Quantcast

Europos jaunių čempionės – irkluotoja ir iš Kauno, ir iš pakaunės

  • Teksto dydis:

Iš Europos jaunių irklavimo čempionato Kauno rajono sporto mokyklos auklėtinė Dovilė Rimkutė sugrįžo su aukso medaliu. Jį iš Vilkijos kilusi mergina iškovojo kartu su porininke kauniete Ugne Juzėnaite.

Jos buvo nepralenkiamos merginų dviviečių porinių (JW2x) valčių klasėje. Antrus metus irkluojančios kartu, pagrindiniame finale jos aplenkė visas varžoves ir tapo Europos čempionėmis. Jų laikas 2000 m distancijoje buvo 7:07,41, antros liko Italijos irkluotojos 7:08,52 ir trečią vietą iškovojo Vokietijos irkluotojos. Jų laikas 7:10,19. Po jų sekė  Belgijos, Baltarusijos ir Graikijos irkluotojos.

Gegužės 18–19 d. Vokietijos mieste Esene vykusiame Europos jaunių irklavimo čempionate startavo trys Kauno rajono sporto mokyklos trenerių Editos ir Antano Lavickų auklėtiniai: Dovilė Rimkutė, Titas Mašanauskas ir Justas Kuskevičius. Jie visi – iš pakaunės.  Dovilė yra gimusi Vilkijoje, ten pragyveno 13 metų. Vėliau persikėlė į Domeikavą, mokėsi šios gyvenvietės gimnazijoje. Kad sportuoti būtų patogiau, antrus metus Dovilė mokosi Kauno Gedimino sporto ir sveikatinimo gimnazijoje.  

Čempionate sėkmingai startavo ir zapyškietis T.Mašanauskas. Titas dviviečių porinių valčių klasėje (JM2x) užėmė šeštąją vietą. J.Kuskevičius keturviečių porinių valčių klasėje pelnė 8-ąją vietą. Šis Babtų gimnazijos moksleivis gyvena Panevėžiuke.

„Didžiuojamės sportininkų pasiektais rezultatais ir lauksime Pasaulio jaunių čempionato, kuris rugpjūčio viduryje vyks Japonijos sostinėje Tokijuje,  Olimpiniame irklavimo kanale“, – sakė treneriai E. ir A.Lavickai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ačiū

Ačiū portretas
Sveikinimai ir ačiū!

Joana

Joana portretas
Abi labai svarbios . Šaunuolės Ugnė ir Dovilė

Ingrida

Ingrida  portretas
Šaunuolės
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių