Quantcast

Futbolininkai sutvarkė stumbryną Lietuvos zoologijos sode

  • Teksto dydis:

Dvi savaites Lietuvos zoologijos sode vyko intensyvūs darbai: sutvarkytas stumbrų aptvaras, atnaujintas gruntas jame, gyvūnų užimtumui specialiai paruoštos šakos ir kelmai, sutvarkytas patogus patekimas į jį. Prie šios iniciatyvos, kuria buvo siekiama pagerinti gyvenimo sąlygas šiems Lietuvoje nykstantiems gyvūnams, prisijungė 15 profesionalių futbolininkų ir verslo atstovų.

Tokią socialinę iniciatyvą suorganizavę „SMScredit.lt A lygos“ ir paramos projekto „Geridarbai.lt“ atstovai, Utenios „Utenio“, „Kauno Žalgirio“, Jonavos „Lietavos“ ir Kauno „Stumbro“ futbolininkai, klubų vadovai bei treneriai ir patys nepabūgo pasiraitoti rankovių ir imtis stumbrų aptvaro atnaujinimo darbų.

„SMScredit.lt A lyga“ nėra vien tik futbolas. Mes esame bendruomenės dalis ir jaučiame socialinę atsakomybę prieš sporto sirgalius, paprastus žmones ir, pirmiausiai, vaikus. Tiek futbolas, tiek zoologijos sodas žmonėms kelia teigiamas emocijas, todėl mes, kaip lyga, norėjome prisidėti prie gyvūnų buities sąlygų pagerinimo“, – teigia „SMScredit.lt A lygos“ prezidentas Deividas Šemberas.

Lietuvos zoologijos sodo atstovė Lina Andriuškaitė pasakoja, kad pirmiausia stumbrų aptvaras buvo atnaujinamas taip, kad į jį darbuotojams būtų galima patogiau įvažiuoti.

„Vėliau išvežėme senąjį gruntą, kuris stumbrų aptvare buvo nekeistas jau mažiausiai 4 metus. Jį gyvūnai jau buvo labai smarkiai sutrypę, kai kuriose vietose net atsirado pelkės. Norėdami tinkamai sutvarkyti stumbrų gyvenamąją aplinką, atsivežėme įspūdingą kiekį smėlio – net 40 tonų“, – sako L. Andriuškaitė.

Ji pasakoja, kad, ne ką mažiau reikšmingas buvo stumbrų žaidimų aikštelės įrengimas – „SMScredit.lt A lygos“, „Geridarbai.lt“ ir zoologijos sodo atstovai šiam tikslui specialiai ruošė kelmus ir šakas.

„Šios priemonės reikalingos tam, kad stumbrai nenuobodžiautų. Šie gyvūnai kelmus ir šakas mėgsta stumdyti ragais. Jiems tai labai gera užimtumo priemonė“, – tikina Lietuvos zoologijos sodo atstovė.

„SMScredit.lt“ marketingo vadovė, atsakinga už paramos projektą „Geridarbai.lt“, Justina Ambrasienė sako, kad šia iniciatyva bendradarbiavimas su zoologijos sodu nesibaigs.

„Organizuodami stumbrų narvo atnaujinimą, nenorėjome apsiriboti vien tik finansine parama, todėl ir patys prisijungėme prie aptvarą tvarkančių žmonių. Beje, ši iniciatyva nėra paskutinė – su zoologijos sodu ketiname bendradarbiauti ir ateityje, kad būtų gerinamos ir kitų gyvūnų gyvenimo sąlygos“, – sako J. Ambrasienė.

Stumbrų aptvaro remontą inicijavo „SMScredit.lt A lyga“ ir paramos projektas „Geridarbai.lt“. Atnaujinimo darbai truko dvi savaites, o sutvarkytame aptvare gyvena 3 stumbrai: Popsas (6 m.), Gytė (22 m.) ir Fazė (16 m.)



NAUJAUSI KOMENTARAI

Marija3

Marija3 portretas
Šaunuoliai futbolininkai, linkiu sėkmės.

Jonas

Jonas  portretas
Ko jus tokie pikti . Tuoj ir keiksmai ,kad "pokazucha " Tegul ir tai ,bet argi gyvunams negeriau ,negraziau ?

šaunu

šaunu portretas
kad kiekvienas nors po mažą darbą labdarai
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių