Quantcast

Europos krepšinio vicečempionai Kaune pagerbti apdovanojimais ir patrankos salvėmis

Sidabrinė Lietuvos krepšinio rinktinė šiandien pagerbta Kaune. Į miesto rotušę buvo pakviesti visi Kaune gimę, augę krepšininkai, treneriai, gydytojai ir kiti komandos nariai.

Sidabrinė Lietuvos krepšinio rinktinė šiandien pagerbta Kaune. Į miesto rotušę buvo pakviesti visi Kaune gimę, augę krepšininkai, treneriai, gydytojai ir kiti komandos nariai. Tačiau iš krepšininkų ceremonijoje galėjo dalyvauti tik Mantas Kalnietis.

Lietuvos garbę čempionate šįmet gynė net keturi kauniečiai: M. Kalnietis, Jonas Mačiulis, Donatas Motiejūnas ir Linas Kleiza, kuris buvo išrinktas į geriausių čempionato žaidėjų simbolinį penketuką. 

Pasveikinti krepšininkų į Kauno rotušės aikštę sugužėjo nemažai krepšinio gerbėjų, kurie tikėjosi ne tik paspausti ranką mylimiems sportininkams, bet ir padėkoti už jų įspūdingas pergales. Sirgaliai, gausiomis ovacijomis sutikę rinktinės įžaidėją M. Kalnietį, savo meilę demonstravo ir iškalbingu plakatu: „Mantai, tu geriausias“.

„Jūs – mūsų pasididžiavimas. Lietuvos krepšinio rinktinės branduolį kaip visada sudarė kauniečiai, todėl mums dar didesnė garbė. Ačiū jums už pergales“, – dėkojo ir sėkmės linkėjo Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Visus krepšininkus, trenerio asistentą Gintarą Krapiką bei komandos vadybininką Juozą Petkevičių – Juozuką Kauno miesto meras apdovanojo III laipsnio Santakos garbės ženklais. J. Mačiuliui skirtą apdovanojimą atsiėmė jo tėvai, nes jis pats taip pat negalėjo dalyvauti.

Komandos vadovui Pauliui Motiejūnui, gydytojui Vyteniui Trumpickui, fizinio rengimo treneriui Sigitui Kavaliauskui bei komandos masažuotojui Aleksėjui Peleckiui buvo įteikti burmistro Jono Vileišio pasidabruoti medaliai.

M. Kalnietis visos komandos vardu padėkojo kauniečiams už palaikymą ir tikėjimą jų pergale. Krepšininkas Kauno merui padovanojo savo penktu numeriu pažymėtus marškinėlius, su kuriais jis žaidė čempionate.

Pagerbimo ceremoniją vainikavo trys patrankos salvės: viena skirta rinktinės garbei, antroji – Kauno miestui ir trečioji – Lietuvai.

Garbė iššauti salves buvo patikėta Lietuvos krepšinio rinktinės nariams. Prieš M. Kalniečiui iššaunant pirmąją, sirgaliai garsiai skandavo „Mantai, už sidabrą!”. Antrąją salvę iššovė treneris G. Krapikas, o paskutiniąją – ilgametis rinktinės simbolis Juozukas.

M. Kalnietis ir D. Motiejūnas savo karjeroje pirmą kartą iškovojo Europos čempionato medalius, kiti du kauniečiai krepšininkai jau turi bronzos medalius, iškovotus 2007 m. Ispanijoje vykusiame čempionate.

– Mantai, nedalyvavai rinktinės pagerbime Prezidentūroje, tad kodėl atvykai į Kauną? – pasiteiravome M. Kalniečio.

– Kaunas yra mano namai. Poryt išvažiuoju į Krasnodarą, tad buvo visokių nebaigtų reikalų, todėl ir negalėjau dalyvauti Vilniuje vykusiame pagerbime.

– Ką tau reiškia šis laimėjimas, pirmasis sidabro medalis?

– Žinoma, smagu, kad laimėjome sidabro medalius. Malonu, kad apdovanojimu džiaugiasi ne tik Kaunas, bet ir visi mūsų sirgaliai.

– Ar su komandos draugais po finalo bent jau pakėlėte alaus bokalus už iškovotus medalius?

– Juk tai labai didelis laimėjimas, tad aišku, kad šventėm, bet neužsišventėm. Praeis kelios dienos ir prasidės naujos varžybos, reikia ruoštis naujam sezonui su krepšinio klubu.

– Ar nevargina visi šie oficialūs priėmimai, nuolatiniai sveikinimai?

– Nė kiek nevargina, kaip tik džiugina, nes jų nebūtų, jeigu komanda nebūtų iškovojusi medalių. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Matijošius

Matijošius portretas
p. Krapikienei reiktu paskaityti etiketo vadovėlius, prezidentūra (tas pats galioja ir Kauno Rutušei) yra vieta, kur reikalaujamas tam tikras aprangos kodas-kelnių ar sijono kostiumas ar dalykinio stiliaus suknelė moteriai-pasikonsultuokit su protokolo žinovu p. Lydeka, čia ne Frankfurto kavinė, į kurią galima eiti į batus sukištomis kelnėmis-tai didžiulis neišprūsimas

GĖDA

GĖDA portretas
Pamirštama net paminėti prof. Rimtauto Gudo pavardė, kai tuo tarpu eilę metų minima tik gyd. Vytenio Trumpicko pavardė,kuriam šį kartą įteiktas Kauno miesto burmistro Jono Vileišio pasidabruotas medalis... Tikra neteisybė... Gėda...

zene iui

zene iui portretas
Ar esi matęs ekskavatoriaus kaušą, tokį atsivėpusį su geležiniais dantimis apačioje? Tai ten Tu :)
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių