Quantcast

Fiksuoja kauniečiai: nukrito Laisvės alėjos fontano kraštą dengusios plytelės

  • Teksto dydis:

Šeštadienio pavakarę kauniečių dėmesį patraukė gegužės pradžioje pradėjęs veikti Laisvės alėjos fontanas. Dvi masyvios jo šonus dengiančios plytelės nukrito ant grindinio, viena suskilo per pusę. Kol kas neaišku, ar jos neatlaikė vasariško karščio, ar buvo prikištos piktavalių rankos.

Apie pamatytą vaizdą pamėgtoje promenadoje kaunietis Linas portalo kauno.diena.lt redakciją informavo rugpjūčio 8-osios pavakarę.

„Jei taip greitai pradėjo byrėti muzikinis fontanas, kas laukia rekonstruotos Laisvės alėjos? Keista, kad modernus fontanas byra. Rangovas turėtų taisyti broką“, – piktinosi vyras.

Sekmadienio rytą žurnalistams susisiekus su bendrovės „Kauno švara“ avarinės tarnybos atstovais, paaiškėjo, kad apie įvykį pranešta nebuvo.

„Vakar niekas neskambino, bet šiandien, kai sužinojome, į vietą nuvažiuos budintis darbuotojas, užfiksuos, jei bus įmanoma, kažką sutvarkys, lokalizuos avarinę situaciją ir perduosime ataskaitą atsakingiems asmenims dėl fontano sutvarkymo“, – sakė „Kauno švaros“ avarinės tarnybos darbuotoja.

Pasak Kauno apskrities pareigūnų, pranešimas apie nuo Laisvės alėjos fontano nukritusias plyteles taip pat nebuvo gautas. „Tokio pranešimo dėl turto sugadinimo neturime. Jei „Kauno švaros“ atstovai važiuos į vietą, gal mus išsikvies papildomai“, – teigė Kano apskrities Vyriausiojo policijos komisariato (VPK) budintis.

Išmanūs vandens purslai

Primename, kad atnaujinus Laisvės alėjos fontaną ir gegužės 7 dieną vėl leidus jam veikti, kauniečiai galėjo pamatyti įrengtas modernias technologijas, leidžiančias įvairiai programuoti į viršų kylančias vandens sroves. Jos atvėrė galimybes keisti fontano šokį ir jį lankytojams vis pristatyti tarsi naujai atgimstantį kūrinį.

Dar vykdant rekonstrukciją architektai pasakojo, kaip fontanas atrodys. Pasak jų, buvo nuspręsta išlaikyti tą pačią burbulų ir fontano baseino kompoziciją, nes tai – meno kūrinys, tapęs Kauno atviruku. Tačiau ir šie fontano elementai buvo atnaujinti, dabar lankytojų dėmesį traukia blizgūs burbulai.

Visgi, fontano esmė – vanduo, todėl čia pasitinka pokyčiai. Seniau fontanas čiurleno tik vienu ritmu, iš apačios pakutendamas fontano viduryje esančių burbulų apačias.

Tačiau dabar fontano purslų galimybės bus neribotos, viską galima programuoti ir šokdinti vandens čiurkšles įvairiomis formomis, tiek šaunant į viršų, tiek sumažinant srovę ir paliekant ją sroventi. Be to, vandens šokį dabar papildė ir šviesos elementai, kurie taip pat gali keistis.

„Tuo jis yra naujas ir atrodo visai kitaip. Galimybės, kaip paleisti sroves, yra didžiulės. Nuo programos parinkimo vanduo galės šauti ir į viršų, ir čiurlenti žemesnėmis srovėmis, reaguoti į muziką. Įvairus kintamas apšvietimas taip pat kurs savo aurą. Šiuolaikinės technologijos visa tai leidžia laisvai padaryti“, – portalui kauno.diena.lt anksčiau yra pasakojusi architektė Asta Kiaunienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

sss

sss portretas
tokia bėda ne bėda

<>

&lt;&gt; portretas
Matijošaitis daug tokių "darbų" kauniečiams paruošęs..."Kaunas tvarkosi"

>rty< \\\\\.../////

&gt;rty&lt;   \\\\\...///// portretas
Kvailio 'pastebėjimas'.
VISI KOMENTARAI 70

Galerijos

Daugiau straipsnių