Quantcast

Fiksuoja kauniečiai: kas nuo „Akropolio“ stovėjimo aikštelės fotografuoja eismo dalyvius?

  • Teksto dydis:

Internautai socialiniame tinkle „Facebook“ dalijasi vaizdo įrašais ir nuotraukomis, kuriose užfiksuotas iš prekybos centro „Akropolis“ stovėjimo aikštelės eismo dalyvius fotografuojantis vyras.

Vaizdo įraše matyti kapišonu užsidengęs vyras, fotoaparatą nutaikęs į Karaliaus Mindaugo prospektu judančius eismo dalyvius. 

„Vos fotiko iš baimės nepaleido. Geras šitas“, – vaizdo įrašą komentavo Mindaugas.

„Tai va kaip aš baudą gavau“, – rašė Jurgita.

„Saugo nuo nepavyzdingų vairuotojų, gelbėja gyvybes“, – nuomone dalijosi Mindaugas.

Susisiekus su Kauno apskrities Komunikacijos poskyrio vedėja Odeta Vaitkevičiene, ji įvardijo, kad eismo dalyvius fotografuojantis asmuo yra policijos pareigūnas.

„Taip, jūsų pateiktame įraše matomas policijos pareigūnas. Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos pareigūnas vykdė ne viešą patruliavimą. Tokią teisės pažeidimų fiksavimo formą numato teisės aktai“, – informavo policijos atstovė.

 

 

O. Vaitkevičienės teigimu, policijos pareigūnai nuolat vykdo tiek viešo, tiek neviešo pobūdžio priemones, skirtas įvairiems Kelių eismo taisyklių pažeidimams išaiškinti (naudojimasis mobiliojo ryšio telefonais, lenkimas, ištisinės juostos kirtimas ir kt.).

Policijos atstovės paprašėme situaciją pakomentuoti plačiau: ką reiškia terminas „ne viešas patruliavimas“, kaip vyksta šis procesas ir ar pareigūnas gali patruliuoti be uniformos. 

„Neviešasis patruliavimas – patruliavimas, kurį policijos pareigūnai atlieka specialiomis spalvomis nenudažytu ir policijos skiriamaisiais ženklais nepažymėtu automobiliu, motociklu, kita transporto priemone ar pėsčiomis, vilkėdamas civilinius drabužius (tarnybinis šaunamasis ginklas ir specialiosios priemonės nešiojamos taip, kad jų negalėtų matyti kiti asmenys). Pareigūnas neviešojo patruliavimo metu fiksuoja pažeidimus techninėmis priemonėmis, juos suveda į Administracinių nusižengimų registrą, ko pasekoje transporto priemonės savininkui būna suformuojamas administracinio nusižengimo protokolas ir jis jį gauna paštu“, – vardijo O. Vaitkevičienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

A

A portretas
Bomzas.

rūpestis kvailelių?

rūpestis kvailelių?  portretas
Gal tai tik rūpestis kvailelių? Manau , kad kiekvienas protingas žmogus į nekreiptų jokio dėmesio. Viešoje vietoje galima fotografuoti ir filmuoti.

EdmundasTulcevičius

EdmundasTulcevičius portretas
Na ir suranda žmonės sau galvosūkių , filmuoja ir tegul filmuoja , nereikia iš musės daryti dramblį .
VISI KOMENTARAI 27

Galerijos

Daugiau straipsnių