Quantcast

Dviračių takų tinklas Kaune plečiasi: netrukus bus patogu pasiekti abu Neries krantus

  • Teksto dydis:

Kauno miesto savivaldybė praneša, kad dviračių takai toliau raizgo miestą ir artimiausiu metu sujungs abu Neries upės krantus. Vienoje pusėje jau baigiama tvarkyti Neries krantinės parką, o Jonavos gatvę dviratininkai jau seniai atradę, tad dabar bus patogi kelionė abipus upės.

„Kauno dviračių takai susijungia“, – socialiniuose tinkluose intrigavo miesto atstovai.

Savivaldybė pažymėjo, kad greitu metu bus galima dar lengviau patekti į Neries krantinės parką ir Jonavos gatvę, kertant Varnių tiltą. „Dviračių takus, esančius šalia upės, saugiai ir patogiai pasieksime šiuo metu įrenginėjamais naujais nuvažiavimais“, – apie vykdomus darbus informavo Kauno savivaldybės atstovai.

Tačiau internautai kiek sukritikavo projektą. Jie pažymėjo, kad tai nebus dviejų dviračių takų jungtis, o tik nuvažiavimas nuo tilto. „Dviračių tako jungties nebus. Yra tik nuvažiavimai nuo tilto, po to reikia ieškoti pėsčiųjų perėjos, nes plėtra vis dar vykdoma prioritetą teikiant automobiliams“, – teigė vienas kaunietis.

Kauno m. savivaldybės nuotr.

Kiti replikavo prašydami, kad taką padarytų kokybišką, mat kitose vietose visai nesenai įrengti dviračių takai jau renka balas, išryškėjo nelygumai. Dar kiti siūlė sureguliuoti pėsčiųjų ir dviratininkų eismą ant Varnių tilto.

„Jonavos gatvės puse važiuoju ir tikrai būtų labai gerai, kad senamiesčio tilto viena pusė būtų skirta tik pėstiesiems , o kita – tik dviratininkams , nes kai kurie pėstieji dviratininkų atžvilgiu yra labai pikti, todėl būtų idealu juos atskirti“, – siūlymą pateikė kaunietė.

Kauno m. savivaldybės nuotr.

Dviratininkai taip pat pažymėjo, kad ir Jonavos gatvėje pėstieji ir dviračiai viename take sunkiai išsitenka, todėl siūlo dviračiams atiduoti vieną eismo juostą, tada esą visas važiavimas taptų sklandesnis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Juozas

Juozas portretas
Galėtų greičiau dirbt, dabar tik išgriauna ir palieka. Jau seniai ten išgriauta ir niekas nedaroma

Deve deve

Deve deve portretas
Ir vėl viskas visiems blogai. Tik Kaune kažką naujo padaro-pastato tuoj atsiranda kretinų, kurie vėl ir vėl reiškia pretenzijas. Džiaugitės ,miestas auga ir gražėja o visiems niekada viskas nebus gerai.

Ni

Ni portretas
O pėsčiųjų saugumu kas nors rūpinasi? Šaligatviais laksto dviratininkai ir paspirtukininkai, gatvėse mašinos, o kur dingti pėstiesiems? Gal beždžionių tiltus padarykit, bus mums saugiau. Nes yra dviratininkų kur su vairais ir į šonus trenkia.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių