Quantcast

F2 vandens formulių lenktynės: kas laimėjo pirmą etapą?

Techninės problemos sutrukdė Edgarui Riabko sėkmingai pradėti motorlaivių "Formulės 2" (F2) pasaulio čempionatą.

"Per kvalifikacijos varžybas pastebėjau, kad motorlaivis stokoja galios. Patikrinome kuro tiekimo sistemą ir jungtyje prie bako radome gumos gabaliukų. Manome, kad dėl to varikliui buvo tiekiama nepakankamai kuro", - papasakojo E.Riabko.

Tačiau neišgelbėjo ir kitas motoras - modifikuotas, kurio iš Belgijos E.Riabko komanda "F2-Hegelmann-LT" sulaukė iki varžybų likus vos vienai dienai.

Kvalifikacijos lenktynes Kauno mariose Lietuvos atstovas tarp 25 dalyvių užbaigė tik 24-as. Nepavyko atsigriebti ir per paguodos plaukimą: E.Riabko užėmė septintą vietą, o į dvidešimties finalininkų grupę po šio etapo pateko keturi sportininkai.

Finalo laimėtojas paaiškėjo tik po teisėjų sprendimo. Kai norvegą Tobiasą Munthe-Kaasą bendražygiai jau sveikino su pergale, arbitrai nusprendė: jis pažeidė lenktynių taisykles - užkliudė trasą žymėjusį plūdurą.

Bauda nubloškė T.Munthe-Kaasą į devintą vietą, o triumfavo 2018-ųjų pasaulio vicečempionas Rashedas Al Qemzi iš Jungtinių Arabų Emyratų (JAE). Jis pelnė 20 įskaitinių taškų. Antrą vietą užėmė švedas Danielis Segenmarkas (15 tšk.), trečiąją - olandas Ferdinandas Zandbergenas (12 tšk.).

Įskaitinius taškus taip pat uždirbo Brentas Dillardas (JAV, 9 tšk.), Owenas Jelfas (Didžioji Britanija, 7 tšk.), Ola Petterssonas (Švedija, 5 tšk.), Duarte Benavente (Portugalija, 4 tšk.), Konstantinas Ustinovas (Rusija, 3 tšk.), T.Munthe-Kaasas (2 tšk.) ir Nikita Lijcas (Latvija, 1 tšk.).

Antras motorlaivių F2 pasaulio čempionato etapas numatytas rugpjūčio 2-4 d. Norvegijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių