Quantcast

Europos prospekto žiedinėje sankryžoje – kauniečius stebinantys augalai

Kauniečiai atkreipė dėmesį į neseniai sutvarkytą Europos prospekto žiedinę sankryžą. Jos viduryje geltonuoja augalai, primenantys rapsus, tad praeiviai stebisi, ar tokiems augalams mieste vieta.

„Rekonstruoto Europos prospekto žiedinėje sankryžoje ir aplink ją, kur įprastai būna gėlės ar bent jau paprasta veja, dabar žydi garstukas. Tikiuosi, kad tai jis, nes šiaip jį paprasta supainioti su rapsais. Galbūt Aleksoto seniūnija žemės ūkiu užsiima?“ – rašė portalo kauno.diena.lt skaitytojas Rytis.

Vyras tikino, kad geltonieji augalai auga tiek vidinėje žiedinės sankryžos dalyje, tiek ir ties šaligatviais.

„Mintys labai tokios dviprasmiškos. Iš dalies gal ir įdomiai atrodo ta geltona spalva mieste, bet iš kitos pusės tai labiau vertinu kaip netvarkingumą, apsileidimą. Kažkaip nesuprantu sprendimo pasėti garstuką vietoj žolės“, – mintimis pasidalijo kaunietis.

Vyčio Šulinsko nuotr.

Kauno miesto savivaldybės atstovai tikino, kad minėtoje Europos prospekto vietoje žalieji plotai bus apželdinti kitais augalais.

„Europos prospekto žiedinėje sankryžoje rekonstrukcijos darbai neužbaigti, bet ateityje turėtų augti žalia veja“, – komentavo Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Primename, kad prieš keletą metų šiais geltonaisiais augalais kauniečiai stebėjosi ir Šiaurės prospekte. Tuomet sutvarkius šią miesto arteriją, skiriamojoje juostoje suvešėjo taip pat į rapsus panašūs augalai. Tąkart miesto atstovai aiškino esą atvežus dirvožemį, jame buvo per didelė koncentracija piktžolių, todėl jos greičiau užaugo nei žolė. Ilgai laukti nereikėjo ir darbininkai geltonąsias pievas nušienavo.


Šiame straipsnyje: Europos prospektasžiedinė sankryžaRapsaiaugalaiskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

nu ir ka?

nu ir ka? portretas
o man grazu

QWX

QWX portretas
Kaunas gražėja ne dienomis, bet valandomis. Šaunuoliai kauniečiai...

x

x portretas
Na man žymiai įdomiau nei ta nusibodusi veja. Žmogui vis kas netinka, ryškiai neturi ką veikti.
VISI KOMENTARAI 32

Galerijos

Daugiau straipsnių