Quantcast

Garažų masyve, kurį krėtė 9-metės ieškoję pareigūnai, rasti gyvūnai: laikymo dėžės – įtartinos

Gyvūnų prieglaudos „Penkta koja“ feisbuke – mįslinga žinutė: jų globon prieš dieną buvo perduoti keli gyvūnai, rasti Kaune, Šiaurės prospekte, esančiame garažų masyve. Prieglaudos atstovai neatmeta tikimybės, kad šie augintiniai gali būti susiję su Kaune dingusios ir bendromis teisėsaugos bei visuomenės pastangomis surastos 9-metės istorija.

„Vakar skambino policija ir prašė pagalbos. Buvo rasti du katinai, šuniukas ir naminis graužikas Degu“, – portalo kauno.diena.lt žurnalistams pasakojo „Penktos kojos“ direktorė Agnė Volockytė.

Pasak jos, antradienį į prieglaudą atvežtas šuniukas – ženklintas. Kaip paaiškėjo susisiekus su jo šeimininke, keturkojis buvo dingęs nuo praėjusių metų rugpjūčio. 

„Išoriškai gyvūnai atrodo sveiki, bet atliksime visus tyrimus ir žiūrėsime, ar ko nors nėra. Jie buvo laikyti viename garaže, bet ne tame, kuriame buvo rasta dingusi mergaitė“, – detalizavo pašnekovė. 

Vis dėlto, ji teigė neatmetanti tikimybės, kad šie gyvūnai galėtų būti susiję su Kaune rastos dingusios 9-metės istorija, nes antradienį pareigūnai krėtė Šiaurės prospekte esančių garažų masyvo teritoriją.

„Bandysime aiškintis, kaip augintiniai ten papuolė, nes vienas gyvūnas turi savininką ir duomenų bazėje buvo pažymėtas kaip dingęs. Todėl apie įvykį pranešėme visuomenei, galbūt kažkas ką nors žinos“, – vylėsi A. Volockytė.

„Penktos kojos“ direktorė sakė, kad augintinių transportavimui skirtos dėžės, vadinamieji boksai, kuriose gyvūnai buvo laikomi, yra lituoti, matosi laidai. „Kokiu tikslu visa tai – turbūt tik garažo savininkas galėtų papasakoti“, – svarstė ji.

Įvykiu bei atvežtų augintinių nuotraukomis gyvūnų prieglaudos atstovai pasidalijo feisbuko paskyroje.

„Yra labai baisu. LABAI. Daug dalykų norėtume atmatyti ir atgirdėti. Norime padėkoti Lietuvos policijai ir visuomenei. Dingusios mergaitės sėkmės istorijoje sudalyvavo ir prieglauda. Į mūsų globą vakar pateko keli gyvūnai iš garažų masyvo Šiaurės pr. Nieko negalime dar teigti. Viskas yra tik galimai. Galimai iš pagrobėjo garažo. Galimai vogti seniau. Gyvūnai nečipuoti, gražūs ir prižiūrėti, be sveikatos problemų ar galimos nepriežiūros. Nors šunelis buvo su tepaluotu ir nešvariu rūbeliu aprengtas, dingęs nuo rugpjūčio. Tačiau pats narvelis... Laidai laideliai, lituotas savadarbis uždarymas ar atsidarymas. Na, žodžiu, kažkoks užraktas, kurio iki galo dar nesuprantame. Kam buvo reikalingi gyvūnai? Irgi tik galimai. Gal privilioti vaikams“, – rašoma socialiniame tinkle.

Policija: garaže buvo rasta ir gyvūnų

Įtariamo devynmetės mergaitės pagrobėjo Kaune garaže buvo rasta gyvūnų, BNS patvirtino Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis.

„Taip, buvo gyvūnų“ , – BNS trečiadienį sakė R. Matonis.

R. Požėla: „Šiaurės garažai“ gali būti susiję su rastos devynmetės istorija

Šiąnakt radus kelias paras ieškotą devynmetę, policijos generalinis komisaras Renatas Požėla teigia, kad pareigūnų apgultis Kauno „Šiaurės garažuose“ padėjo rasti dingusią mergaitę. Pasak R. Požėlos, policijos pareigūnams disponuojant tam tikra informacija, buvo nuspręsta patikrinti minėtą teritoriją.

Finalas parodė, kad tą, ką mes radome, buvo labai informatyvu.

„Mes tose teritorijose atlikome tam tikrus profesinius veiksmus, mūsų nuomone, jie buvo reikalingi ir kaip finalas parodė, kad tą, ką mes radome, buvo labai informatyvu“, – trečiadienį spaudos konferencijoje žurnalistams komentavo R. Požėla, pranešė ELTA.

„Ar ten buvo anksčiau atlikta nusikalstamų veikų, neatmetu, kad tai gali būti šio ikiteisminio tyrimo dalykas“, – pridūrė jis.

Generalinis komisaras pabrėžė, kad prasidėjus ikiteisminiam tyrimui visus, su šia istorija susijusius, klausimus reikia adresuoti prokurorui ir tyrėjams.

„Šiai minutei tyrimas atliekamas dėl vaiko pagrobimo, bet, vystantis tyrimui, neatmestina, kad gali atsirasti ir kitų straipsnių“, – žurnalistams sakė komisaras.

Primename, kad Kauno policija vėlai antradienį vakare pranešė garaže Kaune radusi nuo sekmadienio ieškotą devynmetę mergaitę.

Pareigūnai kol kas nekomentuoja, kokie buvo nusikaltimo motyvai.

2014 metais gimusi mergaitė dingo, kai sekmadienį apie 16.30 val. iš namų Kaune, Trešnių take, išėjo į viešojo transporto stotelę ir rengėsi pavažiuoti iki parduotuvės. Iki jos ji nenuvyko.

Paiešką vykdė šimtai policijos pareigūnų, jiems į pagalbą prisijungė savanoriai iš visos Lietuvos.

Įtariamasis suimtas trims mėnesiams, policija skelbia, kad jis anksčiau buvo baustas ir už aplinkosauginius pažeidimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aš portretas
Kvailas Kris komentaras-niekuo nepagrįstas ir šmeižiantis.

Kris

Kris portretas
O man daug baisiau, kad toje agnės verslo savininkės prieglaudoje (Penkta Koja) pasirodo yra labai intensyviai migdomi gyvūnai. Ji ima dėl skaičiaus , o po to juos migdo, labai puikiai moka tai nuslėpti, bet liudininkų yra tik jie užčiaupti konfidencialumo sutartimis. Tai yra KILLING SHELTER ir žmonės turi tai žinoti, ji tik išmokus kalbėti kaip tokia pat kaip ji - gustaitienė, kur taip pat yra žudomi gyvūnai.

h

h portretas
Kas įtartino? Priviliot vaikus naudojo gyvūnus, o laimymo dėžes perdarinėjo, nes savadarbis ir gal bedarbis.
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių