Quantcast

G. Skaistė Kauno savivaldybei pervedė dalį išmokų, gautų dirbant taryboje – 14 tūkst. eurų

  • Teksto dydis:

Finansų ministrė Gintarė Skaistė teigia Kauno savivaldybei atgal pervedusi beveik 14 tūkst. eurų – dalį sumos, kurią išmokomis gavo dirbdama miesto taryboje.

Ji tikina, kad darbo savivaldybėje metu visas lėšas naudojo skaidriai, tačiau už šią sumą savo išlaidų čekiais pagrįsti nebegali.

„Viso pervedama suma yra 13 tūkst. 992 eurai. Ar aš šią sumą buvau pasisavinus neteisėtai? Ne. Tiesiog šiandien aš nebeturiu popierinių įrodymų, todėl pervedu šias lėšas Kauno miesto savivaldybei“, – pirmadienį įraše „Facebook“ teigė ministrė.

Ji, kaip ir švietimo bei kultūros ministrai Jurgita Šiugždinienė bei Simonas Kairys, pastaruoju metu sulaukė klausimų, ar skaidriai naudojo išmokas, gautas dirbant Kauno savivaldybės taryboje.

J. Šiugždinienė 2019–2020 metais panaudojo 13,8 tūkst. eurų, S. Kairys per šešerius su pusę metų – 35,1 tūkst. eurų, G. Skaistė per maždaug ketverius – 20,4 tūkst. eurų.

„Savaitgalį paskyriau banko išrašų analizei ir peržiūrėjau savo pastarosios 2015–2016 metų savivaldybės tarybos kadencijos laikotarpio duomenis. Apskaičiavau, kad pagrindžiamų išlaidų, kurios atitiktų tarybos reglamente numatytas galimas išlaidų kategorijas (transportas, paštas, ryšiai, kanceliarinės prekės), suma sudaro 77,38 proc. man tuo laikotarpiu pervestų lėšų, skirtų tarybos nario veiklai vykdyti“, – nurodė G. Skaistė.

Anot jos, didžioji dalis išlaidų yra degalų ir pašto paslaugų pirkimas.

„Likusiai daliai, kuri mokėta grynais, įrodymų neturiu, kadangi 7-8 metų senumo atsiskaitymo čekių neišsaugojau. Suprasdama, kad be įrodymų negaliu pagrįsti dalies savo tuometinių išlaidų, apsisprendžiau tą sumą pervesti Kauno miesto savivaldybei“, – sakė ministrė.

„Apgalvojau ir savo dar ankstesnių dviejų kadencijų darbą taryboj. Kauno miesto savivaldybės tarybos nario pareigas ėjau nuo 2007 iki 2016-ųjų – 9,5 metų. Išsamios informacijos neturiu dėl pasikeitusių banko sąskaitų, kortelių. Visgi, tikėtina, kad ankstesnių kadencijų metu bankų išrašuose matomos konkrečių kategorijų išlaidos sudarytų panašią dalį nuo savivaldybės pervestos sumos veiklai vykdyti. Todėl savivaldybei pervedu 30 proc. gautų išmokų savivaldybės tarybos nario veiklai vykdyti už 2007–2016 metus“, – pridūrė ji.

G. Skaistė teigė jaučianti atsakomybę už tai, kad anuomet kritiškai neįvertino egzistuojančios atsiskaitymo už išlaidas tvarkos.

„Atsiprašau visų žmonių, kuriuos nuvylė susidariusi situacija. Tikiuosi Seimas artimiausiu metu susitelkęs įneš į šią sistemą pilną skaidrumą ir aiškumą“, – įraše teigė politikė.

Kauno miesto savivaldybės tarybos reglamentas nereikalauja iš politikų pateikti čekius, kam konkrečiai jie išleido avansu skiriamas išmokas.

Valdančiosios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) lyderis Gabrielius Landsbergis pareiškė, kad tai ne kelių ministrų klausimas, nes keliamų skaidrumo standartų neatitinka dauguma politikų, taip pat ir dirbantys Seime.

Dėl to TS-LKD prezidiumas, siekdamas spręsti dėl savivaldos politikų neskaidriai naudojamų lėšų kilusią politinę krizę, praėjusią savaitę pasiūlė inicijuoti pirmalaikių Seimo rinkimų paskelbimą. To nepadarius, iš pareigų žada trauktis premjerė Ingrida Šimonytė, o tai reiškia visos Vyriausybės griūtį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lietuvis

Lietuvis portretas
Gerai, kad nusikalstamu būdu gautus pinigus (klastojant dokumentus) grąžino, bet tai nuo baudžiamosios atsakomybės šitos ponios niekas neatleido. Kaimietis pavoge vištą ir kiša į kalėjimą, o čia pakanka atsiprašymo?

Nu jo

Nu jo portretas
Kaip atrodytu jei vagi pagautų o sis atiduotu pinigus ir vel sau ramiai vaikščiotų. Reikia ne tik pinigus gražinti bet ir kede užleisti.

Kęstas

Kęstas portretas
Įsivaizduokite nuomininkų rojų. Tai gali atrodyti, kaip Viena Austrijoje. Lietuvoje ir mūsų pamėgtoje Airijoje yra tas pats, kaip Amerikoje, tik Lietuvoje bankai turi daugiau valdžios pakelti procentus. Austrija mūsų kraštuose net nekvepia. Marsas mums arčiau, negu Austrija (ačiū ponui Muskui). Mūsų buvę komunistai Lietuvoje kuria gerovės valstybę, tik pamiršta pasakyti, kad kuria tik sau. (Apie mokslą-studijas-ekonomiką)
VISI KOMENTARAI 81

Galerijos

Daugiau straipsnių