Quantcast

Džiaugiasi pasiektais rezultatais: Kaune ir Kauno rajone padaugėjo sportuojančių

  • Teksto dydis:

VšĮ „Kauno kovos menų akademija“ baigia įgyvendinti projektą, bendrai finansuojamą Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurį administruoja Švietimo mainų paramos fondas.

Projektas pradėtas vykdyti 2020 metų rugsėjo 3 dieną, planuojama jo pabaiga – 2021-ųjų gruodžio 31-oji. Kaip teigiama, juo skatinamas reguliarus fizinis aktyvumas kovos menų sporto veiklose Kauno miesto ir rajono bendruomenėje įtraukiant skirtingo amžiaus asmenis, tarp jų – ir turinčius negalią.

Nuo projekto pradžios įsigytas kokybiškas trūkstamas kovos menų sporto inventorius. 259 Kauno miesto ir rajono vietovės bendruomenės nariai dalyvavo sporto projekto veiklose ir reguliariai sportavo kovos menų treniruotėse. „Kauno kovos menų akademijoje“ jie buvo priimami sportuoti į įvairaus amžiaus grupes. Čia vyko dziudo, karatė, tekvondo treniruotės, taip pat – jogos, kinų gimnastikos, cigun kvėpavimo pratimų užsiėmimai.

Suformuota dvylika grupių, kurioms treniruotės vykdytos tris kartus per savaitę. Kiekvienos treniruotės trukmė – pusantros valandos. Kauniečiams pageidaujant, sportuoti buvo priimami vaikai nuo penkerių metų, mokyklinio amžiaus vaikai, suaugę asmenys, senjorai bei šeimos. Didelis dėmesys projekte buvo skiriamas vaikų ir jaunimo fiziniam aktyvumui. Projektas skatino vaikų ir jaunimo (iki 29 m. amžiaus) fizinį aktyvumą kovos menų sporte. Vaikai ir jaunimas iki 29 m. sudarė 55 proc. visų dalyvių.

Taip padidėjo sportuojančių asmenų dalis Kauno mieste ir rajone. Prie sporto projekto veiklų organizavimo ir vykdymo prisidėjo sporto savanoriai. Į sportuojančių grupes buvo įtraukta keturiolika neįgaliųjų.

Projektas užtikrino Kauno miesto ir rajono bendruomenės sveikos gyvensenos per fizinį aktyvumą ir kovos menų sportą skatinimą, kovos menų sporto plėtrą. Taip pat didino reguliariai sportuojančių asmenų šalyje skaičių – jų laisvalaikis tapo turiningesnis, pagerino Kauno miesto ir rajono bendruomenės gyventojų – nuo vaiko iki senjoro, o taip pat ir neįgaliųjų fizinę ir psichikos sveikatą bei gyvenimo kokybę.

„Pradedantys kovos menų sportą, šioje veikloje pasiliks ilgam, o akademija suteiks sąlygas nuolatinio pobūdžio kovos menų sportui, kad tai taptų gyvenimo būdu“, – žada projekto įgyvendintojai.

Pasak jų, „Kauno kovos menų akademija“ kovos menų fizinio aktyvumo veiklas planuoja tęsti ir po projekto įgyvendinimo pabaigos, nes kovos menai yra akademijos komandos gyvenimas.

„Projektui pasibaigus akademija ir toliau vykdys kovos menų treniruotes, didins Kauno miesto ir rajono bendruomenės gyvybingumą per kovos menų sportą ir plėtos kovos menų sporto šakas“, – pridūrė organizatoriai.

Prie projekto įgyvendinimo prisidėjo:

– Lietuvos neįgaliųjų plaukimo federacija;

– SVEIKATOS IR INTEGRACIJOS KLUBAS;

– Lietuvos shotokan karate federacija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių