Quantcast

Apibendrino: sušalusių ar paslydusių nelaimėlių – nedaug

Dažnas kaunietis per šventes ir tarpušvenčiu mėgaujasi žiemos malonumais ir kartais pamiršta atsargumą. Tiesa, nušalimų ar dėl slidžios dangos traumų patyrusių nelaimėlių bangos Kauno medikai nefiksuoja.

LSMU Kauno ligoninės Komunikacijos ir rinkodaros skyriaus vadovas Saulius Tvirbutas  teigė, kad pastarosiomis dienomis yra gana ramu. „Antradienio parą buvo 142 kartus kreiptasi dėl įvairių traumų (tiek dėl planinių konsultacijų, tiek pirminių, tiek iškart po įvykių), dešimt žmonių paguldyta į ligoninę, – teigė ligoninės atstovas. – Įprastas darbo ritmas, medikai nukentėjusiųjų antplūdžio nejaučia. Per parą po staigaus ir neplanuoto įvykio kreipiasi po 30–40 asmenų.“

Dažniausios traumos – paslydus, pargriuvus, nutikusios buityje ar gatvėje. Nušalimų atvejų nebuvo. Šventės, anot S.Tvirbuto, taip pat buvo ramios – per parą iškart po įvykusios traumos vidutiniškai kreipdavosi apie 40 asmenų. Anot ligoninės atstovo, žmonės dabar atsargesni, tad didelių nukentėjusiųjų antplūdžių Kaune šiemet beveik nebuvo – tiesa, gausiau nelaimėlių pasipylė vieną vakarą prieš kelias savaites, kai stipriai ir greitai pašalo.

Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės Kauno klinikų Skubios pagalbos skyriaus vadovas Linas Darginavičius teigė, kad per pastarąsias dienas didesnio pacientų skaičiaus, kurie kreiptųsi į Skubios pagalbos skyrių dėl patirtų sužalojimų paslydus ar pargriuvus, nesulaukta.

„Išskirtinių ir tragiškų atvejų taip pat nebuvo. Vienas asmuo kreipėsi dėl plaštakos nušalimo ir po vizito buvo išleistas gydytis namo. Trys pacientai patyrė viso kūno sušalimus, kurie po apžiūros nusiųsti gydytis į kitas ligonines“, – sakė L.Darginavičius.

Išskirtinių ir tragiškų atvejų taip pat nebuvo.

Kauno miesto greitosios medicinos pagalbos stoties direktoriaus pavaduotoja medicinai Ilona Kajokaitė taip pat tikino, kad pastarosios dienos yra ramios.

„Per pastarąsias dienas nebuvo daugiau sušalusių žmonių, lyginant su praėjusiais metais, nes šalčiai dar nėra labai stingdantys ir grėsmingi. Kaip ir kiekvienais metais, per parą kreipiasi vienas du žmonės, ir tai ne kiekvieną dieną“, – teigė I.Kajokaitė.

Paslysti, nukristi, susižeisti, susižaloti, ypač jei avimi netinkami batai, šaltuoju metų laiku yra didesnė tikimybė, tad gatves ir šaligatvius padengus ledui ar iškritus sniegui daugiau nelaimėlių prireikia ir medikų pagalbos. „Dėl žmonių, patyrusių traumų, maksimalaus antplūdžio nejaučiame. Jeigu būna plikledis, tai traumų pasipila, bet pastarosios dienos buvo geros. Kaip ir kiekvienais metais, nepriklausomai nuo to, kaip gerai būtų valomi keliai, padidėja eismo įvykių tikimybė. Pastaruoju metu – sudėtingi ir sunkūs atvejai, kur būna ir žmonių aukų“, – sakė Kauno miesto greitosios medicinos pagalbos stoties atstovė. Kaip jau buvo skelbta, per Kūčias vienas nelaimėlis gatvėje buvo rastas pargriuvęs ir sušalęs. Maždaug 40 metų vyrą žmonės rado gruodžio 24 d. 8–9 val. ryto. „Šis žmogus rastas jau miręs, tad labai sunku pasakyti, kas jam nutiko“, – sakė specialistė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių