Quantcast

Erudito licėjaus mokiniui patvirtintas COVID-19

  • Teksto dydis:

Koronavirusas vis labiau plečiasi švietimo įstaigose. Virusas palietė ir Kauno centre veikiančio Erudito licėjaus mokinį.

Užsikrėtė mokinė

Paaiškėjo, kad tarp rugsėjo 22-ąją dieną patvirtintų atvejų yra užsikrėtusi ir Kaune veikiančios Erudito mokyklos mokinys. Visa klasė turės izoliuotis, kol paaiškės, ar nėra daugiau užsikrėtimų. Miesto atstovai teigė, kad licėjaus mokytojams sudarytos sąlygos mobiliajame tyrimų punkte atlikti testus tam, kad galėtų toliau tęsti darbus.

„Erudito licėjus – privati ugdymo įstaiga, savarankiškai besitvarkanti vidaus klausimus. Klasės, kurioje vaikui užfiksuotas COVID-19 atvejis, mokiniai izoliavosi, o Kauno savivaldybė sudarė išskirtines sąlygas visiems mokytojams skubiai išsitirti dėl COVID-19 miesto mobiliajame patikrų punkte, kad pedagogai galėtų būti tikri dėl savo sveikatos ir jaustųsi ramūs tęsdami darbus.

Savivaldybės atstovai savo ruožtu teiravosi licėjaus administracijos dėl papildomos pagalbos, tačiau kol kas tokio poreikio įstaigos atstovai neišreiškė. Bet kokiu atveju esame pasirengę pagelbėti, jei tik prireiktų.

Tuo metu savivaldybės administracijoje daliai bendradarbių, galėjusių turėti tiesioginį kontaktą su kolege, kurios atžalai diagnozuota liga, vakar leista dirbti nuotoliniu būdu iš namų. Tačiau vos tik sulaukus kolegei atlikto tyrimo rezultatų ir paaiškėjus, kad testas neigiamas, šiandien visas skyrius jau sugrįžo ir sėkmingai tęsia darbus įprastu režimu“, – portalui kauno.diena.lt komentavo Kauno ekstremalių situacijų ir operacijų centro vadovas Paulius Keras.

Erudito licėjus šiais metais dalį mokinių perkėlė į kitas patalpas, tad mažesnių klasių mokiniai mokosi pagrindiniame mokyklos pastate, adresu J.Gruodžio g. 9, o 7–11 klasių mokiniai – J.Gruodžio g. 3 pastate. Taip buvo siekiama suvaldyti mokinių srautus.

Portalas kauno.diena.lt pasiteiravo, kokių veiksmų Erudito licėjus imsis toliau tam, kad būtų užkirstas kelias galimam infekcijos plitimui. Taip pat pasiteiravome, ar nebus laikinai vykdomas nuotolinis mokymas.

„Mes esame pasirengę aiškų planą, kaip veikti tokiose situacijose. Visi sprendimai jau priimti vakar: trys šeštos klasės nuo šiandien ryto mokosi nuotoliniu būdu, klasės dezinfekuotos rankiniu ir purškiamuoju (sauso rūko technologija) būdais, naudojant ligoninėms skirta dezinfekcine priemone, visi licėjaus mokytojai nuo vakar testuojami dėl COVID -19“, – nurodė Erudito licėjaus direktorius Nerijus Pačėsa.

Plitimas švietimo įstaigose

BNS skelbė, jog praėjusią parą koronavirusas nustatytas ir daugiau švietimo įstaigų. Pranešama, jog Kazio Griniaus progimnazijoje Kaune patvirtinti keturi atvejai vienos klasės mokiniams.

Jie buvo izoliacijoje. Iš viso su šiuo židiniu siejami penki atvejai. Kiek anksčiau koronavirusas buvo įsisukęs į Jono Pauliaus II mokyklą.

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras praneša, jog per pastarąją parą Lietuvoje nustatyta 73 nauji COVID-19 atvejai. Iš jų 50 siejama su jau esamais koronaviruso židiniais.


Šiame straipsnyje: koronavirusasKoronavirusas LietuvojeCOVID-19 saviizoliacijaErudito licėjusmokiniai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Petras

Petras portretas
Tą licėjų laikas visiškai panaikinti, nes jame užsikrečiama ne pirmą kartą. Kur matyta - restoranas ir klasės vienoje teritorijoje?

to Janina

to Janina portretas
Kur tie būriai serganciu? Kazko nematau. Tamstai smegenis išplovė

nu tie

nu tie portretas
Testai sian nustato, ryt nebenustato, liepia karantinuotis vistiek.ziurint koks pateks tyrimui uzkrestas ar ne. Kam turet rupescou ir tirtis?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių