažnytinio meno muziejaus muziejininkė Aldona Miškinienė.

Kauno rajono jaunimo festivalis grįžo ne be priežasties – 2022-uosius  Seimas ir Europos Parlamentas paskelbė Lietuvos ir Europos jaunimo metais. Ši proga paskatino visuomenę atkreipti dėmesį į jaunimo situaciją ir jiems aktualias problemas tiek nacionaliniu, tiek tarptautiniu lygmeniu.

„Jūs esate mūsų ateitis. Tai, ką jūs padėsite mums sukurti, su tuo gyvensite ateityje. Jūsų problemos, norai, iššūkiai ar svajonės turi pasiekti dienos šviesą ir tapti veiksmais, kurie padėtų jums gerai jaustis“, – į jaunuolius kreipėsi Kauno rajono savivaldybės vicemeras Paulius Visockas.

Išgirsti jaunųjų pakaunės gyventojų problemas, atsakyti į juos dominančius klausimus vicemeras turėjo galimybę dalyvaudamas tinklalaidėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių