Quantcast

Fiksuoja eiles prie didžiųjų prekybos tinklų parduotuvių: pamatytumėte, kas viduje dėjosi – mėsmalė!

Mažosioms parduotuvėms skaičiuojant patalpų kvadratus ir galimą pirkėjų skaičių, skaitytojai siunčia vaizdus, savaitgalį užfiksuotus didžiųjų tinklų parduotuvėse.

Savaitgalis su eilėmis

Spūstys šalia pagrindinių įėjimų, eilės prie atsiskaitymo kasų ir jokių atstumų tarp pirkėjų – per kelias dienas redakciją pasiekė ne viena nuotrauka su panašiais vaizdais, nufotografuotais didžiųjų prekybos tinklų parduotuvėse. Žmonės piktinosi, jų manymu, nelogiškais valdžios sprendimais, kurie vieniems prekybininkams leidžia lobti, kitus gi stumia į bankrotą.

„Sąmoningai, penktadienį ir šeštadienį aplankiau bent kelias didžiųjų tinklų parduotuves. Nustebino ne tik pastarųjų abejingumas esamai situacijai, bet ir žmonių sąmoningumo stoka. Vieni į parduotuves eina kaip muziejus, kiti lipa per galvas taip, lyg maistas ten būtų dalinamas nemokamai“, – portalui laišką atsiuntusi kaunietė stebėjosi miestiečius užvaldžiusiu bandos instinktu.

Tarkim, šeštadienio popietę prie pagrindinio įėjimo į vieno didžiojo prekybos tinklo parduotuvę Savanorių pr., pirkėjų eilė nusidriekė net lauke. Nepaisydami jokių atstumų, vienas šalia kito, apsaugos darbuotojo leidimo eiti vidun laukė kelios dešimtys pirkėjų. Moteris tai užfiksavo mobiliuoju telefonu. Už poros kilometrų nutolusioje, keliolika kartų mažesnėje parduotuvėje tuo pat metu sukiojosi vos vienas kitas žmogus.

 

 

Lygūs ir lygesni

„Sakysite, kad maža parduotuvė negali pasiūlyti to, ką turi didieji tinklai? Taip, žinoma. Apmaudu tik dėl vieno, kad šiame žaidime išskiriami pavieniai žaidėjai, – Skaitytojo priminė ne kartą girdėtą citatą iš Džordžo Orvelo romano „Gyvulių ūkis“, puikiai iliustruojančią šių dienų realybę. – Visi gyvuliai lygūs, bet kai kurie lygesni už kitus. Kol kažkas piktinasi, kad parduotuvės, iki tol prekiavusios namų apyvokos ir remonto reikmenimis į savo asortimentą įtraukė maisto produktus, kitos parduotuvės sėkmingai prekiauja ne tik sūriu, pienu, duona ar mėsa, bet ir puodais, lygintuvais, valytuvais, tačiau dėl to niekam nekliūva.“

 

 

Antai, metų pabaigoje Pietų Londone, Streathame, esančiose „Tesco“ parduotuvėse atsirado užkardos, pirkėjams neleidžiančios įsigyti žiemos sezonui skirtų drabužių, žaislų ir namų apyvokos daiktų. Vadovybė savo sprendimą pagrindė tuo, kad visos išvardintos grupės karantino metu priskiriamos neesminėms prekėms. Tokiu pat pavyzdžiu pasekė ir daugiau Europos šalių.

Vieni į parduotuves eina kaip muziejus, kiti lipa per galvas taip, lyg maistas ten būtų dalinamas nemokamai.

„Pas mus gi kitaip. Negana to, kad tam tikrose maisto prekių parduotuvėse galima įsigyti daiktų, priskiriamų neesminėms prekėms, sąvoka „saugumas“ ten taip pat pamirštama“, – rašė moteris.

Pavyzdys – mažylės

Virusologai, o jiems įkandin ir prekybininkai ne kartą patikino, kad rizika užsikrėsti prekybos centruose – maža. Visgi, skaitytoja pasigedo pastarųjų atsakingumo pandemijos akivaizdoje.

Kaunietės manymu, vienintelis dalykas ką šiuo metu užtikrina didžiųjų prekybos tinklų parduotuvės – tai švarios pirkinių vežimėlių rankenos. Dezinfekciniais skysčiais darbuotojai jas purškia uoliai, tuo metu atstumų tarp pirkėjų, priešingai nei mažose maisto prekių parduotuvėse, niekas neužtikrina.

Skaitytojų nuotr.

„Šalia mano namų yra nedidelė maisto prekių parduotuvė. Pamatytumėte, kaip apsaugos darbuotojas ir pardavėjos ten kontroliuoja pirkėjus! Sudrausmina, jei žmonės neteisingai dėvi kaukes, liepia paeiti kelis žingsnius atgal, jei pirkėjai būna per arti vienas kito, – Didžiosiose maisto prekių parduotuvėse moteris to pasigedo. – Tik šiandien vienoje tokioje parduotuvėje sustabdė prie durų ir neleido eiti, bet jau po akimirkos pro duris suvirto maždaug dvidešimt ar trisdešimt žmonių vienu metu. Pamatytumėte, kas viduje dėjosi. Mėsmalė!“


Šiame straipsnyje: prekybos centraieilės prie didžiųjų prekybos centrųfiksuoja eilesKauno prekybos centraiskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

piktas

piktas portretas
Vyriausybe turetu priimti istatyma, kad pandemijos metu dirbtu visos PC kasos. Nesilaikant istatymo tokius PC uzdaryti menesiui. Nenormalu kai dirba tik viena is 4 ar 5 kasu, o eileje 20 pirkeju.

hmmm

hmmm portretas
Niekur nesu mates kad vezimeliu rankenas kas nors valytu ar nupurkstu dezinfekciniu skysciu.

nesuprantu kodel leidziama

nesuprantu kodel leidziama portretas
pirkiniu vezimeliu vezti vaikus purvinais batais,tu vezimu nieks nevalo,nebent tik rankenas.
VISI KOMENTARAI 57

Galerijos

Daugiau straipsnių